Millainen on sinulle ihanteellinen kesäsää?

Itse en pidä sateesta, paitsi vilvoittavista rankoista kuuroista. Tasaisen harmaa rintamasade pistää mieleni masentuneeksi.

Toukukuun sää oli minulle ihanteellinen, mutta nyt jouduin kaivamaan vaatekaapistani toppatakin, kun kävin eilen kaupungilla. Niin kylmä ja kova pohjoispuhuri oli.

Ymmärrän kyllä että vettä tarvitaan varsinkin viljelyksille, mutta minun ihanteeni olisi, että öisin sataisi vettä, mutta aamulla, päivällä ja illalla olisi poutaa ja lämmintä.

10 vastausta artikkeliin “Millainen on sinulle ihanteellinen kesäsää?”

  1. No tuo n 20 astetta plussalla sateita vois olla vaikka kerran viikossa muutaman tunnin verran .
    ei mitään kovinrankkoja koskapa ei niistä olisi mihinkään hyötyä .
    Lievä sade kun kastelee maan syvemmaltä eikä vaan n 2- 3 cm pinnasta terv tepivaari

  2. Vähän riippuu missä olen.

    Mökillä kelpaa kuumempikin keli koska se mökki ei niin hurjasti lämpene auringosta. Kotosalla ei oikein mieluusti yli 20 asteen menisi.

    Olen kyllä asunut maailmalla eri lämpötiloissa ettei sinänsä ongelma ole sopeutua mutta se ”noin 20” ilman hirveän kovaa tuulta on ihan kiva.

    1. On niitä lämpöjä tullut koettua miinus 55 asteesta plus 45 asteeseen viikko menee kun siihen totut edes jollain tavalla terv tepivaari

  3. Vesi + 23 C , ilma + 26 C . Toukokuussa 2018 päästiin lähelle. Nyt möksällä on ilman lämpötila tippunut + 4 C …ja vesi … en halua edes tietää. Mökissä on + 21 C

  4. Sateet puhdistavat ilmaa. Luullakseni poden jonkinasteista siitepölyallergiaa, eikä ilman pölyisyys muutenkaan terveellistä ole. Joten henkilökohtaisesti sadekuuro vuorokaudessa olisi hyväksi.

    Aurinko on myrkkyä nahkalle, joten kannattaa auringon räkittäessä juosta puulta puulle.

  5. Eilen kun hiukan satoi tuli meidän talon katolta syöksyrännistä melkoisen pitkään aivan keltasta vettä varmaan n puoli tuntia .
    Siitepöyt siltä peseytyi pois terv tepivaari

  6. Poutia saisi pidellä, lämpö leppeää parinkympin tienoilla, sateet öisiin aikoihin ja polkupyöräilyn ystävänä toivon keveitä tuulia ja nekin mieluusti myötäisiä.

  7. Tänään kun menin kahvin kera piipulliselle niin taivas oli aivan tumman harmaa ja olin toiveikas, että josko sitä sadetta saisi, mutta ei tippaakaan ja nyt vaikuttaa siltä, että ”kaus pilvet karkaavat”, minä en.

    Noin muutoin sellainen 20 asteen tietämissä oleva lämpö on ihan mukava, 25 on hieman liikaa.

    Tuulettomia päiviä täällä ei juuri ole, mutta toisaalta pyykit kuivuu pihalla varsin vikkelään.

  8. Pilviseltä se nyt näyttää Aurinko kyllä pilkahtelee silloin tällöin aamusella oli aikas viilee keli kintaat käteen kun vein plikan aamukakalle tehtiin n tunnin aamulenkki .
    Plikka sai leikkiä iivan pojan kanssa ja hauskaa oli molemmilla kun sai kirmata koira kamunsa kanssa . terv tepivaari

  9. Minun kesäsääni olisi ihanteellisesti sellainen kuin Myllymatti kuvaili…paitsi. Välillä saisi tuulla n 8-10/ms, sekoittaisi lämmintä pintavettä. Tämä on se kalastajan ihanne.
    Kesä nyt kuitenkin ja tulee olemaan sellainen kuin se ilmenee.
    Monia kesiä on tullut nähtyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *