Uusi Tuntematon

Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon Sotilas tulee leffateattereihin tämän vuoden puolella ja sen pitäisi olla aika uskollinen Väinö Linnan romaanille.

Aion mennä katsomaan, vaikka odotukseni eivät ole korkealla, vaan olen aika varauksellinen tuon elokuvan suhteen.

Viimeksi kun kävin elokuvissa, on siitä jo muutama vuosi, kun kävin katsomassa molemmat osat Timo Koivusalon Täällä pohjantähden alla eepoksesta.

9 vastausta artikkeliin “Uusi Tuntematon”

 1. Molbergin tekele oli aivan surkea.

  Toivottavasti uusi on hyvä.

  Tähän mennessä Suomessa ei ole vielä tehty yhtään hyvää, tosiasioissa pysyvää sotaelokuvaa Jatkosodasta.

  Parikan Talvisota on kohtuullisen hyvä Talvisodasta.

 2. ”Mollen” tekelettä en ole koskaan jaksanut loppuun asti katsoa ja tosiaan toivon että tämä uusi on ainakin paljon sitä parempi.

 3. No huonompi ei voi olla kun mitä proffessori mollen tekele jossa oli kaikki sutta ja sekundaa .
  Mulla on Edvinin tuntematon videonauhana ja videokin toimii . terv tepivaari

 4. Itse olen sitä mieltä, että tämäkin ”uusi Tuntematon” tulee olemaan erittäin huono, jopa aliarvoinen verrattuna siihen alkuperäiseen.

  Alkuperäisessä kuitenkin tapahtumien ajankohtaisuus, omat kokemukset jne. näyttelevät niin merkittävä osaa, ettei sitä ”kermaperse” näyttelijät tavoita.

 5. Vaikeahan se on sanoa tulevasta yhtään mitään, mutta ei ainakaan minun odotukset ole kovinkaan korkealla. Kopio on aina kopio ja edellinen, eli Mollbergin tekele ajoi pahasti karille. Siinä oli todella halvan maku kaikkine lähikuvineen, jossa näytettiin pääosin räkää, verta ja limaa.

  Laine itse sanoi Tuntemattoman kuvausten aikaan, että siinä tulee näkymään Linnan käden jälki. Ja niin siinä näkyi ja tuntui, olihan itse Linna silloin vielä elossa ja voimissaan.

 6. Mollbergilla oli kuitenkin mukana laineen kokonaan pois jättämiä tyyppejä kuten höyrähtänyt sankari Viirilä ja kohtaus jossa yhtä höyrähtänyt eversti Karjula ampuu hänet vaningossa ja murhanhimoisuuttaan, seksinhimoinen lotta Kotilainenkin puuttuu, nimi korkeintaan mainitaan, avuton Eerola puuttuu, vaikka kirja alkaa hänen näkökulmastaan, velmun käsikranaattitaistelija Honkajoen paikalla on Tarmo Manni itse, jne.

  Yhdessäkään elokuvassa tai kesäteatteriversiossakaan en ole nähnyt Lammion persoonan kannalta avainkohtausta, jossa tämä yrittää pidättää nostomies Korpelan: miten tilanteeseen tultiin (siinä oli lotta Kotilainenkin) ja miten se eteni kirjassa. Sehän päättyi siihen, että Korpela saa osuman kuormastoa vastaan hyökkäävän lentokoneen tykistä ja on kirjan toinen henklö, joka ammutaan tykillä.

 7. En ole koskaan ollut kiinnostunut sotaelokuvista, sodastakin valikoiden.
  Mielestäni uusia ”tuntemattomia” tuskin enää tarvitaan.
  Sotamme ovat soditut ja jo olemassa oleviin elokuviin ja dokumentein koristeltuihin elokuviin tuskin yhteiskunnan rajoitettuja varoja kannattaa sijoittaa.

 8. Esimerkiksi elokuvassa Tali-Ihantala 1944 vääristeltiin toteutunutta historiaa anteeksiantamattomasti.

  Että saan mukaan myös linkit teen asiasta uuden aloituksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *