15 vastausta artikkeliin “Italian hätä voi tuoda turvapaikanhakijoita myös Suomeen”

 1. Italiaan rantautuvat pakolaiset ovat etupäässä ihmissalakuljettajien roudaamia elintasopakolaisia, jotka pyrkivät Eurooppaan paremman elämän toivossa.

  Onko Euroopan alistuttava rikollisten edessä, jotka ansaitsevat ihmissakujetuksella jo enemmä, kuin huumekaupalla?

  Vai onko pakolaisvyöryjen tarkoituksena tuottaa Eurooppaan halpatyövoimaa pääomapiireille, joita Kokoomus suosii.

  Nyt on nuivien persujen aika kasvaa suureksi puolueeksi, sillä suomalaiset eivät halua tänne enään yhtään elintasopakolaista.

 2. Tuo Harrin asettama kuva ei voi liittyä pakolaisiin, ei sieltä tule noin huoliteltuja helminauhoilla koristeltuja ihmisiä.

  Eikä niistä suurin osa ole elintasopakolaisia, juuri eilen viimeksi siitä keskustelin italialaisten ihmisten kanssa.

  Totta on se, että se ihmisvyöry pitäisi saada loppumaan ja siinä on Euroopan muiden maiden annettava apua. Ei riitä se, että vartioidaan merellä ja aletaan ihmisiä hukuttaa.

  Ihan ensimmäinen tehtävä olisi se, että salakuljettajien bisnes olisi lopetettava. Ne ansaitsevat miljoonia ja silti hukuttavat osan pakolaisista.

 3. Ihmissalakuljetus Afrikasta EUn alueelle vähenisi oleellisesti hyvin yksinkertaisella keinolla. Rajavartijoille annettaisiin käsky, että EUn alueelle saa päästää vain oikealla voimassa olevalla passilla ja viisumilla. Kaikki muut käännytettäisiin rajalta takaisin sinne mistä lähtivätkin.

  Oikeita hädänalaisia pakolaisia voitaisiin ottaa tiheällä seulalla pieniä määriä pakolaisleireiltä – sitten kun kansainvaellus saataisiin katkaistua.

 4. ”Eikä niistä suurin osa ole elintasopakolaisia, juuri eilen viimeksi siitä keskustelin italialaisten ihmisten kanssa.”
  No sanotaan sitten kauniimmin, suurin osa ei täytä kansainvälisen suojelun kriteereitä.
  Pohjoismaista Suomi on ainoa, joka on jo nyt noudattanut viimeksi sisäisisitä siirroista sovittua ja koko EU-maista toinen Maltan lisäksi.

   1. Harri, pahoin pelkään, että arviosi on aivan oikea, siinä määrin eri suunnilta on pohjustusta tehty parin viimeisen viikon aikana.

 5. Mihin on hävinnnyt se häkellyttävän hyvä kuva pakolaiseksi, vaikka ihan elintasopakolaiseksikin?

 6. Väli hällä Mika, koska kyllä Suomi voi koko maailman sossutoimistona toimia ainakin vihervasureiden, ”humanistien” ja kaikenlaisten yhteiskunnan kustannuksella elävien ”elmäntapaintiaanien” mielestä.

 7. ”Pentti, kuva liittyy Kokoomuksen puoluetapahtumaan ja sisäministeriin.
  Voin sen poistaakin, jos se jotakuta loukkaa.”

  Nyt vasta ”kuulin” tuonkin.

  Enkä minä mihinkään lähde, kun asun ihan vakituisesti ”mökillä”. Kohta lähden rantasaunaan ja järveen.

Kommentoi