Onko persoonallisuushäiriöllä suora yhteys narsismiin??

Eräs mies monia vuosia sitten kirjoitti asiasta Uuden Lahden lukijapalstalle, että persoonallisuushäiriöisillä on yleensä myös narsistisia piirteitä ja hänen kirjoitustaan en enää muuten tässä kohtaa tarkemmin muista. Mutta kirjoittamani vastineen muistan:

””Olenko narsisti ??””

”” Viitaten XXXXX henkilön kirjoittamaan asiaan persoonallisuushäiriön ja narsismin yhteydestä. Sairastuin 2005 vakavaan masennukseen ja päädyin itsemurhayrityksen kautta psykiatriseen osastohoitoon, jossa osaston ylilääkäri antoi minulle masennuksen lisäksi diagnoosin skitsofreeninen persoonallisuus (F21), joka on enemmän sukua persoonallisuushäiriölle, kuin varsinalliselle skitsofrenialle””

””En tosiaan tiedä olenko narsisti, mutta kun kelaan elämääni taaksepäin, niin itsekkäästi olen elämässäni toiminut monessa asiassa, mutta muuten en narsismista tiedä.””

””Timo””

En muista enää saamaani vastausta kyseiseltä henkilöltä, mutta sen muistan miten eräs nainen kirjoitti:

””Et ole narsisti Timo””

””Narsisti ei juurikaan harjoita itsetutkiskelua, vaan etsii vikoja vain muista ihmisistä ja se että sanoit että olet joskus toiminut itsekkäästi, niin ei ole väärin toivoa itselleen parempaa elämässä, kun sairastaa vakavaa masennusta ja skitsofreenista sairautta. Kaikkea hyvää elämääsi Timo””

””Tiina”” (Oli muistaakseni naisen nimimerkki saamassani vastineessa)

2 vastausta artikkeliin “Onko persoonallisuushäiriöllä suora yhteys narsismiin??”

 1. Mikäli ymmärrän otsikossa esitetyn kysymyksen oikein niin vastaus on, että ei ole.

  Persoonallisuushäiriöitä on monenlaisia, joihin ei suinkaan liity narsismia.

  Persoonalisuushäriöistä helppolukuista tietoa.

  https://www.booky.fi/tuote/pertti_luukkonen/dsm_5_persoonallisuushairiot/9789526813318

  Toki eräs persoonallisuushäiriön muoto on narsistinen persoonallisuushäiriö ja myös joihinkin muihin persoonallisuuspatologioihin liittyy narsistia piirteitä.

  Helppolukuista tietoa narsismista.

  https://www.bookbeat.com/fi/book/narsismi-75452

 2. Nettidiagnoosi tai pikadiagnoosi on myös aika vaarallinen laji. Osumatarkkuus on sitä luokkaa että jos pistät sokean miehen heittämään tikkaa sadan metrin päästä niin osuu paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *