45 vastausta artikkeliin “Sininen tulevaisuus?”

  1. Homman ”hauskojen kuvien” katsominen saattaa vaatia kirjautumisen?

   Panin linkin, kun täällä ei näköjään (toisin kuin AL-blogeissa) voi liittää kuvia kommntteihin? Tämä on kysymys?

   1. Joo, tämä kommentointi on sinänsä vähän yksinkertaisempi täällä. Kuvia voi kyllä linkata kommenttiin (koitapa ottaa tuo muokkaa kommenttia niin huomaat editorissa napin). Juju on tässä lähinnä se että kun kommentoida voi myös näillä someliitännäisillä niin se toimii parhaiten kun ei ole hirveästi kikkoja.

 1. Jaa-a annas kattoo minkävärikseksi ryhmän tulevaisuus vielä värjäytyy.

  Alku ei kovin lupaavalta vaikuta.

 2. ”Microsoft Edge” ei pääse tälle verkkosivulle”?
  Tämä oli siis mobiilin antama info.

  Eikä edes Al blogeissa mitään kuvia kommenteissa saanut tällä liitettyä.

  1. ”Eikä edes Al blogeissa mitään kuvia kommenteissa saanut tällä liitettyä.”

   Ei saanut Applen Safarillakaan.
   Nyt yritin kuitenkin Kyuun ehdottamaa konstia PC:llä, eikä kuvan liittäminen HTML-tägillä toimi.

 3. ””Microsoft Edge” ei pääse tälle verkkosivulle”?”
  Olen disabloinut mokoman vakoiluohjelman kaikilta koneilta enkä suostu käyttämään Google Chromea tai Windowsin internet exploreriakaan

 4. Kyllä al blogeilla pystyy laittaan kuvankin kommenttiin täällä se ei taida onnistua terv tepivaari

 5. Tepi, ei onnistu mobiililla edes Al blogeissa. Tehtäväpalkista puuttuu tarvittavat työkalut, itse avauksessa onnistuu kyllä.

 6. Sinisten hajaantuminen eri puolueisiin olisi luonnollinen vaihtoehto. Yksi lähti jo kokoomukseen. Sitä loikkaa saattoi pitää odotettuna hänen vaalikonevastaustensa perusteella.

  Loikkia on odotettavissa kokoomukseen, keskustaan, kristillisiin, demareihin, vihreisiin, kansalaispuolueeseen. Saattaa joku vielä pyrkiä perussuomalaisiinkin.

  Uuden Vaihtoehdon riveissä lienee kauden lopussa Elo, Oinonen ja Mäkipää.

  1. ”Yksi lähti jo kokoomukseen. Sitä loikkaa saattoi pitää odotettuna hänen vaalikonevastaustensa perusteella.”

   Olen sen verran läheltä seurannut Espoon Kokoomuksen naisten välistä ’kissatappelua’, että voin sanoa, että tunkua siellä on ilman Veera Ruohoakin. Tämä saattaa kuitenkin pärjätä taekwondoo-taidoillaan 🙂

 7. Nyt sitten todellinen uusi vaihtoehto eli avoimesti kansallismielinen PS voi ottaa keskinäisessä kilpailussa tunnuslauseekseen: ”Vanha vaihtoehto on parempi kuin pussillinen uusia.”

  Mutta siniset ovat aivan oikein nimenneet vastapoolikseen maan taloudelle vaarallisen vihertäneistön. Sama vastapooli on perussuomalaisillakin, joiden mielestä vastapoolin politiikka on myöskin omiaan vaarantamaan maan tulevaisuuden.

  Molemmat puolueet ovat erittäin eeuu-myönteisiä halutessaan kehittää unionia ainoaan kestävään muotoon eli itsenäisten valtioiden yhteisöksi. Vihertäneistö sen sijaan kannattaa itsetuhoista unionia liittovaltiopyrkimyksineen.

 8. Puolustusministerillä on jopa tulevaisuuden visio ; keskusta,perussuomalaiset ja siniset yhtyvät kuin toivio untako ?

  Mikä lienee sinisen pillerin taikavoima jos tahtoa kuin kumppanuutta löytyy kaiken osuessa kohdalleen ?

  Samanlaisuuden yhdistävää konsessusta !

 9. Itse uumoilisin aluksi vaaliliittoa kansalaispuolueen, PS:n ja sinisten välille (jos puolue perustetaan). Kansalaispuolue saisi ääniä nykyisiltä kepun äänestäjiltä. Tämä edellyttäisi ehkä muutamia loikkauksia keskustasta.

 10. Pidin Jussi Niinistöä suoraselkäisenä Isänmaan miehenä, mutta joutuu tässä katkerasti pettymään…

 11. Jos ”stuvatit” ottavat käyttöönsä persuissa Soinin johdolla itse laatimansa puolueohjelman, nykyisille persuille ei jää käteen kuin hallan puremat nauriit.
  Eli ”Stuvateilla” ja ”Peruspersuilla” olisi sama puolueohjelma. Stuvateilla täydennettynä ei maahanmuuttoa korostetuun suuntaan ja hallanpuremilla jäisi käteen vain maahamuuton kiristys.

  1. Minulla on kyllä hieman erilainen kuva siitä, ketkä ja kenen johdolla PerusSuomalaisten puolueohjelma on laadittu.

   Mikäli nyt ns. Siniset kopioisivat ohjelman suoraan niin silläkö he erottuisivat PerusSuomalaisista?

   1. Kuka sen edellisen eduskuntavaaleihin tähdätyn ohjelman on laatinut ellei Soinin luottoporukka ? Sitähän olet itse ylistänyt. Missä poikkeaa ”hallanpuremien” ohjelma tästä ?

    1. Sillä tiedolla, joka minulla on edellistä vaaliohjelmaa kuin myös nykyistä hallitusohjelmaa tekivät myös monet edelleen PerusSuomalaisissa vaikuttavat henkilöt, mutta jos sinulla on parempaa tietoa niin hyvä sitten.

  2. Isoruotsalaisten ylivaltaa pohjolassa hamuavalla RKP:lla on merkittävä valta Folktingetissä eli suomenruotsalaisilla kansankäräjillä. Siksi Folktingetin toiminnassa on korostunut isoruotsalainen nationalismi ja kyykytysmentaliteetti. Isoruotsalaisen nationalismin tukemiseen Suomen valtio antaa puoli miljoonaa euroa vuosittain.

   Perussuomalaiset, oletettavasti Suomalaisuuden Liiton puheenjohtajan Sampo Terhon johdolla, ovat tavoitelleet Liitolle Folktingetiin verrattavaa asemaa.
   Tarkemmin en ole PS:n esityksiin perehtynyt. Mutta paras vaihtoehto olisi varmaan perustaa suomenkieliset kansankäräjät, jolla kokouksella olisi mahdollisuus tehdä esityksiä lainsäädäntöön suomenkielisten etujen turvaamiseksi.

 12. Persujen kotimanen suvaitsevuus on juuri ruotsinkielisten oikeuksien polkemisessa- minkä he lisäksi osaavat polkea myös mamuja ja muita kieliryhmiä.

  1. Ruotsinkielisten oikeuksien polkeminen? Missä tällaista tapahtuu?
   Vai tarkoitatko ruotsinkielisten etuoikeuksien kyseenalaistamista?

    1. Onko joku esittänyt, että ruotsinkielisillä olisi etuoikeuskia lain suhteen?

     Mielestäni ei, mutta esim. opiskelupaikkojen suhteen etuoikeuksia on.

     Esitähän nyt sinä vuorostasi missä ruotsinkielisten oikeuksia on poljettu tai edes pyritty polkemaan?

 13. ”Ruotsinkielisten oikeuksien polkeminen? Missä tällaista tapahtuu?
  Vai tarkoitatko ruotsinkielisten etuoikeuksien kyseenalaistamista?”

  Kyllä se sitä tarkoittaa, mutta Hessun suomenkieli on sen verran ruosteessa, että joku voi saada vääriä käsityksiä.

 14. wiki:

  ”Suomenruotsalaiset kansankäräjät (ruots. Svenska Finlands folkting, lyhennettynä Folktinget) on järjestö, jonka tehtävänä on edustaa suomenruotsalaista kansanryhmää ja valvoa sen etua. Järjestön asema perustuu vuonna 2003 annettuun lakiin.[1] Järjestö osallistuu lainsäädäntötyöhön ja antaa eri viranomaisille lausuntoja ruotsinkielisiä koskevissa asioissa. Järjestössä on edustettuna kaikki eduskunnassa edustettuna olevat puolueet, joilla on ruotsinkielistä toimintaa. ”
  —–
  Folktinget on toiminut jo toista sataa vuotta.
  Isoruotsalaisen nationalismin lipunkantajan, Paavo Lipposen, hallitus ilmeisesti koki uuden lain tarpeelliseksi.
  Lainmuutoksen kohtiin en ole perehtynyt, mutta etujärjestä nauttii edelleen puolen miljoonan euron vuosittaista tukea.

  Folktingetin mallin mukaan uusi ja varsin tarpeellinen Suomenkielisten Kansankäräjät koostuisi sellaisten eduskuntapuolueiden puolueiden poliitikoista, joilla puolueilla on suomenkielistä toimintaa.
  Järjestö osallistuisi lainsäädäntötyöhön ja antaisi eri viranomaisille lausuntoja suomenkielisiä koskevissa asioissa.

  Kyllä puolen miljoonan euron tukipaketilla varmaankin jo lakeja pystyttäisiin säätämään suomenkielisten etujen suuntaan ehkäpä jo ensimmäisen toimintavuoden aikana. Sillä rahalla pidettäisiin myös opetusministeriön ja muiden viranomaisten puhelinlinjoja lämpiminä ihan mukavasti.

 15. No eipä tullut perusteluja ruotsinkielisten oikeuksien polkemisesta, mutta eipä tämä yllättänyt.

 16. Oikeusministeriö on ruotsinationalistien soluttama. Liian monta ruotsinationalistia on ollut oikeusministereinä. Siksi olenkin toivonut jo vuosia, että Halla-aho ottaisi sen työn, jotta tasapaino palautuisi.

  1. Kaikki puolueet ovat aikain saatossa hajoilleet eri ryhmiksi. Henkilöskismoista puhumattakaan.

   Väyrynenkin vetää äänestäjiä keskustalta.

   Jopa ruotsinationalisteissakin on rakoiltu, kun on riidelty nationalismin asteesta. Nationalistien puheenjohtajana toiminut Pär Stenbäck sai aikoinaan rajua kritiikkiä ennakoidessaan ruotsin kielen merkityksen vähentyvän kansainvälisyyden lisääntyessä. Ruotsinationalistien nationalistinen pj. Wallin savusti Thorvaldsin varapuheenjohtajan paikalta tämän ehdotettua pakkoruotsituksesta luopumista. Tästä huolimatta Thorvalds äänestettiin EU-parlamenttiin ja on nyt puolueen presidenttiehdokkaana. Ennustaisin presidentinvaalikampanjan aiheuttavan nationalistipuolueen sisällä kuhinaa.

   Viime vaaleissa Paav Lipposta äänestivät vain isoruotsalaiset nationalistit. Nyt saattaa käydä niin pitkästä aikaa, että merkittävä osa nationalisteista jättää äänestämättä. Wallin tuskin Thorvaldsia äänestää, tuskin Heikki Karjalainenkaan, eikä Lipposen Pate, on se Pate sen verran jyrkän linjan mies.

 17. Pentti en ole koittanu mobiililla kuvia laittaa aina olen koneen vieressä kun yleensä jotain laitan mihin hyvänsä . terv tepvaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *