Puoluediktatuurin makua

 

Jos puolueella ei ole omaa ehdokasta presidentinvaaleihin, niin eikö luulisi olevan erinomainen asia, että jäsenet käyvät avoimesti eri foorumeilla keskustelua eri vaihtoehdoista ja perustelevat kantojaan. Eikö se kerro puolueen vahvuudesta, demokratiasta ja suuresta sanan – ja mielipiteenvapauden arvostuksesta?

 

Mistä se taas kertoo, kun siis puolueella ei ole omaa ehdokasta ja siitä huolimatta puolueen johto keinoja kaihtamatta yrittää kaikin keinoin saada jäsenistön oman mieltymyksensä taakse? Kertooko se siitä, että puolueen johto elää omaa vierasta elämää jäsenistöstä? Kertooko kenties siitä kuinka johto olettaa kentän olevan vain lauma ”hyödyllisiä idiootteja” joita joudutaan kaitsemaan ja pitämään tiukassa ohjauksessa?

 

Tiukka kuri, ylhäältä alas sanelu, johdon täydellinen omaa erinomaisuutta kentästä ja kansasta tyystin vieraantunutta elämää viettävä eliitti on omiaan saamaan kylmänväreet selkäpiihin, kun puheeksi tulee miksi ihmiset karttavat poliittiseen toimintaan lähtemistä.

 

Miksi äänestää? Miksi lähteä mukaan yhteiskunnalliseen toimintaan jos kerran asiat on jo valmiiksi ajateltu ja päätetty meidän puolesta? Olet antanut pienen piskuisen äänesi vaaleissa tai puoluevalinnoissa. Sen jälkeen sinua vaaditaan olemaan ns. kusi sukassa. Pulinat pois, viisaimmat ja älykkäimmät ovat saaneet valtakirjan, varokin astumasta heidän varpailleen.

 

Kansan enemmistö vastustaa Natoa. Kansan enemmistö aikoo näemmä äänestää istuvaa presidentti Sauli Niinistöä, joka taas on kovin Nato myönteinen. Presidenttiehdokkaista taas Paavo Väyrynen on ainoa ja varteenotettava, avoimesti ja rehellisesti Natoa vastustava ehdokas. Omakin puolueeni SKP vastustaa voimakkaasti Natoa ja suunnitelmia siihen liittymisestä.

 

Kuitenkin oma puolueeni, laajasta kentän mielipiteestä huolimatta tuomitsee Väyrysen. Yksissä tuumin puolueeni lyö kaikkien muiden puolueiden, siis uskokaa tai älkää, myös porvaripuolueiden mukana kiilaa Väyrystä vastaan, siis ehdokasta vastaan joka ainoana vastustaa Natoa jota siis oman puolueeni pitäisi vastustaa?

 

Mitä tästä pitäisi päätellä? Puolueeni kertoo kuka tai ketkä ovat oikeutettuja vastustamaan Natoa, euroa jne. Tyhmää kenttäväkeä ja kansaa kun pitää kädestä taluttaa. Ihmekös jos ovet käyvät tiuhaan pois puoluepolitiikasta ja ihmiset mutisevat, pitäkää perkele tunkkinne.

 

 

9 vastausta artikkeliin “Puoluediktatuurin makua”

  1. Totta, olen sammaa mieltä, en käsitä, ettei osata kunnioittaa ihmisten vappautta ja toissaalta lapsellista tuo Väyrysseen hermostuminen, ko son kerta Natoa vasthaan. Äänestän Väyrystä, jossei joku ole jo kuullu.

  2. Miksi presidentinvaaleissa äänestysprosentti on parempi kuin eduskuntavaaleissa. Voisiko yksi syy olla että monien puolueiden kohdalla ehdolla ei ole puheenjohtaja tai muu kärkihahmo.

    Voisiko taustalla olle että monelle äänestäjälle puoluekuri on peikko, tietoisuus että jos tuo oman kylän ensikertalainen ehdokas nyt pääsisikin läpi niin puolue kyllä pistää hänen suunsa suppuun. Mutta presidentin vaalit ovat eri juttu, tunnettua kun on että valituksi tulleet puhuvat ihan omalla suullaan yli ja ohi puoluerajojen tai ainakin näin pitäisi olla.

  3. Näissä pressanvaaleissa ei ole nykypressan lisäksi kuin kaksi hyvää ehdokasta, Vanhanen, jota kukaan ei äänestä ja pirun fiksuTorvalds (ex-kommunisti), joka ei saa massoja liikkeelle. Muut ovat presidentiksi sekundakamaa.

  4. ”Kuitenkin oma puolueeni, laajasta kentän mielipiteestä huolimatta tuomitsee Väyrysen. Yksissä tuumin puolueeni lyö kaikkien muiden puolueiden, siis uskokaa tai älkää, myös porvaripuolueiden mukana kiilaa Väyrystä vastaan, siis ehdokasta vastaan joka ainoana vastustaa Natoa jota siis oman puolueeni pitäisi vastustaa?”
    —————————
    Väyrynen on kansallismielinen ja puolueesi taas on kansallisvaltiovihamielinen Marxin nimeen.

  5. Jos asiaa hieman laajemmin ajatellaan, niin meillähän kuuluu maan tapaan, että puolueet pyyhkivät takapuoltaan perustuslain 29 §:n säädöksellä kansanedustajan riippumattomuudesta. Tätä ovat vuosikaudet tehneet puolueet vasemmalta oikealle. Käytännöstä on vuosikymmenten ajan jopa tehty perustuslain vastainen sopimus joka hallituskaudella, sopimus, jonka ovat allekirjoittaneet nykyisistä eduskuntapuolueista kaikki muut paitsi perussuomalaiset, elleivät sitten Soinin aikana tämän hallituskauden alussa allekirjoittaneet hekin.

    1. Puoluetta en vaihda. Voivat toki heittää pellolle, mutta kommunismia ei kukaan saa minusta kitkettyä. Se on aate joka syvällä sydämessäni.

  6. Tässäkin voi katsoa missä on muna ja kana median suhteen. Media vaatimalla vaatii että puolueen pitää kertoa kantansa joka asiaan. Media suhtautuu vihamielisesti ajatukseen että puolueen sisällä ollaan mistään eri mieltä.

    Johtuuko tämä siitä että puolueet tiukentavat linjaa ja media seuraa, vaiko siitä että media tiukentaa linjaa ja puolueet seuraavat? En tohdi sormella osoittaa kun en tiedä syyllistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *