Mikä hemmetin e-urheilu

Mistä lähtien videopelien pelaamisesta on tullut urheilua. Kovasti tuntuvat siinä tienaavan, mutta ei se ainakaan minun mielestä mitään urheilua ole.

Shakin vielä ymmärrän, mutta en tuota

Vielä kun lähitulevaisuudessa joku e-urheilija valitaan vuosittaisessa Suomen urheilugaalassa vuoden urheilijaksi, niin hallelujaa.

5 Replies to “Mikä hemmetin e-urheilu”

 1. E-urheilu on yhtä oikeaa urheilua kuin ralliauton ajaminen tai jääkiekko: vaatii keskitason peruskestävyyttä, lajikohtaista kikkailua ja moraalin kytkemistä pois päältä.

  Mutta hei, se on bisnestä. Pyöriköön sirkushuvit jos sirkushuveista maksetaan.

  1. Kyuu, olen aika rajusti eri mieltä ”keskitason peruskestävyyttä” vaativista lajeista, mutta samaan aikaan ymmärrän kyllä E-urheilun urheiluna.

   Bisnes on bisnestä, niin myös urheilussa, mutta huolimatta lieveilmiöistä, urheilubisnes tuottaa myös paljon hyvää.

 2. Eräs tuttavani on netonnut tänä vuonna lähes 100 000€ e-urheilulla,,,, ei valita ollenkaan..

 3. Juu, kuten avauksessani sanoin, kyllä sillä jotkut hyvin tienaa, mutta itse olen vanhakantainen ”hiihto-niilo” , niin en urheiluksi tuota luokittelisi.

 4. E-urheilussa vaaditaan perustason kestävyyttä kyllä, sen verran tätä lajia tunnen. Lihaksistosta täytyy pitää huolta, venyttelyt, aerobiset osuudet, yms. Tässä on paljon samaa niiden kaupallisten urheilulajien kanssa jossa on olosuhteiden takia kovin stationääriset asennot.

  Nopeat havainnointikyky, nopeat sormet ja joissain oloissa inanen strategiaa – sekä toki rikkaat tuttavat – siinä keinot pärjäämiseen.

Kommentoi