Vasemmistolainen laskuoppi đŸ€Ș

Toisaalla esitin kysymyksen, jonka olen esittÀnyt usealle vasemmistolaiselle talousnerolle, miten se, ettÀ julkisen sektorin palkankorotukset ovat korkeampia kuin vientialan palkankorotukset on kansantaloudellisesti kestÀvÀÀ?

No en ole tÀhÀn mennessÀ saanut vastausta, mutta jonkinlaisen kosketuksen vasemmistolaiseen matematiikkaan saa siitÀ, ettÀ suuri enemmistö on alle 50 %.

Hmm…

EhkÀ se julkisen sektorin palkkajohtajuus on samalla matematiikalla oikeasti kansantaloudellisesti kestÀvÀÀ.

👍

27 vastausta artikkeliin “Vasemmistolainen laskuoppi đŸ€Ș”

  1. Nippelien pyöritystÀ. Alemmilla ja osa-aikaisilla mm. tehy- ja palkoilla pitÀÀ elÀÀ, ettei joudu yhteiskunnan luukulle.
    SÀÀstöt pitÀÀ tulla julkishankinnoista 5-10 mrd ja tuloloja verotuksen porsaanreijstÀ ja kierrosta.
    Investointeja tulopuolelle uusiin yrityksiin ja estÀmÀÀn konkursseja.
    TÀmÀ on taas mistÀÀn roikkumatonta ajattelua.
    Nippelit kiinnostavat vain nippelimiehiÀ.

    1. Jos saataisiin eurotuksesta huolimatta työllisyys kuntoon, niin alimpien palkkojen korotuksille tulisi markkinavoimien takia tilausta.

    2. ”Tehy-palkalla” elÀÀ ihan hyvin, eikĂ€ valtion tehtĂ€vĂ€ ole estÀÀ yritysten konkursseja muutoin kuin ehkĂ€ joissain aivan poikkeusoloissa kuten koronapandemian pahimmassa vaihe.

      Toki aika monta miljoonaa siinÀkin meni epÀterveiden yritysten tekohengitykseen ja konkurssi oli edessÀ kun tuet loppui.

      Vaikka konkursseja on nyt paljon niin kyllÀ on ihan viisasta katsoa millaisia yrityksiÀ konkurssiin menee ja miksi.

      Julkishallinnossa olisi mahdollisuuksia sÀÀstÀÀ ja siihen hallitus myös pyrkii monella eri tavalla, mutta kuulostaa hieman hassulta huomauttaa siitÀ kun juuri neljÀ vuotta kannatti julkishallinnon paisuttamista

      1. Verotuksessa on varmasti porsaanreikiÀ ja varmasti veroja myös kierretÀÀn, mutta se, ettÀ nÀin kerÀttÀisiin satoja ja taas satoja miljoonia vuosittain on kyllÀ vasemmistolaisten mÀrkÀ uni.

        Verosuunnittelu on laillista toimintaa ja sitÀ tekee kaikki, jotka itse tÀyttÀvÀt veroilmoituksen ja lopuille verottaja tekee sen henkilön puolesta.

    1. Juuri nÀin ja hallitusten vÀristÀ riippumatta taitaa enemmÀn kasvaa kuin virtaviivaistua eli kyseessÀ ei ole politiikan intohimot vaan aito perisuomalaisuus. Voisiko tilanne olla osin heijastus tsaarinajoilta.

  2. ”Toki aika monta miljoonaa siinĂ€kin meni epĂ€terveiden yritysten tekohengitykseen ja konkurssi oli edessĂ€ kun tuet loppui.”

    TÀssÀ taas puhdasta puuta heinÀÀ.
    Eli tarkoittaisi sitÀ, ettÀ valtaosa, tuhannet yritykset, rakennusfirmat alihankkijat jne.. olisivat tuettuja firmoja. No, sittenhÀn yritysmaailma on ihan sairas ja korruptoitunutko ?
    Ja. tÀllaisiin firmoihin pitÀisi saada sitten kymmeniÀtuhansia uusia työpaikkoja ?

    Yritysmaailma ei ollut varautunut sotaan, materiaalihintojen nousuun ja saatavuuteen, osaavaan työvoimaan, ja alihinnoiteltuihin urakkahintasopimuksiin. Ei myöskÀÀn keskitulisten asiakkaiden katoamiseen ihmisten köyhtyessÀ, varautumiseen jne..

    … ja hallitus vain on kuin junttilan paska seinĂ€ssĂ€ tekemĂ€ttĂ€ mitÀÀn yritysten tilanteen helpottamiseen. Marin oli sentÀÀn mies paikallaan ja pani tuulemaan pelastamalla tuhannet yritykset konkurssilta, mutta tĂ€mĂ€ saamaton nyhjĂ€kehallitus … !!!

    1. Marinin sakki syyti rahaa mm. pikavippifirmoille, poliitikkojen puolisoiden tappiollisille yrityksille ja monille muille muka kehitystyöhön, vaikka sitÀ rahaa ei tarvittukaan.
      Business finlandin rahanjako oli tÀysin holtitonta ja isolta osin hyödytöntÀ, mutta sillÀhÀn ei ole vÀliÀ, koska sen takana oli punademuhallitus.

  3. ”Toki aika monta miljoonaa siinĂ€kin meni epĂ€terveiden yritysten tekohengitykseen ja konkurssi oli edessĂ€ kun tuet loppui.”

    TĂ€ssĂ€ taas puhdasta puuta heinÀÀ.”

    ”Valtio maksoi 23 miljoonaa euroa koronatukia sittemmin konkurssiin kaatuneille yrityksille”

    https://www.hs.fi/talous/art-2000008916532.html

    EttĂ€ sellasta…

    1. Loppuosa kommentistasi on jÀlleen kerran jotain aivan omituista höyryÀmistÀ.

    2. 23 milj. Osaatko erottaa 1 000 milj. =1 mrd tuosta nippelimiesten muutaman miljoonan luvusta ?
      TÀÀllÀ höyryÀvÀt muka-talousihmiset, jotka eivÀt tunne yrittÀmistaloutta, työvoimaneuvotteluja ja niiden yhteisvaikutuksia sen perusteella, ettÀ pitÀvÀt pÀÀllÀÀn jotain ns. yritysmyönteisen puolueen valekaapua.

      1. ”Osaatko erottaa 1 000 milj. =1 mrd tuosta nippelimiesten muutaman miljoonan luvusta ?”, kysyy Heikki.

        Sen voin ainakin sanoa, ettÀ viime hallituskauden talousnerot eivÀt ainakaan nÀhneet mitÀÀn eroa miljoonalla ja miljardilla. Niin kevyesti miljardeja jaettiin sinne sun tÀnne ja vastaavasti otettiin velkaa.

        Ja jÀlleen kerran Heikki otat muiden tietÀmystÀ vÀheksyvÀn retooriikan kÀyttöösi.

        ”TÀÀllĂ€ höyryĂ€vĂ€t muka-talousihmiset, jotka eivĂ€t tunne yrittĂ€mistaloutta, työvoimaneuvotteluja ….”

        MistÀ sinulle on muodostunut noin ylivertainen kuva itsestÀsi?

        Ja ei. Tuo ei ollut henkilöön menevÀÀ, vaan ihmettelyÀ siitÀ, miksi vÀheksyt muiden kykyÀ pohtia asioita ja niiden taustoja.

        1. JuhaU. Olen yrittÀjÀ, saanut aikaan uutta liiketoimintaa, saneerannut kannatamatonta omissa ja ulkopuolisissa yrityksissÀ. EiköhöhÀn siinÀ opi lyömÀÀn pÀÀtÀ seinÀÀn , mutta myös joskus toisi pÀin.

              1. ”Sosiaalisesti Ă€lykĂ€s ihminen ei nosta itseÀÀn jalustalle, puhu koko ajan itsestÀÀn eikĂ€ hĂ€nellĂ€ ole tarve tuoda omaa osaamistaan esille. ”

              2. MitÀ sitten meluatte siitÀ, mistÀ ette mitÀÀn tiedÀ ? Kokemusta ei saa ostettua kaupan hyllyltÀ, se pitÀÀ kokea. En minÀvoi sille ettÀ nÀmÀ melua pitÀvÀt ovat kyyhöttÀneet pakallaan meisseliÀ vÀÀntÀmÀssÀ ja maailma on siinÀ.

              3. ”MitĂ€ sitten meluatte siitĂ€, mistĂ€ ette mitÀÀn tiedĂ€ ? Kokemusta ei saa ostettua kaupan hyllyltĂ€, se pitÀÀ kokea. En minĂ€voi sille ettĂ€ nĂ€mĂ€ melua pitĂ€vĂ€t ovat kyyhöttĂ€neet pakallaan meisseliĂ€ vÀÀntĂ€mĂ€ssĂ€ ja maailma on siinĂ€.”

                Niin, sinÀ kuvittelet ettei kukaan sinun lisÀksesi tiedÀ mistÀÀn mitÀÀn, mutta se on vain ja ainoastaan sinun kuvitelmaa, eikÀ yhtÀÀn mitÀÀn muuta.

              4. Mika – tĂ€llaiselle kĂ€yttĂ€ytymiselle on oma selkeĂ€sti mÀÀritelty termi, mutta jÀÀköön mainitsematta, ettei tulisi sekalaisia ”syytteitĂ€”.

              5. ”Mika – tĂ€llaiselle kĂ€yttĂ€ytymiselle on oma selkeĂ€sti mÀÀritelty termi, mutta jÀÀköön mainitsematta, ettei tulisi sekalaisia ”syytteitĂ€â€.”

                Totta toriset.

      2. ”23 milj. Osaatko erottaa 1 000 milj. =1 mrd tuosta nippelimiesten muutaman miljoonan luvusta …”

        Osaatko sinÀ lukea ja jos niin kuinka usein koet ymmÀrtÀvÀnsÀ lukemassa?

        Kirjoitin ” toki aika menee monta miljoonaa…”

        Onko 23 miljoonaa aika monta vaiko ei?

        Jos vastauksesi on ei, niin sinÀkö sitten ymmÀrrÀt yritystaloudesta jotain?

        MitÀ ihmettÀ sekoilet taas työvoimaneuvotteluista jne.?

        Suurin ongelmasi on se, ettÀ kuvittelet kaikkien muiden olevan vÀhintÀÀn yhtÀ tietÀmÀttömiÀ tai jopa tietÀmÀttömÀmpiÀ ( mikÀli mahdollista) kaikesta mahdollisesta kuin sinÀ, mutta se vaan ei pidÀ paikkansa kuten on lukuisia kertoja kÀynyt selvÀksi.

            1. Taisi tosiaiassa olla aika vÀhÀn syydettyyn rahamÀÀrÀÀn verrattuna.

    1. Joopa joo, kuten sanoin ”Suurin ongelmasi on se, ettĂ€ kuvittelet kaikkien muiden olevan vĂ€hintÀÀn yhtĂ€ tietĂ€mĂ€ttömiĂ€ tai jopa tietĂ€mĂ€ttömĂ€mpiĂ€ ( mikĂ€li mahdollista) kaikesta mahdollisesta kuin sinĂ€’

    2. Punademun talous perustuu holtitoman velanottoon, koska ”valtion lainoja ei tarvitse maksaa takaisin”.

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *