Ne ”ihanat” pakkaukset

Viime yönä pikkutunneilla heräsin omituisiin inahduksiin, kesti hetken ennen kuin tajusin mikä ne aiheuttaa. Palovaroitin tietysti, sitten vaan kuuntelemaan mistä huoneesta äänet tulevat. Siihenkin meni aikansa, meillä kun joka huoneen katossa on sellainen. Sitten vaan vaihtamaan, eihän sinne tietysti ylety ilman apujalkoja. No, keittiöstähän niitä löytyy keittiöjakkaran nimellä. Ei muuta kun vaihtamaan patteria, löysinkin avaamattoman kahden kappaleen paketin. Yritin aukaista siististi niin, että toinen säilyy paketissa, muuten sekoaa käytettyjen joukkoon. Arvata sopii, mitä siinä tapahtui, kynsi lohkesi ja pahasti, tietysti. Päätin jättää koko homman ja jätin varoittimen ilman patteria.

Nyt illansuussa yritin taas, että ei varoitin ole toimintakelvoton ja unohdu pidemmäksi ajaksi. Ajattelin, että nyt onnistuu taatusti ja otin teräväkärkiset sakset. Muuta en saanut aikaiseksi, kun katkaisin saksien kärjen ja sanomista tulee tietysti. Kävi mielessä parikin eri vaihtoehtoa seuraavaksi työkaluksi, joko dynamiitti, tai kirves. Verstaallani osui kuitenkin puukko käteeni ja sillähän pakkaus aukesi, ei kuitenkaan helposti.

Kului siihen yhden patterin vaihtoon aikaa ja paljon mieliharmia, sekä unetonta yötä, tietysti myös lukematon määrä niitä hienoja ”sivistyssanoja”.

Minä kovasti ihmettelin, miksi kaikki pakataan siihen kovaan muoviin, on käyty kuussakin jo vuosikymmeniä sitten, eikö suunnittelijat muka keksi parempaa.

 

4 vastausta artikkeliin “Ne ”ihanat” pakkaukset”

  1. No ainakin nuo pirulliset pomminkestävät kovamuovipakkaukset ovat tosi halpoja valmistaa kun hyvinkin vähäarvoisia tavaroita niihin kuluttajien kusaksi pakataaan.

  2. Tuo palovaroittimen inahdus on vaikeaa löytää. Meillä on niitä 5 kpl. Sorkit sitten lähes 3 metrin korkeuteen jokaista nappia, niin alkaa kuulumaan perkeleenmäinen signaali kunnes se yksi löytyy. Ei se vilkku aina ratkaisu ole.

  3. Meillä on yksi ja sen pariston kesto on noin 10 vuotta.
    Ei tarvi aina miettiä paristoa.

  4. Näin kaupan alalta terveisiä, paketointien pitää kestää melkoista logistiikkarumbaa ja lisäksi niiden pitää pysyä ehjänä hyllyssä kun ihmiset räpeltävät niitä.

    Paketoinneista voi tehdä käyttäjäystävällisempiä, mutta se maksaa. Kun suuret kauppaketjut vaativat jokaisen sentin murto-osan säästettävän, arvatkaa tulos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *