Koneellinen kuivuri.

Monia vuosia sitten tuli hankittua kaksi kappaletta noita kuivureita (Marlemi, kotimainen), kalojen, marjojen ja sienien kuivaamiseksi.

Eilen sitten pistin herkkutattisiivuja puolitoista kiloa toiseen ja loput toiseen kuivuriin. Tänä aamuna ne olivat jo valmiita, pienemmälle erälle jäi painoa 125g, isompaa en punninnut. Siis yön aikana kuivuneet alle kymmeneen prosenttiin painostaan. Kuivurin lämpötila oli +30astetta.

Se on tehokasta kuivumista, 12 tuntia kuivurissa ja 100% säilyvyys. Paperipussiin vaan ja komeron hyllylle.

Omenat ja marjat vaativat säilyvyyskuivuuden saavuttaakseen n 24 tuntia. Suurin piirtein sama kuin pikkukalalla. Eilen muuten maistoin kolme vuotta vanhaa voblaa (venäläisittäin tehty kuivakala), oli muuten aivan hyvää.

Se tuo Marlemin kuivuri (taidetaan nykyisin markkinoida Orakas nimellä) on todella tehokas; 500W moottori ja termostaattisäätöinen. Jos verrataan esim tavalliseen sähköhellaan, sienien ja vast kuivatukseen menee vain kolmasosa

energiaa vs keittiöhella.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *