Rakkautta vaan!

Hätä on loppunu uhreilta, nyt toipumista tai hyvvää matkaa sinne, minkä rannoilla kuolema vaeltaa ja usvasillan toisele puolele, jonne met jokhainen sitte joskus vaellama ja sinne mistä met emmä ehkä mithän tiä.

Kaikka politiikot on keriny nyt sitte tekheen politiikkaa ja jauhahmaan ehotuksiaan ja tilityksiään ja media jauhaa ees taas ja taas uuesthaan koko ajan.

On surun aika omaisilla ja oikeasti joka päivä saama met kaikin murehtia ihmiskunnan keskeneräsyyttä.

En tajua, mikä hyvä siittä tullee, että piämä entistä huonommin ulkomailta tulheita ja erinnäkösiä ihmisiä, en käsitä yhtään ihmisten leimaamista ja ylleistämistä ihmisryhmien kohala.

Alkeellisinta on kiihtyä viihhaahmaan toisia ihmisiä.

Ja oikeuttaki näyttä käyvän, eikösole oikeuen jakaminen sen oikeuen tuomarin tehtävä, joka tuomittee. Ja ehkä Jumala, jos sulla semmonen on. Ei meän ihmisten kuulu tuomita, ko emmä ole tuomareita emmäkä jumalia.

Enkä käsitä hoppua saaha poliisilta kiskottua tuloksia, poliisi on minusta oppinu pitähmään suun soukalla, kunnioitukseni, tullu ajantasatietoa ja viestivät asiallisesti.

Rauhottukkaa, koittakaa selvittää omat tuntheet erilheen tosiasioista, pelko on tunne, viha on tunne, kantakaa niitä itte.

Älkää alkako muita ihmisiä rääpihmään eikä keskenämme tappelheen. Vihapuhe on kielletty, muuten koitama hyväksyä toistemme erilaiset ajatukset ja mielipitheet, nei ole tottuus, non meän omia aivotuksia.

– Hilkka Laronia

4 vastausta artikkeliin “Rakkautta vaan!”

  1. Viha ja pelko ovat ymmärettäviä tässä kohtaa – eivät järkeviä, mutta ymmärrettäviä.

    Sen sijaan että huudetaan ihmisille että ei saa vihata, parempi etsiä hyvä kanavointikeino vihalle.

    Minä sanon että jos on pakko nyt heitellä kananmunia jonkun päälle niin älkää meidän maahanmuuttajia kiusatko, vaan viskokaa ne munat sellasiin kohteisiin kun Sipilä, Orpo, Nerg ja vastaavat.

    1. Ei se minusta se viha sillä hoijju, että kohistaa sen sipihlään, jonka touhuista en tykkää enkä arvosta, mutta omala tontilla häätys käsitellä omat tuntteet. Oma pelko ja viha pitäs kohata ja kesyttää, itkeäkki kyllä, mutta antaa sen tuntheen tulla ja antaa sen sitte mennä. Mie tiän mistä puhun, mie olen niin mahoton pelkuri ja ollu ihan hysteerinen kaiken maailman tapaturmien ja sotien eessä, oli pakko opetella käsittelheen oma pelko. Pelko ja viha on veljeksiä, mie en ossaa oiken vihata, mutta pelätä siittä eestä. Se kääntyy vielä sääliksi, nytki mie niin säälin ja siis ihan kaikkia, jokka kärsii tästäki hommasta.

  2. En vihaa enkä pelkää noita terroristeja, mutta katson olevani oikeutettu vaatimaan sellaiseen syyllistyneille kovinta mahdollista rangaistusta ja sen jälkeen välitöntä poistamista Suomesta.
    Samoin katson olevani oikeutettu vaatimaan, että isisin puolella sotineilla ei ole millään perusteella paluuta Suomeen ja jokainen riskiksi todettu henkilö lähetetään välittömästi kotimaahansa ilman selityksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *