Annan risuja Lahden järjestyspoliisille

Muutama yö sitten heräsin kolmeen kovaan järeän aseen laukaukseen. Moni vanhempi ihminen säikähti vielä pahemmin ja soitti hätäkeskukseen.

Liikkui kaikenlaisia huhuja, kunnes vasta eilen selvisi (Etelä- Suomen Sanomat), että talomme takametsikössä poliisi oli ampunut irrallaan juosseen häirikkökoiran, joka oli ehtinyt purra paria ihmistä.

Mielestäni poliisin olisi kuulunut ilmoittaa esim talojemme ilmoitustauluilla aseenkäytöstä näin lähellä asuntoja, niin hurjimmilta huhuilta olisi katkenneet siivet.

8 Replies to “Annan risuja Lahden järjestyspoliisille”

 1. Juu ja kaikki roistojen kiinniotot pitää ilmoittaa julkisesti töllössä ja ilmoitustauluilla viikkoa ennen tapahtumaa, etteivät ihmiset mene hysteerisiksi, jos enemmän kuin kaksi poliisiautoa sattuu pyörimään nurkissa…

 2. Timo, lienen hieman samoilla linjoilla. -70 luvulla siinä ennen liikenneympyrää nukkui tunnettu alkoholisti puiston penkillä, koira siellä penkin alla, kun poliisit lähestyivät; koira erehtyi näyttämään hampaitaan. Ampuivat koiran ja minulle vieläpä tutut poliisit. Läheinen kioskikauppias protestoi tapahtumaa kuten minäkin. Koiran henki oli halpa.

 3. Liikkui sellainenkin huhu, että huumeveikot selvittelivät välejään, kunnes asian oikea tola selvisi.

 4. Eikös nuo huumerikollisten ampujaiset ole lähes päivittäinen tapahtuma Lahdessa?

  1. Toki risuja voi antaa, etteivät yhdellä laukauksella kykene koiraa lopettamaan.
   Menisköhän hirveen koko lipas?

 5. Voisin korjata otsikon, sillä nyt sain uutta tietoa: Poliisi yritti saada puolitoista tuntia koiraa kiinni, ennen kuin lopettivat sen ampumalla. Koira oli käymässä toisen poliisin kimppuun, niin toisen poliisin oli pakko lopettaa se ampumalla. Eli poliisi toimi oikein ja oli saanut kenttäjohtajalta luvan koiran ampumiseen.

  Eli pahoittelen hätiköityä avaukseni otsikkoa.

Kommentoi