10 vastausta artikkeliin “Timpan rautaismuhennos”

  1. Timolla on rautais annoksia kyllä tuolla pitäisi nälänkin siirtyä joksikin aikaa poistuhan se ei . terv tepivaari

  2. Onhan se mielenkiintoista lukea mitä kaikkea ihmiset suuhunsa laittavat. Timpan soseen komponenteista kelpuuttaisin vain pavut ja valkosipulin.
    Ertyisesti minua epäilyttää mitä kaikkea pitää sisällään sika-nauta säilyke. Tai ei kai siinä muuta ongelmaa kun ehkä runsas ravan osuus. Kalan ja lihan yhditäminen osoittaa ennakkoluulottomuutta.
    Sriracha-chilikastike vaikuttaa äreältä, ettei vaan olisi liian vallitseva tuossa kurmeessa, peittäisi tonnikalan ja sikanaudan hennot aromit.

  3. Myllymatin kanssa samoilla linjoilla. Pavut ja valkosipulikelpaavat mutta tuo sika-nauta; se on kone-eroteltua ”lihaa”, vanha kansa luokitteli sen teurasjätteeksi ja tuoteselosteessakin se mainitaan ”lihaan verrattava”.
    Tuon papujen ja valkosipulin lisukkeeksi laittaisin oikeaoppisesti kypsennettyä savupekonia. Siis pekoni laitetaan korkealaitaiseen pannuun siivuina ja lisätään vettä siten, etteivät viipaleet täysin peity; kansi päälle ja haudutetaan vesi pois, tuloksena rapeaa pekonia.
    On täysin väärin paistaa pekonia pannulla, siitä tulee kovaa korppua tai sitten epämääräisen pehmeätä mössöä (vähäinen paisto).
    Loppusilauksena annoksen päälle ”häränsilmä (iä)”. Kyllä ainakin kaloreissa riittää.

  4. Tuhti on Timon rautaisannos. Kyllä tuolla jaksaa.

    Käsittääkseni Timo käytti annokseensa sika-nautajauhelihaa eikä suinkaan sika-nautasäilykelihaa. Ei kai sika-nautajauheliha mitään kone-eroteltua teurasjätettä ole?

  5. No, noinpa tuo, kun tarkemmin avauksen katsoin, jauhelihaa. Tuo vaan tuo 400g hämäsi; se kun on purkkilihan vakiokoko.
    Vanhalle miehelle suotakoon anteeksi, vai?

  6. Ei se mitään kalle.

    Tuota snellmanin sika-nautajauhelihaa ostan usein, kun se on laadullisesti hyvää ja pakastamatonta.

  7. Sika-nautaa 50-50 % saa Tampereen kauppahallista hintaan 6,80 € / kg ja paikalla jauhettua laatutavaraa.
    Pavut , sipuli ja valkosipuli muine mausteineen sopii hyvin reseptiin. Lihalientä joukkoon ja makaronin tai pastan päälle juustoraasteineen unohtamatta ketsuppia, jne..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *