Aamulehden blogaajille

Ohjeita Aamulehden blogeista muuttaville

Koska Pirkan Blogien alku lähti Aamulehden ilmoituksesta sulkea oma blogipalvelunsa, on tälle sivulle koottu ohjeita Aamulehden palvelusta tänne ”muuttaville” blogaajille.

Erot pääperiaatteissa

Aamulehden blogipalvelun yleiset pelisäännöt olivat aktiivien mielestä asialliset, eikä niitä ole tarkoitus muuttaa. Mielipiteitä saa olla monenlaisia, mutta asiaton kielenkäyttö ei ole tervetulletta. Aiomme jatkaa suurin piirtein Aamulehden Seppo Rothin hyväksi osoittamalla moderointilinjalla ja kiitämme häntä hyvästä toiminnasta AL blogien yhdeksän vuoden ajalta.

Aiomme myös Pirkan blogeissa pitää rekisteröitymisessä pientä kynnystä. Kirjoitustunnusta ei voi luoda saman tien, vaan tunnusta on haettava, joko suoraan hakemalla tai kirjoittamalla ensin kolme blogausta esimoderoinnin läpi.

Jos sinulla on ollut blogi Aamulehdellä, linkki siihen riittää perusteeksi tunnuksen välittömään aktivointiin.

Ohje blogauksen siirtoon

Tällä sivulla on ohjeistus blogauksen siirtämiseen Aamulehden blogeista tälle alustalle. Valitettavasti kaikkien blogausten siirtoon kerralla ei ole keinoa.

1. Kirjaudu Aamulehden blogeihin ja avaa haluamasi blogaus. Klikkaa Asetukset > Muokkaa artikkelia

2. Valitse HTML-muokkain ja klikkaa tekstilaatikkoon. Valitse sitten koko teksti joko hiirellä, tai Windowsissa näppäimellä Ctrl-A, Macissa Omppu-A.
3. Kopioi teksti joko hiiren oikealla napilla > Kopioi / Copy tai näppäimellä Ctrl-C / Omppu-C.

4. Ota lisäksi talteen otsikko ja halutessasi tagit.

5. Kirjaudu sisään Pirkan Blogeihin. Valitse yläreunasta Uusi > Artikkeli, ja vaihda muokkaimen tilaksi Teksti. Liitä sitten äsken kopioimasi teksti sellaisenaan, joko hiiren oikealla napilla > Liitä / Paste, tai Win-V / Omppu-V.

6. Lisää / kopioi vielä otsikko.

7. Halutessasi lisää / kopioi myös tagit. Tagit ovat tässä ohjelmistossa nimellä Avainsanat, oikeassa reunassa. Nekin voit kopioida sellaisenaan, erotin on sekä Aamulehden blogeissa että Pirkan blogeissa pilkku. Muista klikata ”Lisää” nappia kun olet kirjoittanut / kopioinut avainsanat.

8. Lopuksi, muista painaa Julkaise. Voit toki esikatsella ensin.

Kysymyksiä ja vastauksia

  • Muokkaustarvetta tai tarkista ennen julkaisua? Heti, kun olet liittänyt sisällön ”Teksti” tilaan, voit saman tien klikata ”Graafinen” nappia niin pääset muokkaamaan sisältöä mukavamman näköisessä ympäristössä.
  • Näyttääkö väärältä? Varmista oikea näkymä: muista, että Aamulehden blogeissa kirjoitus on kopioitava ”HTML-muokkain” tilasta ja vastaavasti Pirkan blogeissa liitettävä
  • Kuvia blogauksessa? Valitettavasti blogaukseen liitettyjä kuvia ei voi suoraan kopioida. Ne on ladattava uudestaan, blogauksen yhteydessä on ”Lisää media” nappi.