Irtisanomisesta ja työllistämisestä

Irtisanomislaki pitää tehdä sellaiseksi, että yrittäjä voi irtisanoa työntekijänsä milloin hyvänsä katsoo sen välttämättömäksi. Ei tarvita mitään näyttöä mistään, vaan vain käsky lähteä. Ei yrittäjä irtisano huvikseen ketään – hyvä työntekijä on yritykselle erittäin arvokas ja uuden työntekijän palkkaaminen on aina suuri riski pienelle yritykselle.
Kun irtisanominen tehdään helpoksi, niin myös palkataan helposti. Se on kaikkien etu.

16 vastausta artikkeliin “Irtisanomisesta ja työllistämisestä”

  1. Näin se vaan on.

    Suomi menestyy sillä, että tehdään ahkerasti paljon työtä – ei sillä, että ay-mafia järjestää poliittisia työtaisteluita.

  2. Voi Juhani, miten noin tyhmä mies voikaan väittää olevansa niin kamalan fiksu?

  3. Ja tehdessään itsestään naurettavan, Juhani kommentoi itseään, kuten minä nyt. Vaikuttaako idiootilta?

    1. Piia, jotta voi saada sähköpostiviestin saapuneista kommenteista Pirkan Blogeissa joutuu tekemään sen kommentin ja ruksaamaan että haluaa viestin saapuneista kommenteista.

  4. Niin, minä haluaisin saada tietoa lisää tästä ay-mafiasta, kas kun Suomessa ei ole mafiaa, ei edes Yakuzaa…

  5. Itseasiassa turha tässä on huolehtia siitä kuka irtisanotaan kun ei naama vaikka miellytä kun ei tähän yhteiskuntaan enää tehdä riittävästi ja ajoissa niitä lapsia jotka menee duuniin ja niitä voisi irtisanoa. Pitäisi panna panotalkoot ensin pystyyn ja sitten huolehtia tästä muusta aivan jonninjoutavasta ongelmasta.

    Ehkä meillä menee niin hyvin että on varaa valittaa joka asiasta.

    1. Irtisanomisen helppous/vaikeus EI ole jonninjoutava kysymys.

      Kun irtisanominen on tehty Suomessa vaikeaksi, niin siksi ei palkata työvoimaa, vaikka siihen olisi selkeä tarve. Samaan aikaan meillä on varsinainen armeija työttömiä kuormittamassa kansantaloutta sen sijaan, että he tuottaisivat lisäarvoa kansantalouteemme.

      1. Kyllä tästä irtisanomisesta tehdään ihan turhaan numeroa, sehän on AINA sovittavissa kummankin osapuolen taholta. Toisin on tämän olemattoman syntyvyyden sopiminen, sitä kun ei voi sopia. Olemme katoava kansa vaikka kuinka messutaan täällä netissä niin häviämme olemasta näin surkeilla lapsi määrillä.

        1. Valehtelet.

          On lukuisia esimerkkejä siitä, että ei ole saatu sovittua, on irtisanottu ja mennyt vuosien oikeusjutuksi, usein pienyrittäjä on hävinnyt jutun ja joutunut maksamaan suuret korvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Siksi vältetään palkkaamista vaikka olisi tarve.

          Lopeta paskanjauhaminen koskien tätä blogikirjoitustani.

          1. Ei huolta. En jatkossa kirjoittele blogeihisi. Saat olla yksin oikeassa. Tähänkään asiaan mistä kirjoitat kun ei ole vain yhtä vastausta. Mutta se siitä.

    1. Eemeli, pienyrittäjä tekee yleensä pitkää työpäivää pitääkseen yrityksensä pystyssä. Itselleni on ollut ihan normaalia tehdä 60-80 tuntia viikossa yhtämittaa vuosikausia. Kovissa tilanteissa enemmän.

      Ei siinä ole ylimääräistä aikaa käydä vuosikausia oikeudenkäyntejä ay-mafian juristeja vastaan.

      Tiedätkö mitä asianajajat veloittavat jo pelkästään ”päivää sanomisesta”?

      Te, jotka ette ole itse olleet oikeasti yrittäjiä, älkää kommentoiko tähän minun asiabloggaukseeni.

      Irtisanomissuojan heikentäminen on Suomen kohtalon kysymys. Suomi ottaa parhaillaankin velkaa hirmuista vauhtia, vaikka ollaan suhdannekierrossa huipulla.

      Miksi jotkut yrittävät suojella surkeita työntekijöitä, joista on pelkkää haittaa yritykselle?

      Pitäisikö saada Suomi ryssän vallan alle?

  6. Hiukan raflaava blogaus tämä – mutta ei toki vailla pohjaa. Työllisyys kasvaa hurjasti jos riskit pienenevät. Tämä voi toki olla vähän äärimmäinen esimerkki siitä.

    Mutta tämä johtaa toiseen kysymykseen: karenssit. Niistä pitäisi sitten päästä myös täysin.

    1. Kyuu, Suomea ei tietenkään voi pelastaa pelkästään irtisanomisen helpottamisella. Tarvitaan runsaasti muitakin toimia, jotta työllisyys lisääntyy ja työttömyys vähenee. Kuitenkin irtisanomisen helpottaminen luo taatusti uusia työpaikkoja.

      Esimerkiksi työttömyyskorvauksia pitää pienentää portaittain työttömyyden jatkuessa – eikä tietenkään tulojen pienenemistä saa korvata joltakin muulta luukulta. Jossakin vaiheessa sitten alkaa työ – tai uuden ammatin hankkiminen maistumaan hyvältä vaihtoehdolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *