Vasemmistolainen laskuoppi ūü§™

Toisaalla esitin kysymyksen, jonka olen esittänyt usealle vasemmistolaiselle talousnerolle, miten se, että julkisen sektorin palkankorotukset ovat korkeampia kuin vientialan palkankorotukset on kansantaloudellisesti kestävää?

No en ole tähän mennessä saanut vastausta, mutta jonkinlaisen kosketuksen vasemmistolaiseen matematiikkaan saa siitä, että suuri enemmistö on alle 50 %.

Hmm…

Ehkä se julkisen sektorin palkkajohtajuus on samalla matematiikalla oikeasti kansantaloudellisesti kestävää.

ūüĎć

27 vastausta artikkeliin “Vasemmistolainen laskuoppi ūü§™”

 1. Nippelien pyöritystä. Alemmilla ja osa-aikaisilla mm. tehy- ja palkoilla pitää elää, ettei joudu yhteiskunnan luukulle.
  Säästöt pitää tulla julkishankinnoista 5-10 mrd ja tuloloja verotuksen porsaanreijstä ja kierrosta.
  Investointeja tulopuolelle uusiin yrityksiin ja estämään konkursseja.
  Tämä on taas mistään roikkumatonta ajattelua.
  Nippelit kiinnostavat vain nippelimiehiä.

  1. Jos saataisiin eurotuksesta huolimatta työllisyys kuntoon, niin alimpien palkkojen korotuksille tulisi markkinavoimien takia tilausta.

  2. ”Tehy-palkalla” el√§√§ ihan hyvin, eik√§ valtion teht√§v√§ ole est√§√§ yritysten konkursseja muutoin kuin ehk√§ joissain aivan poikkeusoloissa kuten koronapandemian pahimmassa vaihe.

   Toki aika monta miljoonaa siinäkin meni epäterveiden yritysten tekohengitykseen ja konkurssi oli edessä kun tuet loppui.

   Vaikka konkursseja on nyt paljon niin kyllä on ihan viisasta katsoa millaisia yrityksiä konkurssiin menee ja miksi.

   Julkishallinnossa olisi mahdollisuuksia säästää ja siihen hallitus myös pyrkii monella eri tavalla, mutta kuulostaa hieman hassulta huomauttaa siitä kun juuri neljä vuotta kannatti julkishallinnon paisuttamista

   1. Verotuksessa on varmasti porsaanreikiä ja varmasti veroja myös kierretään, mutta se, että näin kerättäisiin satoja ja taas satoja miljoonia vuosittain on kyllä vasemmistolaisten märkä uni.

    Verosuunnittelu on laillista toimintaa ja sitä tekee kaikki, jotka itse täyttävät veroilmoituksen ja lopuille verottaja tekee sen henkilön puolesta.

  1. Juuri näin ja hallitusten väristä riippumatta taitaa enemmän kasvaa kuin virtaviivaistua eli kyseessä ei ole politiikan intohimot vaan aito perisuomalaisuus. Voisiko tilanne olla osin heijastus tsaarinajoilta.

 2. ”Toki aika monta miljoonaa siin√§kin meni ep√§terveiden yritysten tekohengitykseen ja konkurssi oli edess√§ kun tuet loppui.”

  Tässä taas puhdasta puuta heinää.
  Eli tarkoittaisi sitä, että valtaosa, tuhannet yritykset, rakennusfirmat alihankkijat jne.. olisivat tuettuja firmoja. No, sittenhän yritysmaailma on ihan sairas ja korruptoitunutko ?
  Ja. tällaisiin firmoihin pitäisi saada sitten kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja ?

  Yritysmaailma ei ollut varautunut sotaan, materiaalihintojen nousuun ja saatavuuteen, osaavaan työvoimaan, ja alihinnoiteltuihin urakkahintasopimuksiin. Ei myöskään keskitulisten asiakkaiden katoamiseen ihmisten köyhtyessä, varautumiseen jne..

  … ja hallitus vain on kuin junttilan paska sein√§ss√§ tekem√§tt√§ mit√§√§n yritysten tilanteen helpottamiseen. Marin oli sent√§√§n mies paikallaan ja pani tuulemaan pelastamalla tuhannet yritykset konkurssilta, mutta t√§m√§ saamaton nyhj√§kehallitus … !!!

  1. Marinin sakki syyti rahaa mm. pikavippifirmoille, poliitikkojen puolisoiden tappiollisille yrityksille ja monille muille muka kehitystyöhön, vaikka sitä rahaa ei tarvittukaan.
   Business finlandin rahanjako oli täysin holtitonta ja isolta osin hyödytöntä, mutta sillähän ei ole väliä, koska sen takana oli punademuhallitus.

 3. ”Toki aika monta miljoonaa siin√§kin meni ep√§terveiden yritysten tekohengitykseen ja konkurssi oli edess√§ kun tuet loppui.‚ÄĚ

  T√§ss√§ taas puhdasta puuta hein√§√§.”

  ”Valtio maksoi 23 miljoonaa euroa koronatukia sittemmin konkurssiin kaatuneille yrityksille”

  https://www.hs.fi/talous/art-2000008916532.html

  Ett√§ sellasta…

  1. Loppuosa kommentistasi on jälleen kerran jotain aivan omituista höyryämistä.

  2. 23 milj. Osaatko erottaa 1 000 milj. =1 mrd tuosta nippelimiesten muutaman miljoonan luvusta ?
   Täällä höyryävät muka-talousihmiset, jotka eivät tunne yrittämistaloutta, työvoimaneuvotteluja ja niiden yhteisvaikutuksia sen perusteella, että pitävät päällään jotain ns. yritysmyönteisen puolueen valekaapua.

   1. ”Osaatko erottaa 1 000 milj. =1 mrd tuosta nippelimiesten muutaman miljoonan luvusta ?”, kysyy Heikki.

    Sen voin ainakin sanoa, että viime hallituskauden talousnerot eivät ainakaan nähneet mitään eroa miljoonalla ja miljardilla. Niin kevyesti miljardeja jaettiin sinne sun tänne ja vastaavasti otettiin velkaa.

    Ja jälleen kerran Heikki otat muiden tietämystä väheksyvän retooriikan käyttöösi.

    ”T√§√§ll√§ h√∂yry√§v√§t muka-talousihmiset, jotka eiv√§t tunne yritt√§mistaloutta, ty√∂voimaneuvotteluja ….”

    Mistä sinulle on muodostunut noin ylivertainen kuva itsestäsi?

    Ja ei. Tuo ei ollut henkilöön menevää, vaan ihmettelyä siitä, miksi väheksyt muiden kykyä pohtia asioita ja niiden taustoja.

    1. JuhaU. Olen yrittäjä, saanut aikaan uutta liiketoimintaa, saneerannut kannatamatonta omissa ja ulkopuolisissa yrityksissä. Eiköhöhän siinä opi lyömään päätä seinään , mutta myös joskus toisi päin.

       1. ”Sosiaalisesti √§lyk√§s ihminen ei nosta itse√§√§n jalustalle, puhu koko ajan itsest√§√§n eik√§ h√§nell√§ ole tarve tuoda omaa osaamistaan esille. ”

       2. Mitä sitten meluatte siitä, mistä ette mitään tiedä ? Kokemusta ei saa ostettua kaupan hyllyltä, se pitää kokea. En minävoi sille että nämä melua pitävät ovat kyyhöttäneet pakallaan meisseliä vääntämässä ja maailma on siinä.

       3. ”Mit√§ sitten meluatte siit√§, mist√§ ette mit√§√§n tied√§ ? Kokemusta ei saa ostettua kaupan hyllylt√§, se pit√§√§ kokea. En min√§voi sille ett√§ n√§m√§ melua pit√§v√§t ovat kyyh√∂tt√§neet pakallaan meisseli√§ v√§√§nt√§m√§ss√§ ja maailma on siin√§.”

        Niin, sinä kuvittelet ettei kukaan sinun lisäksesi tiedä mistään mitään, mutta se on vain ja ainoastaan sinun kuvitelmaa, eikä yhtään mitään muuta.

       4. Mika – t√§llaiselle k√§ytt√§ytymiselle on oma selke√§sti m√§√§ritelty termi, mutta j√§√§k√∂√∂n mainitsematta, ettei tulisi sekalaisia ”syytteit√§”.

       5. ”Mika ‚Äď t√§llaiselle k√§ytt√§ytymiselle on oma selke√§sti m√§√§ritelty termi, mutta j√§√§k√∂√∂n mainitsematta, ettei tulisi sekalaisia ‚ÄĚsyytteit√§‚ÄĚ.”

        Totta toriset.

   2. ”23 milj. Osaatko erottaa 1 000 milj. =1 mrd tuosta nippelimiesten muutaman miljoonan luvusta …”

    Osaatko sinä lukea ja jos niin kuinka usein koet ymmärtävänsä lukemassa?

    Kirjoitin ” toki aika menee monta miljoonaa…”

    Onko 23 miljoonaa aika monta vaiko ei?

    Jos vastauksesi on ei, niin sinäkö sitten ymmärrät yritystaloudesta jotain?

    Mitä ihmettä sekoilet taas työvoimaneuvotteluista jne.?

    Suurin ongelmasi on se, että kuvittelet kaikkien muiden olevan vähintään yhtä tietämättömiä tai jopa tietämättömämpiä ( mikäli mahdollista) kaikesta mahdollisesta kuin sinä, mutta se vaan ei pidä paikkansa kuten on lukuisia kertoja käynyt selväksi.

      1. Taisi tosiaiassa olla aika vähän syydettyyn rahamäärään verrattuna.

  1. Joopa joo, kuten sanoin ”Suurin ongelmasi on se, ett√§ kuvittelet kaikkien muiden olevan v√§hint√§√§n yht√§ tiet√§m√§tt√∂mi√§ tai jopa tiet√§m√§tt√∂m√§mpi√§ ( mik√§li mahdollista) kaikesta mahdollisesta kuin sin√§’

  2. Punademun talous perustuu holtitoman velanottoon, koska ”valtion lainoja ei tarvitse maksaa takaisin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *