35 vastausta artikkeliin “Trumpin muuri”

  1. Jos toteutuu kuten näyttää nyt siltä, niin Trump on ollu toimeliain presidentti miesmuistiin.

    1. Kannnattaa ehkä tutustua tähän ”muuri” kampanjoinnin historiaan ja sen rakentamiseen, niin saattaa yllättyä. Trump ei suinkaan ole ajatusta keksinyt, eikä ainoa sillä vaaleissa ratsastanut.

  2. Republikaanit onnistui lisäämään senaattipaikkojen määrää välivaaleissa, joten ei pitäisi olla enää siitä kiinni.

  3. Kyllä Trump johonkin miinaan kävelee, äijähän on kävelevä katastrofi. Ei ole tervettä tuommoinen sinkoilu, ADHD tai jotain. Ei voi tietää.

  4. Taitaa jäädä tämä muuri toteutuessaan irvokkaaksi monumentaaliksi ja muistoksi Trumpi sekoilusta. On oikeastaan vallan hauskaa että medialle on olemassa tälläinen pelle presidenttinä, ei ole yhtään tylsää päivää, hästäk, hästäk, hästäk.

  5. Tuo muuri ei estä mitään ja on täysin turha. Siinäpä varsinainen Berliinin muuri. Jonain päivänä puretaan jos edes toteutuu.

  6. Kannattaa Israelilta kysyä toimiiko muurit. On eri asia estää ulkoapäin pääsemästä sisälle kuin yrittää pitää väkeä sisällä väkisin.

  7. ” Ei ole tervettä tuommoinen sinkoilu, ADHD tai jotain. Ei voi tietää.”

    Sairauksia ei voi olettaa, eikä tietää, jos ei kerran tiedä varmaksi, ei edes täällä.

    1. Ei voi tietää. Onhan se hurjaa jos jotain ei pään sisällä olisi kohdallaan henkilöllä joka johtaa maailman mahtavinta sotilasmahtia…

  8. Jotakin kummallisen epätarkkaa on median uutisoinnista tämän muurin määrärahoista. Pari tuntia sitten päivitetty Helsingin Sanomien (kaikesta huolimatta kuitenkin maan vähiten epäluotettavia uutismedia) nettiuutinen ainakin pitää rahoitusta hyvin epätodennäköisenä.No, minä en ole Suomen nopein uutisten seuraaja. Edustajainhuoneko olisi määrärahan myöntänyt vaikka sinne juuri välivaaleissa tuli demokraateille enemmistö? Ja kaikkien demokraattien on sanottu muuria vastustavan kuten myös osan republikaaneistakin. Molemmat kongressipuolueet molemmissa kongressin kamareissa näyttäisivät pelaavan taktikointipeliä Trumpin hallinnon alasajouhkauksen kanssa.

    Jos kuitenkin muuri nousee voidaan pohtia kumpiko puoli on suljettu. Muurista tulisi muutettavat muuttaen symboolisesti meidän aikamme Dien Bien Phu.

    1. ”Edustajainhuoneko olisi määrärahan myöntänyt vaikka sinne juuri välivaaleissa tuli demokraateille enemmistö? ”

      Uusi kongressi kokoontuu vasta ensi vuoden puolella. Trump yrittää ajaa määrärahan läpi nyt, kun vielä on mahdollisuus.

  9. Oikealla valtiolla on rajat, joita ei ylitetä ilman kyseisen valtion lupaa.

    Se, että ns. turvapaikanhakijat tulevat ja menevät valtionrajojen ylitse niin kuin lystää ei ole oikein.

    1. Miksi sitten ei Suomi sulje rajojaan…ja miksi Kokoomus tuo lisää ”pakolaisia” Suomeen. Ensi vuonna taas lisää näitä sisäminsterin (kok) ansioista tänne otetaan. Minä en ottaisi yhtään.

      1. Lisäys :

        https://yle.fi/uutiset/3-10269925

        Sisäministeri Kai Mykkänen haluaa kymmenkertaistaa kiintiöpakolaisten määrän: ”Nykyjärjestelmä on kaukana täydellisestä”
        Mykkäsen mielestä ratkaisu olisi parempi, kuin vastaanottokeskusten perustaminen EU:n rajojen ulkopuolelle. Mikäli Mykkäsen ehdotus toteutuisi, se kasvattaisi Suomen kiintiöpakolaisten määrää tuhansilla.

        Meikää ihmetyttää tämä Kokoomuksen vouhotus tuoda lisää jo ennestään siksi kun täällä on jo 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta elintasoturistia.

        Ja sitten surraan että Meksikosta pääsee liian helposti Yhdysvaltoihin.

        Pitäisikö Kokoomuksen hoitaa ensin oman maan asioita ja olla tuomatta tänne lisää näitä sandaaliäijiä.

        1. Toivon mukaan täysin pihalla olevasta Mykkäsestä päästään eroo vaalien jälkeen.
          En todellakaan pysty tajuamaan tuon kokkarin ajatusmaailmaa.

          1. juhak, vielä ehtii Mykkänen tekemään hallaa Suomelle. Aikaa tehdä lisää kaaosta Suomeen on aina kevääseen 2019 asti. Ääni Kokoomukselle on ääni pakolaisbisnekselle. Näin se ikävä kyllä taitaa olla.

  10. Iltasanomat=Tällä hetkellä näyttää siltä, että Trumpilla on vain hävittävää. Mielipidemittausten mukaan republikaaniäänestäjätkään eivät tue muurin rakentamista niin paljon, että se oikeuttaisi kovat painostuskeinot. Muurin ei yksinkertaisesti uskota ratkaisevan laittoman maahanmuuton ongelmia.

    Mitä jää taas jäljelle? Vain se, että Trump tuli vaalikampanjassaan luvanneeksi muurin, ja hänen oikeistolaisimmat kannattajansa ja avustajansa jankkaavat siitä tauotta.

    Vaikuttaa vahvasti siltä, että Valkoisessa talossa on ikkunat pimeinä niissä huoneissa, joissa aiemmin vielä loisti järjen valo. Kun Mattiskin on poissa, jäljellä on vain joojoo-miehiä ja -naisia.

    1. Juuri meinasin samasta asiasta laittaa. Tässä koko juttu:

      Kommentti: Trump on nyt irti https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005944115.html

      Kaikki ”radio-ohjattavat” ja joojoo sakki jää Valkoiseen Taloon.
      Pitää huomioida että Kenraali Mattis oli myös Suomen hyvä ystävä ja arvosti meidän sotilaallista historiaa ja kykyä puolustautua Venäjää vastaan WWII aikana.

      Trump ei tälläisiä asioita arvosta, sotaveteraanit on hänelle ei mitään.

      Ihmettelen kuka on oikeasti niin typerä että kannattaa tätä Trumpia…

  11. Jonkin Trumpia seuranneen tahon mukaan Trump valehtelee keskimäärin 30 kertaa päivässä lausunnoissaan..On hirvittävä vahinko, että amerikkalaiset Venäjän avustuksella saivat pellen edustamaan kansaansa. Ja tämä liinatukka haluaa olla diktaattori hakemalla vaikutteita Pohjois-Koreasta, Venäjältä, jne…

    1. Menkää twitteriin, se puhuu niin paljon paskaa ettei tavan hemmo pysy edes tahdissa mukana.

      Jokin tuossa mättää, en tiedä mikä mutta jokin ja pahasti.

      1. Lisäys, on oikeasti outoa että vapaan maailman kannattajat kannattaa tätä nykyä Pohjois-Koreaa, Kiinaa, Turkkia, Venäjää, koska ”hästäk, hästäk, hästäk” tekee näin,,,

        Oma veikkaus on että Trumpin kannattajat elää utopiassa minkä tämä miljonääri luo ympärilleen, persaukiset on sen kanssa samaa mieltä samalla kun äijä nauraa ja tekee mitä lystää…

  12. Yle=Yhdysvaltain korkein oikeus kieltää Trumpin hallintoa panemasta täytäntöön määräystä, joka rajoittaa siirtolaisten turvapaikkahakemuksia Meksikon vastaisella rajalla.

    Trump antoi marraskuun alussa määräyksen, joka vei Yhdysvaltojen etelärajan luvatta ylittäviltä siirtolaisilta mahdollisuuden hakea turvapaikkaa.

    Trump yritti päätöksellä hillitä Meksikon halki kulkeneen ja Yhdysvaltoihin pyrkivän väliamerikkalaisten siirtolaisten karavaanin etenemistä.

    Useat ihmisoikeusjärjestöt ovat sanoneet Trumpin hallinnon määräyksen rikkovan Yhdysvaltain lakeja.

    Trumpin nimittämä korkeimman oikeuden tuomari Brett Kavanaugh sekä kolme muuta konservatiivituomaria tuki hallinnon turvapaikkamääräystä.

    Korkeimman oikeuden puheenjohtaja John Roberts ja oikeuden neljä muuta liberaalimpaa linjaa ajavaa tuomaria torjuivat hallinnon ajaman rajoitukset turvapaikan hakemiselle. Äänestys päättyi luvuin 5-4.

  13. Jos rikkoo maan lakia niin minusta on perusteltua menettää mahdollisuus hakea turvapaikkaa.

  14. Ei yksistään USA:ssa vaan myös meillä. Tarja Halonen keräsi KKO:hon itsensä kanssa samanhenkisiä henkilöitä ja jälki näkyy.
    ****
    https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=208736&tstart=44500&start=0

    Halosen jälki KKO:ssa näkyy..
    ..
    Halonen valitsi ne ”oikeat” edustajansa Korkeimpaan Oikeuteen ja tässä tulos :

    ” Korkein oikeus kumosi keskiviikkona Glo-hotellin huumejutun päätekijänä pidetyn miehen tuomion, kertoo Helsingin Sanomat.

    KKO:n kumoama Helsingin hovioikeuden tuomio nigerialasta Samuel Eze Ugumia vastaan perustui osittain kahteen poliisikuulusteluun, jossa Ugumin asianajaja ei ollut ollut paikalla, lehti kertoo.”

    https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/76663-hs-glo-hotellin-huumetuomio-kaatui-poliisin-virheeseen

    Korkein oikeus kumosi keskiviikkona Glo-hotellin huumejutun yhtenä päätekijänä pidetyn nigerialaisen Samuel Eze Ugumin yhdeksän vuoden vankeustuomion, kertoo Helsingin Sanomat.
    *
    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002528996.html
    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012051015554721_uu.shtml [ sivu poistettu?]
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/10644650/korkeinoikeus-kaatoi-nigerialeisen-samuel-eze-ugumia

  15. Toinen esimerkki Tarjan KKO:n työskentelystä.
    *
    Käräjäoikeus ja Hovioikeus- muuttui ”muutaman ihmisen henkilökohtaiseksi tulkinnaksi”

    Käräjäoikeus ja Hovioikeus – muuttui ”muutaman ihmisen henkilökohtaiseksi tulkinnaksi” –KKO

    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013042316938077_uu.shtml

    Käräjäoikeus

    Näillä ja muutoin lausumillaan perusteilla käräjäoikeus tuomitsi A:n syytteen mukaisesti kahdesta törkeästä petoksesta yhteiseen 7 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä velvoitti hänet yhteisvastuullisesti B:n kanssa maksamaan vahingonkorvaukseksi Kansaneläkelaitokselle 18 850,85 euroa ja Helsingin kaupungille 36 872,27 euroa.
    *
    Hovioikeus , jonka tutkittavaksi A saattoi jutun, ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.
    *
    Korkeimman oikeuden ratkaisu] – muutaman ihmisen tulkinta

    A:han kohdistetut syyte sekä Kansaneläkelaitoksen ja Helsingin kaupungin korvausvaatimukset hylätään ja hänet vapautetaan tuomitusta rangaistuksesta sekä kaikesta korvausvelvollisuudesta.
    Asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Mikko Tulokas (eri mieltä), Kari Kitunen, Pertti Välimäki, Juha Häyhä ja Jukka Sippo. Esittelijä Anu Juho.
    *

    Onko tässä kyse positiivisesta syrjinnästä? Tapaus Faiza A
    Raastuvanoikeus ja hovioikeus tuomitsivat Faiza A:n petoksesta, mutta korkein oikeus antoi vapauttavan tuomion.
    Korkeimman oikeuden ratkaisu,Tuomiolauselma
    Hovioikeuden tuomio kumotaan A:n osalta.
    A:han kohdistetut syyte sekä Kansaneläkelaitoksen ja Helsingin kaupungin korvausvaatimukset hylätään ja hänet vapautetaan tuomitusta rangaistuksesta sekä kaikesta korvausvelvollisuudesta.
    Asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Mikko Tulokas (eri mieltä), Kari Kitunen, Pertti Välimäki, Juha Häyhä ja Jukka Sippo. Esittelijä Anu Juho.
    Eri mieltä olevan jäsenen lausunto
    Oikeusneuvos Tulokas: Korkeimman oikeuden enemmistön tavoin katson, että törkeää petosta koskevat syytekohdat 2 ja 3, jotka perustuvat väärien henkilötietojen antamiseen sosiaalietuuksien saamiseksi, poikkeavat olennaisissa suhteissa siitä rekisterimerkintärikoksesta, josta A:ta on jo rangaistu. Petossyytteet on siten tutkittava. Yhdyn enemmistön kantaan myös siinä, ettei pakolaissopimus ole esteenä A:han kohdistettujen petossyytteiden tutkimiselle.
    Rangaistus- ja vahingonkorvausvaatimusten osalta en muuta hovioikeuden tuomiota. Oleskeluluvat eivät poista petosrikosten rangaistavuutta eivätkä vahingonkorvausvelvollisuutta, kun on ilmeistä, että lupien myöntäminen on perustunut vääriin ilmoituksiin ja perättömään perheen yhdistämisperusteeseen, mihin syyttäjä on käräjäoikeudessa viitannut.

    *…..*….*
    http://www.kko.fi/45905.htm

    KKO:2009:14
    KKO:2009:14
    Petos – Törkeä petos

  16. Jumissa on, niin kuin Marko tossa ennusti. Demokraattien Nancy Pelosi on tehnyt uuden keksinnön, teknologinen muuri. Eli rajanylittäjät ja huumesalakuljettajat lasketaan sähköisesti sitten _kun ne jo ovat maassa_. Tämä on juuri sitä, mitä Trump haluaisi estää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *