Niinistö Paasikiven linjalla ja demarien kamu?

On ilmestynyt uusi kirja presidentti Niinistöstä. Asialla näkyy olleen Aamulehden toimittajia. Ei ole kirja vielä käteen osunut, mutta täytyy lukee aikanaan. Vaan näin sanoo Iltasanomat tänään=

Politiikka

Uuden Niinistö-kirjan tekijöiden mukaan voi näyttää siltä, että presidentti on palauttanut Suomen Paasikiven linjalle.
Presidentti Sauli Niinistö on mutkikkaampi tapaus kuin hänen innokkaimmat ihailijansa uskovatkaan. Niinistö sai kovaa kyytiä uuden kirjan Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra (Into) julkistustilaisuudessa.

Matti Mörttisen mukaan voi kysyä onko Niinistö ulkopoliittisesti ”demaripresidentti”. Tähän viittaisi se, että Niinistö keskustelee paljon entisen ulkoministerin Erkki Tuomiojan (sd) ja puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa.

– Voi näyttää siltä, että Niinistö on palauttanut ulkopolitiikan Paasikiven-Kekkosen linjalle, Mörttinen sanoi Akateemisessa kirjakaupassa järjestetyssä tilaisuudessa.

Lauri Nurmen mukaan Alexander Stubb oli Niinistön ensimmäisen kauden kovin ulkopoliittinen vastus, vaikka kumpikin tuli kokoomuksesta. Niinistö olisi tyytyväinen siitä, että Stubb ja rkp:n Carl Haglund on pelattu sivuun esittämästä julkisuudessa Niinistön Venäjä-politiikasta poikkeavia lausuntoja.

Nurmi antoi ymmärtää, että Niinistö oli tukemassa Petteri Orpoa, joka syrjäytti toissa vuonna Stubbin kokoomuksen johdosta. Ennen kuin Orpo ilmoitti haastavansa Stubbin, hän kävi yhdessä moottorikelkkailemassa Niinistön kanssa.

7 vastausta artikkeliin “Niinistö Paasikiven linjalla ja demarien kamu?”

  1. Eihän toki Sauli demari presidentti ole vaan oikeasti taitaa olla koko kansan presidentti ja demaritkin on osa kansaa .
    vaikka mistäs sen tietää haukuista päätellen ei sitä olisi on kuitenkin terv tepivaari

  2. Minusta tuntuu että Sauli Niinistö taitaa dialogin ylläpitämisen myös vaikeiden kumppaneiden kanssa. Se että liikaa annetaan köyttä vihulaiselle olisi ongelma, tässä Sauli on onnistunut hyvin, ei ole ollut marionetti kuten Kekkonen mm oli. Vaan hyvin johdonmukaisesti hoitaa tonttiaan. Aika kettu…

  3. Kova kokoomuslainen vaikka antaa toisenlaista kuvaa. Yhteydenpito eri suuntiin antaa mahdollisuuden ennakoida. Tukee Sipilää joka on kokoomuksen linjoilla. Kikyn asiamiehiä molemmat.

  4. YLEn nettisivuilla yksi professori sanoo Niinistön toimia perustuslain vastaisiksi ja toinen tutkija että ei ole rikkonut perustuslakia. Mitä tästä opimme? No ainakin sen että näitä päivystäviä dosentteja, tutkijoita ynnä muita prohvessooreja riittää jokaisen makuun.

    Itse perustuslakia ymmärtämättömänä olen sitä mieltä että Niinistö on pitkästä aikaa hyvä presidentti ja tätä mieltä on ymmärtääkseni harvinaisen moni suomalainen toki kovin vasemmalla olevat poislukien.

  5. ”YLEn nettisivuilla yksi professori sanoo Niinistön toimia perustuslain vastaisiksi”

    Hoopoakatemian professori? Ainakin Hoopoakatemian toiminnot ovat perustuslain kuudennen eli etnisten ryhmien tasa-arvoa edellyttävän sisällön vastaisia. Hoopoakatemia asettaa yhä vauraamman finländare-janssonin edun köyhemmän finne-virtasen edun edelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *