Ei tiedetä edes mistä maasta tyypit ovat

Uutisissa mainittiin, että pari tänään kiinni otettua henkilöä ovat Suomessa ilmoittaneet olevansa algerialaisia ja Ruotsissa samat tyypit ovat ilmoittaneet olevansa marokkolaisia.

Siis ilmoittaneet – Suomen viranomaisilla ei ole hajuakaan mistä maasta kyseiset tyypit ovat peräisin, puhumattakaan tyyppien henkilöllisyydestä.

Minun mielestäni on ihan /Cstä että maahan päästetään laumoittain porukkaa, joiden henkilöllisyydestä ei ole hajuakaan.

Suomeen, eikä EUn alueelle, ei saisi päästää ketään EUn ulkopuolelta olevaa ilman oikeaa voimassa olevaa passia JA viisumia. Ei vaikka kuinka karjuisi sanaa asylum.

19 vastausta artikkeliin “Ei tiedetä edes mistä maasta tyypit ovat”

 1. Aiemmin kerrottiin, että länteen pyrkii paljon irakilaisia väärennetyillä Syyrian passeilla. Ehkä tieto kärystä on kulkeutunut myös matkalle lähteneiden korviin ja ovat siksi jättäneet ne rantakalliolle, josta sudet ovat ne syöneet.

  Ennustaisin valheenpaljastustestien käytön lisääntymistä.

 2. Markku: ”Ennustaisin valheenpaljastustestien käytön lisääntymistä.”

  Eiköhän joku sopimus kiellä sellaisen.

  Oleellisinta on ettei niitä roistoja päästetä ollenkaan Suomen ja EUn alueelle.

  Sekin terroristi, joka puukotti Turussa kymmentä ihmistä on ilmeisesti esiintynyt toisella nimellä Saksassa.

  1. Ehkä testin tulee olla vapaaehtoinen. Voidaan myös päätyä käytäntöön, jolloin rajanylityslupa olisi vapaaehtoinen.

   Viime vuoden valtiopäivien avajaispuheessaan presidentti piti asulym -käytäntöä kansanedustaja Hakkaraisen tavoin sopimattomana nykyiseen kansainvaellusten aikaan. Ja halusi käytäntöä uudistettavan.

 3. Karjalainen ja muut kundit, lakki päästä! Suomen tasavallan presidentin puheesta näyte:

  http://www.presidentti.fi/public/default.aspx?contentid=341374&nodeid=44810&contentlan=1

  ”Tulen nyt lähemmäs keskeistä kysymystä. On tehty kansainvälisiä sopimuksia, EU-direktiivejä ja kansallisia lakeja, ja on ajateltu kauniisti ja oikein – että kaikkia hädässä olevia autetaan.

  Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.

  Sitten itse dilemmaan, joka liittyy syvästi arvomaailmaamme.

  Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta. Sietorajan ylittyminen romahduttaa arvojärjestelmäämme. Käy niin, että pyrkimys hyvään tuottaa kaikille pahaa.

  Useimpia, ellei lähes kaikkia, rajoitustoimia on epäilty kansainvälisen oikeuden ja sopimusten vastaiseksi. Siitä seuraa, ettei voida tehdä sitä, mitä välttämättä monien mielestä pitäisi tehdä.

  On väläytelty myös kansainvälisten pakolaissopimusten muuttamista. Se tie on hidas ja tuskin tuottaa ratkaisua akuuttiin tilanteeseen.

  Kansainväliset säännökset ovat syntyneet ja niiden tulkinta on kehittynyt aivan toisenlaisissa olosuhteissa. Olen varma, että jos kansainvälisiä ja niihin perustuvia kansallisia säädöksiä tehtäisiin vasta nyt, niiden sisältö olisi olennaisesti tiukempi, mutta ne silti pitäisivät kiinni ihmisoikeuksista ja auttaisivat hädässä olevia.

  Ei siis ole hyviä vaihtoehtoja. Joudumme pohtimaan, suojellaanko eurooppalaisia arvoja ja ihmisiä ja todella hädässä olevia, vai suojataanko ahtaan tarkasti kansainvälisiä velvoitteita muista seuraamuksista välittämättä.

  Meidän on nyt pakko hahmottaa, mihin pyrimme. Tavoitteena on tasapaino, joka olisi kaikilta näkökulmilta katsottuna vähintäänkin tyydyttävä, sitä parempaan emme mitenkään nyt yletä.”

 4. Mahtaisikohan olla niin, että isänmaallista Niinistöä häiritsee orpojen, vapaavuorten ja vartiaisten näistä asioista julkaistut rupattelut siinä määrin, ettei hän halua asettua presidentinvaalissa kokoomuksen ehdokkaaksi, vaan testaa suosiotaan kannatusyhdistyksen kautta.

 5. Kumma kyllä maissa joihin ei oteta , ja jos oteaankin niin niitä pidetään tarkasti silmällä eikä niiden anneta hillua ympäriinsä, niin eipä siellä terroristit juhli…. kuten esimerkiksi Virossa ja Puolassa.

 6. Unkarissa ja Puolassa ovat niin järkeviä etteivät edes ota maihinsa sitä kansainvaellusta, jossa ei ole hajuakaan ketä tulee.

  Virossa taas otetaan ”kiintiöpakolaisia” mutta valitaan huolella ketä otetaan – perheinä. Sitten ne perheet hajasijoitetaan ympäri Viroa – yksi perhe paikkakunnalleen ja annetaan hyvä asunto, jne. Kun ne otetut perheet eivät kuitenkaan pääsääntöisesti halua asua Virossa, niin ne häippäisevät Virosta yleensä Saksaan. Viro on siten hoitanut osansa mallikelpoisesti, mutta sinne ei kerry terroristeja.

  1. Suomeenkaan ei olisi ollut pakko ottaa yhtään ainutta paperitonta pahantekijää, vaikka Sipilä niin valehtelikin. Suurin osa näistä pari vuotta sitten Suomeen tulleista paperittomista on sotilaskarkureita ja daeshin dikkareita ja muita rikollisia, joille oikea paikka olisi kenttäoikeuden pikaistunto ja kuula kalloon.

 7. Tämä on kokonaisuudessaan niitä huvittavia tilanteita, julkinen salaisuus on se, että esim. Syyrian passeja on väärenettyinä liikkeellä tuhansia, osa Syyrialaisista, jotka ovat pyrkineet Europpaan, ovat jo itse asiassa lähtöisin naapuri, sotaa käymättömistä maista ja iso osa Suomeen tulleista ovat viettäneet kuukausia, ellei vuosia Euroopassa, mutta näiden faktojen esiintuominen on ollut rasismia.

 8. Mika, väärennetyt Syyrian passit ovat tietysti ongelma.

  Minusta kuitenkin on vieläkin suurempi ongelma että EUn alueelle, mukaan luettuna Suomi, pääsee vaikka mukana ei olisi edes vessapaperia – kunhan vain osaa sanoa edes jokseenkin oikein sanan asylum. Ei hajuakaan kuka tyyppi oikeasti on ja mitä se on tehnyt ennen tänne tuloaan.

  Miksi yleensäkään tehdään passeja ja viisumeita kun minkä hyvänsä rajan voi ylittää yksinkertaisesti sanomalla taikasanan asulym ja voi sitten jäädä siihen maahan erinomaisin eduin.

  Asia on lievästi sanottuna /Cstä.

  1. Huomautan vielä varmuuden vuoksi, ettei minua kannata syyttää persuksi. Olen ollut yli 40 vuotta Kokoomuksen jäsen ja olen sitä edelleen.

   1. Kyllä se on tiedossa se Jussin kokoomuslaisuus. On niitä niissäkin Isänmaallisia miehiä vielä ja on niitä persuissakin…

 9. YK:n pakolaissopimuksen tausta:
  ”Vuonna 1951 Eurooppa toipui sodasta. Kuusi vuotta aiemmin päättyneessä toisessa maailmansodassa kymmenet miljoonat ihmiset olivat menettäneet henkensä ja miljoonat olivat jääneet kodittomiksi. ”

  Eli koko kontrahtia ei ollut tarkoitettu elintasoshoppaajien rahtaamiseksi muualta Eurooppaan.

 10. Euroopan päättäjien älykkyysosamäärän keskiarvo ei taida olla kummoinen kun eivät älyä, ettei EUn alueelle saa päästää kansainvaellusta jossa henkilöiden identiteetistä ei ole hajuakaan.

 11. Eiköhän se tilanne ole vieläkin hankalampi monessa muussa Eu- maassa, kuin Suomessa. Tarkoitan nyt rajavaltioita Kreikka, Italia, Espanja, joihin tulee väkeä sellaisella vauhdilla, että papereita ei vaan ehditä tarkastamaan. Niistä vaan sitten osa väkisinkin ajautuu muihin Eu maihin, joiden rajoilla tarkistetaan, tai sitten ei.

  Osa ajautuu tänne pohjan perille asti meidän harmiksemme kun ei enää ole paikkaa, minne jatkaisi.

  Voi vaan sanoa, että pakolaiskysymys ei ole missään hallinnassa Euroopassa. Eikä edes tule olemaan, jos ei kontrollia pystytä Välimeren eteläpuolella hoitamaan.

 12. Pentti: ”joihin tulee väkeä sellaisella vauhdilla, että papereita ei vaan ehditä tarkastamaan.”

  Se väki pitää pysäyttää jo rajalle – tarvittaessa tarvittavia voimakeinoja käyttäen.

  Unkari hillitsi Serbian kautta tullutta kansainvaellusta tehokkaasti pystyttämällä rajalle aidan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *