21 vastausta artikkeliin “Haravointia – Valtamedian Trump-viha”

  1. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264972-suomalaisten-trumpille-ja-haravoinnille-naureskelu-sai-nolon-lopun-supervallan

    Suomalaisten Trumpille ja ”haravoinnille” naureskelu sai nolon lopun: ”Supervallan johtajan ajatus oikea”

    KOTIMAA PRESIDENTTI DONALD TRUMP

    Suomalaisten naureskelu Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille perustuu hyvin ilmeiseen käännöserheeseen ja virheelliseen tulkintaan hänen puheistaan.

    Suomessa riennettiin kääntämään Trumpin käyttämä englannin kielen sana ”rake” haravoinniksi, mutta metsänhoidossa sillä tarkoitetaan koneellista hakkuutähteen korjuuta esimerkiksi energiapuuksi. Sitä Suomessa tehdään paljon, joskin talous edellä, ei paloturvallisuus.
    Aihetta kommentoi Luken tutkimuspäällikkö Tuula Packalen Twitterissä:

    *******

    https://eu.usatoday.com/story/news/politics/onpolitics/2018/11/19/trump-finland-forest-raking/2054797002/

  2. Kyllä tuossa hakkuu jätteiden korjaamisessa on molemmat asiat sekä palo turvallisuus että puun talteenotto kokonaisuus .
    Miksi niiden oksienkaan sinne metsään taritsee mädäntyä terv tepivaari

  3. Kyllähän Kalifornian kaltaisessa korkean teknologian maassa on unohtunut palomiesjärki. Puuttuvat palonestovyöhykkeet eli 200-300 m leveät puuttomat putsatut väylät asutusten ympäriltä laajasti.

    Tuuli ja kuumuus siellä ovat lisäksi ikuisia, joten Suomen olosuhteita ja metsänhoitoa ei voi mitenkään verrata.

  4. Joo ei varmaan voida metsänhoitoa mutta ne aurinkossa kuivuneet pensaat on tuolla alueella suurin riski asia ja niitä pensaita kasvatetaan talon seinille .
    Jota ei Suomessa sallittas lainkaan ja hyvä näin terv tepivaari

  5. Muutaman kerran olen ollut metsäpaloa sammuttamassa ja kyllä se ainut oikea työkalu siinä tilanteessa on ”hosa”. Sanokaapa mikä se on.

    1. Eikös hosa ole perinteisesti tehty nuoresta kuusesta tarkoituksena ”hakkaamalla” tukahduttaa tuli?

  6. No eipä tule heti mieleen mikä tuo ”Hosa” on tuskinpa silti liittyy manikyyriin terv tepivaari

  7. Hosa muuten on satoja vuosia vanha sammutusväline; kuului vielä 60-luvulle asti kylien ”palokopin” varustukseen, siinä kuin hevosvetoiset pumppukärryt, palosangot…yms.

  8. Olihan tuo ilkkuminen noloa. Osoittaa taas kerran, että pelkän henkilökohtaisen antipatian vuoksi riennetään kommentoimaan asiaa, jota ei edes ymmärretä oikein. Luulisi twitter -sukupolven ymmärtävän, että lyhyisiin viesteihin pyritään asia tiivistämään.

    Nolointahan tuo on siksi, että se meni läpi koko suomalaisen mediakentän. Ylen uutiset mukaan lukien

    Kun joku Paleface tuon tekee, niin se on ymmärrettävää, koska hänen ajattelunsa on niin kovin rajoittunutta, mutta että valtamediakin.

  9. Kyllä Mika on oikeassa, ainakin sen suhteen mitä minä tarkoitin. Hosa on verraton sammuttaessa, sillä hosutaan, eli hakataan maassa olevia palopesäkkeitä. Sitä vesiletkun päätä ei metsäpalossa ole useinkaan saatavilla, joten on keksittävä ne toiseksi parhaat keinot.

    En tarkoita, etteikö se tarkoita jotain muutakin, useinhan samalla sanalla voi olla alueellisia ja historiallisia eroja, mutta näin meillä.

    Juhan kannssa samaa mieltä, eiköhän se haravointi saanut ihan liian suuret mittakaavat. Meillehän se on vaan positiivista julkisuutta, kunhan ei muutu negatiiviseksi julkisuudeksi.

  10. Huomioikaapa tosiasia että tästä uutisoitiin Yhdysvalloissa ja mm monessa jenkkien twitter keskusteluissa. Ei suinkaan kenenkään vihervassemmiston sivuilla. Sieltä tästä uutisoitiinn sitten Suomessa aivan samoin kuin Yhdysvalloissa. Lopulta Suomessa asian osalta pistettiin leikiksi. Mm nämä meemit syntyi Yhdysvalloissa ja suomalaiset käytti niitä juttua levittäessään.

    Eli kyllä kaikki sai alkunsa jenkeistä, ei kukaan ole Suomesta ollut torppaamassa mm meidän vientiteollisuutta jne. Kannattaa tarkistaa mitä sanoo…

    1. Sampo ja nämä muut saa näin ilmaista julkisuutta, tämäkin on kauppias… Huom.

  11. No. lähtipä vitsailu mistä tahansa, USA’ta tai Suomesta, siitä voisi avautua vientimahdollisuuksia suomalisille metsäkoneita valmistaville yrityksille.

    ***
    https://www.theguardian.com/us-news/2018/nov/19/make-america-rake-again-finland-trump-forest-fire
    Mon 19 Nov 2018 12.07 GMT

    Speaking on Saturday in Paradise, California, about the role of forest management in stemming wildfires, Trump said: “I was with the president of Finland and he said: ‘We have, much different, we are a forest nation.’ He called it a forest nation. And they spend a lot of time on raking and cleaning and doing things, and they don’t have any problem.”

    Finnish social media users immediately posted a range of jokes about Trump’s comments, which do not reflect the reality of how forests are managed in the country.

    1. National Geographic kanavalla oli hyvä Yhdysvaltojen tekemä dokkari Alaskan metsureista, jenkkejä jotka tekee duunia siellä. Kaikilla oli Ponssen metsäkoneet js myös Ponssen vaatetus yllään. Aivan huikeaa mainosta Ponsselle. Kyllä jenkit meidän laitteita käyttää, tästäkin ei tunnu moni tietävän.

  12. Olipa ”hauska” tuo Sampon tekemä video.
    No, Sampo on ”hauskuuttanut” täkäläisiä laittamalla taannoin kauppaansa listan, jossa vastustetaan Kolarin Rautuvaaraan kaavailtua rautakaivosta.
    Jotkut tosikot ovat sanoneet, etteivät mene enää asioimaan Sampon kyläkauppaan. Itse olen puolipäivätosikko, mutten minäkään asioi vaimoni kanssa kovin usein Kaulasen pojan kaupassa johtuen kyseisestä listasta. Jotain rajaa sentään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *