Kun aviopuolisosta tuleekin elatusvelvollinen

Kun suomessa on sellasia ihmisiä joilla ei ole lainkaan veronalaista tuloa eli ovat nolla saajia heistä tulee aviopuolisolle elatus velvollisuus .

Näitä ihmisiä joilla ei veron alaista tuloa ole lainkaan on n 160 000 kasvua tuossa on ollut kahden vuoden aikana 15 000 .

Niin se vaan on mutta samalla aviopuoliso saa velvotteita puolisostaan eli hänestä tulee vaikkapa 50 vuotiaan elättäjä .

Tuollasta se sitten on koko karuudessaan ja voi olla että tuo puolisokin on pien palkkanen ja ei kunnolla kykene edes omia menojaan kustantamaan .

Enpä tiedä onko tuokaan ihan oikea kuvio jos tuossa sitten on vielä lapsia jotka ei saa kunnolla oikeasti mitään .

Mutta noinkin voi käydä kun toinen jää kaiken ulkopuolelle faktaa kuitenkin kokonaan liian monessa perheessä .

Eipä ihme lainkaan että lapsetkin alkaa oireilemaan kuka sitten milläkin tavalla pankaas miettien voiko puolison laittaa toiselle elätettäväksi kokonaan  .

Mielestäni tuolle puolisolle myös kuuluu jonkun asteen omat tulot nyt niitä on liian kanssa n 160 000 ihmis kohtaloa .

joilla ei omia tuloja ole lainkaan taikka ne ovatkin  niin pieniä ettei sillä tule toimeen kukaan seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

42 vastausta artikkeliin “Kun aviopuolisosta tuleekin elatusvelvollinen”

  1. AY:n jättirahoista olisi apua noille, jos ay:n veroton oikeus poistetaan kokonaan ja valtio saisi 500 milj. lisätuloja, joilla näitä ihmisiä autettaisiin.

  2. Noinhan se tekee kun ei ketään jätetä sivuun valtio niin tekee ja usko nyt tuo n 500 miljoonaa on vireenin suurin vale pitkiin aikoihin terv tepivaari

  3. ”Tuollasta se sitten on koko karuudessaan ja voi olla että tuo puolisokin on pien palkkanen ja ei kunnolla kykene edes omia menojaan kustantamaan .”

    Eiköhän toimeentulotukea liene mahdollista köyhän perheen saada. Toki eurokonkelo on tehnyt työttömiä ja köyhdyttänyt valtiota, mutta silti.

  4. No kun ei saa edes sitä toimeen tulo tukea kaikki kun esim miehellä onkin liian hyvät tulot, joka raja ei ole muuten kovinkaan suuri
    Mutta tuossa on nyt kysymys siitä onko tuo aviopuoliso elatusvelvollinen koska se siitä tulee terv tepivaari

    1. Ennen vanhaan pitivät perheenjäsenet toisistaan huolta. Kulttuurimarxistit ovat työskennelleet ankarasti perhekäsityksen murtamiseksi. Ei kai pitäisi mennä enää naimisiinkaan, eikä pitäisi varsinkaan rakastaa myötä- ja vastamäessä. Ja lapsista pitäisi tehdä valtion omaisuutta.

      1. No kyllä sillä puolisolla pitää olla myös omia rahoja ei nykypäivänä kenenkään tarvitse kerjätä sitä .
        Ja kyllä perheenjäsenet toisistan huolen pitää mutta nykyään menee liian tiukaks kaikki kun palkat on runnottu nyt minimiin terv tepivaari

  5. On se kumma, että Tepillä kinaaminen puolitotuuksin ja blogin täyttäminen on tärkeämpää kuin tosiasioiden tunnustaminen.
    Kaikki muu on valetta kuin se, mitä aivopesty ay-fanaatikko osaa ymmärtää.

    1. Ei se Heikki ole lainkaan tuota se on vaan totuus että aviopuolisosta tehdään elatusvelvollinen ilman oikeuden päätöstä .
      Ja kyllä sillä aviopuolisolla on myös oikeus ihan omaan rahaan kun on työttömäksi joutunut .
      Nyt Suomessa on 160 000 palkatonta ihmistä elikkä Suomeksi sanottuna työtöntä vailla omaa rahaa kasvua tuossa on ollut n kahdessa v n 15 000
      Siellä ne sipilän työllistetyt luuraa kun eivät saa työttömyys rahaa eivät he myöskään ole työttömiäkään
      Ja minä en ole aivopesty vaan minulla on ihan omat aivot jolla toimin kun en ole esim sitoutunut mihinkään sekin kuvaa sen että voin myös ladella ehtoja vaikkapa SDP edustajille jotka ovat minun mielestä väärässä .
      Ja minun ymmärrys kenttä on paljon isompi kun eräät haluaisi sen olevan ja sehän on toisista kamalaa kun en ihan kaikkia potaskaa usko vaan sanonkin sen vielä julkisesti ääneen .
      Ja valetta tässäkään ei ole vois sanoa siivoa itse vaiteesi joita levität totuutena ja mitä blogia minä täytän kirjoitan yhden blogi avauksen päivässä milloin mistäkin
      Ja sen teen jatkossakin halusit taikka et terv tepivaari

  6. Suomen huono työllisyystilanne johtanut siihen että hyvä jos edes toisella on työ ja sekin niin pienipalkkainen että tiukkaa tekee.

  7. Verotuksen kannalta nollatuloisia ovat ne henkilöt, jotka elävät pelkästään verottomien tukien, esim. toimeentulo- ja asumistuki, varassa.

    Suomessa kotitalouksia käsitellään kokonaisuuksina. Esim. toimeentulotuki lasketaan perheen tulojen/menojen perusteella.

    ”Mutta tuossa on nyt kysymys siitä onko tuo aviopuoliso elatusvelvollinen koska se siitä tulee terv tepivaari”

    Ei toki automaattisesti, mutta ei ole yhteiskuntakaan tilanteessa jossa toista osapuolta ei kiinnosta esim. hakeutua työttömäksi työnhakijaksi.

    1. No ei se automaattisesti olemutta onse että osaako monikaan edes hakea työttömäksi se kunon joskus jopa Suomalaiselle vaikeaa .
      Ja tiedän tapauksia jossa ei vaimo pääsyt työttömäksi työttömyskorvaukselle miehellä kun oli palkka liian iso terv tepivaari

      1. Puolison palkka ei vaikuta työttömänä olevan puolison työttömyyskorvauksen saantiin.

        1. Kyllä se vaikuttaa mutta silloin ollaan aika isoilla tuloilla olevissa terv tepivaari

            1. Puhun työttömyys korvauksesta en kelan toimeentulotuesta jolle ei voi paljonkaan antaa arvoa terv tepivaari

  8. Pari kommenttia Tepin väitteisiin.

    ”Ja kyllä sillä aviopuolisolla on myös oikeus ihan omaan rahaan kun on työttömäksi joutunut ”

    Kyllä aviopuoliso saa työttömyyskorvausta, mutta hänen on, kuten kenen tahansa työttömän, ilmoittauduttava työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon.

    ”Nyt Suomessa on 160 000 palkatonta ihmistä elikkä Suomeksi sanottuna työtöntä vailla omaa rahaa kasvua tuossa on ollut n kahdessa v n 15 000”

    Tuo ei pidä paikkaansa. Suomeksi sanottuna kaikki nuo 160 000 eivät ole työttömiä. Valtaosa heistä eli yli 100 000 on ulkomaan kansalaisia, jotka ovat tilapäisesti käyneet Suomessa joko opiskelemassa tai töissä ja jääneet siten verottojan kirjoihin. Syyt ovat moninaiset.

    Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10491611

  9. No joka tapauksessa olivat sitten ihan mistä vaan on kaikilla oikeus jonkun asteen toimeen tuloon .
    Eikä sitä työttömyys korvaustakaan saa kaikki vaikka olisikin ilmoittanut tekeen tai mikä se nyt onkaan en laita kun en muista uutta nimeä nyt terv tepivaari

  10. Tepi on kyllä melkoinen piristysruiske tylsille blogeille. Vaari, joka ei tiedä juuri mitään, juuri mistään, mutta joka yrittää tietää kaikesta kaiken.

  11. Aina voi tietysti noinkin sanoa mutta vailla oikeaa osoitetta tuo on enkä minä kaikkia tiedä enkä edes koita sellaseen päästä .
    Toiset vaan ei tiedä edes omia asioitaan vaan heittelee muka omia ideoitaan ainoana oikeana .
    Ei se kuitenkaan noin mene se on sitä elämän oikeaa tietoa terv tepivaari

  12. Kyllä Tepi joskus kannattaa myöntää olevansa väärässä. On yksiselitteinen fakta, että puolison tulot eivät vaikuta toisen puolison työttömyyskorvaukseen tuon taivaallista. Olkoon ne puolison tulot vaikka miljardiluokkaa.

  13. Mulla nyt sattuu oleen tietoa siitä kun vaimolle on sanottu ettei hänellä ole oikeutta työttömyyskorvaukseen ja niitä on muutama tapaus .
    Ja syynä ei ole ettei olisi työvoimaan työttömäksi ilmoittanut itseään syynä on ollut miehentulot tosin ne on noissa tapauksissa olleet päälle 5000 euroa käteen
    Mutta noinkin asiat on terv tepivaari

  14. Sinulla on väärää tietoa. Mutta turha tästä on kinata, kun et anna periksi vaikka asian rautalangasta vääntäisi.

  15. Ei ole väärää tietoa vaan ehkäpä sinulla sitä on ja et huomaa eroa työttömyys korvauksen ja ansio sidonnaisen välissä
    Ansio sidonnaiseen puolison tulot eivät vaikuta työttömyys korvaukseen vaikuttaa . terv tepivaari

  16. Ei minun tiedoissani ole vikaa.

    Yritetään nyt vielä kerran. Työttömyyskorvauksia on kolmenlaista.

    1) Ansiosidonnainen työttömyyskorvaus (maksajana työttömyyskassat)
    2) Peruspäiväraha (maksajana Kela)
    3) Työmarkkinatuki (maksajana Kela)

    Kahteen ensimmäiseen eivät kenenkään toisen tulot vaikuta. Eli ansiosidonnaista ja peruspäivärahaa saavat kaikki, joilla saannin ehdot täyttyvät.

    Työmarkkinatuki on ainoa työttömyyskorvauksen muoto, johon jonkun toisen tuloilla on vaikutusta. Nuoren, ensimmäistä kertaa työmarkkinoille tulevan henkilön työmarkkinatuen määrään vaikuttaa vanhempien tulot, jos työtön nuori asuu vanhempiensa kanssa samassa taloudessa.

    Minun tietoni voi toki kumota, jos löytyy parempaa tietoa. Muutakin kuin toriparlamentin kertomaa.

    Ps. Mitä eroa on työttömyyskorvauksen ja ansiosidonnaisen välissä? Ansiosidonnainen on myös työttömyyskorvaus kuten yllä kerroin.

  17. Laitahan tähän nyt sitten Kelan sivuilta ne tekstin kohdat, joista käy ilmi, että puolison tulot vaikuttavat Kelan maksamiin työttömyyskorvauksiin.

    On lähinnä huvittavaa, että sinä jankkaat ja jankkaat asiasta, vaikka sinulle kuinka selvästi osoittaa, että olet väärässä.

  18. Minä tiedän, koska vaimo oli jonkin aikaa työttömänä ja minä sai normaalit korvaukset – palkastani johtuen kohtuullisen suuret. Ei vähennyksiä minulle eikä vaimolle. Siitä tuli vielä erillinen ilmoitus.

  19. Joo ei ole ollut tuolla ansidonaisen jälkeisellä peruspäivärahalla ja siihen vaikuttaa puolison tulot terv tepivaari

  20. ”Joo ei ole ollut tuolla ansidonaisen jälkeisellä peruspäivärahalla ja siihen vaikuttaa puolison tulot terv tepivaari”

    Ensimmäinen vaatimus, että pystyy noin ehdottomasti inttämään, on se, että tietää mitä eri termit pitävät sisällään.

    Ansiosidonnainen työttömyyskorvaus ja Kelan maksama peruspäiväraha ovat rinnakkaisia työttömyyskorvausjärjestelmiä. Kumpaakin korvausta maksetaan 400 päivää työttömyyden alkamisesta lukien.

    Kun 400 päivää tulee täyteen ja jos työttömyys edelleen jatkuu, työttömyyskorvaus muuttuu työmarkkinatueksi, jota maksaa Kela.

    Mihinkään noista ei vaikuta puolison tulot vaikka kuinka jankkaat. Pelkästään se, että itse uskot olevasi oikeassa ei todista mitään.

  21. Noihin kahteen jälkimmäiseen vaikuttaa jopa veronpalautukset ja puolison tulot terv tepivaari

    1. Työmarkkina tuki on itse asiassa harkinnan varainen ja saajat yleensä nuoria jotka eivät voi saada muuta .
      Ja jos nuori asuu kotona vanhempienkin tulot vaikuttaa siihen .
      Kelan maksamaan työttömyys korvauksiin vaikuttaa lähes kaikki mitä tilillesi tulee .
      mm sosiaaliset tuet vaikuttaa jos joku haluaa auttaa tuollasta on se viisainta antaa käteen selvänä rahana .
      Tilille sitä ei voi laittaa koska se pudottaa saajan tuloja, veronpalautuksia ei olisi hyvä olla kovinkaan paljon koska ne pudottaa .
      Tuohon ansisidonnaiseen ei vaikuta kenenkään tulot eikä menot mitenkään terv tepivaari

  22. Mutta tämä tästä jotenka sinä voit pitää mielipiteesi aivan kuten haluat terv tepivaari

  23. Ota nyt hyvä mies asioista selvää, ettet aivan päättömiä väitä.

    Ei pidä sekottaa Kelan maksamaa peruspäivärahaa ja Kelan maksamaa toimeentulotukea keskenään.

    Ihan vaan tiedoksesi. Puolison tulot lakkasivat vaikuttamasta työttömän puolison työmarkkinatukeen 1.1.2013 alkaen.

    Jep ja toki aion pitää mielipiteeni, koska ne perustuvat faktoihin.

  24. Kyllä minulla on tiedot jotka sain liitosta en sinulta niissä on eroa siinä että esim ansisidonnaiseen ei vaikuta muut tekijät .
    Kelan maksamaan peruspäivä rahan mm sosiaaliset tuet joita on mm sairas ajan palkka jonka kela maksaa saman verran tippuu työttömyys korvaus .
    Saat veronpalautuksen sekin vaikuttaa kuten puolison palkka tulotkin
    Toimeen tulotukeen vaikuttaa lähes kaikki raha liikenne sinun tilillä jopa vanhempien palkka tulot ja tuo on tosi asiaa jota et vaan tiedä .
    Tuo työmarkkina tuki on lisäksi tarve harkintainen . terv tepivaari

  25. Mutta en minäkään anna periksi asiassa jonka sain liitoltani .
    Mutta ei meidän tästä kannata riita tolppaa silti tehdä minä lopetan tähän terv tepivaari

  26. Kun et ymmärrä, niin et ymmärrä. Jos sinun liittosi antaa tuollaista tietoa, niin eipä ole kummoinen liitto tiedoiltaan.

    Mutta olkoon tämä tässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *