Maailman johtajat ennen ja tänään

Jos nyt ei mennä historian perukoille, vaan ollaan ajassa v. 2000 – 2018.

Lentävä lause oli taannoin, että maailman hulluimmat johtajat olivat  Belusconi, Putin ja Bush. Jaa-a, kuinkas sitten Saddam Hussein ja Mohammad Gaddaf.

Nuo ensin mainitut kolme ovat kevyttä kamaa verraten näihin kahteen jälkimmäiseen. Hussein Ja Gaddafi pitivät rautaisella kädellä nyt niin epävakaat maat hallinnassaan ja ulkoisesti katsoen niissä oli rauha. Nyt jälkeen päin arvioitaessa nämä Lähi-Idän maat tarvitsivat ”rautakanslerit”, että ne jotenkin olisivat yhteiskuntakelpoisia sisäisistä kapinoinnista ja rangaistuksista huolimatta.

Uusin maailmanrauhan rikkoja on tullut Syyrian johtajasta, joka on saanut puolelleen ja vastaan Putinin ja Trumpin. Putinkin näyttää olevan ”siloposkinen” vrt. pöljääkin pöljempään twiter-hallitsijaan.

Näyttää olevan niin, että maailma YK:sta huolimatta tarvitsee näitä rautaisia maidensa johtajia, vaikka rauhan enkelit niin mielelläänkin lentelisivät yllämme.

Ajatelkaahan viisasta Kiinaa, jolla on hidas kehitys  ja suunta oikeaan , jos nyt saasteita ja ilmaston pilaamista ei oleta huomioon.

9 vastausta artikkeliin “Maailman johtajat ennen ja tänään”

  1. Kai se vähän niinkin on että hirmuhallitsijan kukistuttua on maa melkoisen sekavassa tilassa, vallantavoittelijoita riittää. Ei voida olettaa että käden käänteessä syntyy demokraattinen oikeusvaltio. Kasvukivut on kärsittävä, monessa Afrikan maassa ne ovat vielä edessä, valitettavasti näin.
    Vahva ja yksimielisempi YK voisi olla suureksi avuksi.

    1. Nyt siellä Irakissa ja Libyassa kansalaiset murhaavat massana toisiaan. Onko se sitten puolustettavissa- EI !

      Puhuin 2000- luvun jutuista, joka ei yllä Stalinin hirmutekoihin.

    2. ”Ajatelkaahan viisasta Kiinaa, jolla on hidas kehitys ja suunta oikeaan , jos nyt saasteita ja ilmaston pilaamista ei oleta huomioon.”

      Totalitarismi on säilynyt, mutta on siirrytty kommunismista kansallissosialismiin.

  2. Johtajaa ei voi määritellä julkisuuden ja maan ja väestön koon perusteella vaan tekojen perusteella. Monella pienellä maalla on oikeasti se ”suuri johtaja”…

  3. ”Ajatelkaahan viisasta Kiinaa, jolla on hidas kehitys ja suunta oikeaan , jos nyt saasteita ja ilmaston pilaamista ei oleta huomioon.”

    Totalitarismi on säilynyt, mutta on siirrytty kommunismista kansallissosialismiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *