Rituaaliteurastusta Pohjanmaalla

”Syytetty kiisti tienneensä, että kyseessä olisi islamin uskonnon mukainen, rituaalinen halah-teurastustapa.”

Onko luvallista sanoa maahan muuttaneelle näin – Mikset pysynyt siellä mistä lähdit, jos Suomen tavat eivät sinulle kelpaa?

*

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c4211016-6f23-48b1-9e95-abc1947644cb

19.07.2019

Poliisipartio havaitsi sattumalta karanneen vuohen – maatilalta paljastui rituaaliteurastamo

Ennen paljastumistaan entinen pizzeriayrittäjä ehti teurastaa etelä-pohjanmaalaisella maatilalla 12 tuotantoeläintä lain vastaisella tavalla.

 • Vaasan hovioikeus tuomitsi 29-vuotiaan vantaalaismiehen törkeästä eläinsuojelurikoksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen.
 • Tuomittu pyöritti yrityksensä nimissä maatilaa, johon oli hankkinut nautoja, lampaita, vuohia, kanoja sekä kalkkunoita.
 • Hän teurasti eläimiä sitomalla ne ja viiltämällä sitten niiden kurkut auki.

Käytännössä syytetty oli ensin kaatanut eläimet lattialle, sitonut niiden jalat ja sitten viiltänyt kurkun auki.

Tämän menettelyn hän myös tunnusti, mutta kiisti rikoksen.

Vaasan hovioikeus katsoo, että syytetyn käyttämä teurastapa viiltää kurkku auki ja antaa eläimen kuolla verenhukkaan, aiheuttaa eläimelle voimakasta ahdistusta, kipua ja kärsimystä. Eläimet eivät kuole heti, osa niistä saattaa olla elossa vielä jonkin aikaa.

Syytetty kiisti tienneensä, että kyseessä olisi islamin uskonnon mukainen, rituaalinen halah-teurastustapa. Kyseessä oli se tapa, jonka hän tunsi. Hänellä ei mitään uskonnollia tavoitteita eläimiään teurastaessaan.

Todettakoon, että rikoksesta tuomittu vantaalaismies on Suomen kansalainen ja toiminut yrittäjänä jo useamman vuoden. Hänellä on edelleen toiminimi ja tuolla toiminimellä yritystietojen mukaan ravintolatoimintaa Helsingissä.

Jaa käyttäen:


8 Replies to “Rituaaliteurastusta Pohjanmaalla”

 1. No niin. Asiahan on selvä ja väärin, mutta kyllä persu löytää heti persuagendan mukaisen jutun tännekin, vaikka luulisi lehdistön jo hoitaneen julkisuuden kivun kipeät.

  1. Oletko aivan varma, että tuo kaikesta persun löytävä mielesi on ihan terve eikä sen sijaan täysin vainoharhainen?
   Suomen kielellä tuossa avauksessa ei ollut mitään edes pienintäkään vihjausta persuun.

   1. Hyvikset, kuten pjk, ei hyväksy silmiinsä mitään tekstiä, mikä kuvaa seurauksia sinisilmäisestä maahanmuutto politikasta. Kyllä muutkin kuin perussuomalaisten kannattajat ovat alkaneet heräämää todellisuuteen.

    Mediasta löytyy myös paljon maahanmuutto-ongelmia vähätteleviä kirjoituksia – pjk voisi alkaa tuomaan niitä tänne Pirkanblogeihin.

 2. Mistähän pöljäjuhani aina keksiikään ottaa esille Perussuomalaiset – nekun eivät liity tähänkään aiheeseen mitenkään.

  1. Liittyy se siten, että persu kaivaa kaiken esiin, mikä saattaa vähänkin liittyä maahanmuuttotaustaiseen asiaan niin kuin tämäkin. Vai mikä oli motiivi tähän avaukseen, joka oli jo laajasti julkaistu lehdistössä ?

   1. Mikä motiivi sinulla Karjalainen on julkaista mitään jo julkaistua?
    Lähinnä järjetön persukammo asiasta täysin riippumatta.

   2. Eikö median yksi tärkeimmistä tavoitteista ole keskustelun synnyttäminen ja mikä olisi kansalaisfoofumeita loogisempi paikka keskustelulle tässä ajassa?

    On aika vaikea nähdä, että esim. rituaaliteurastukset olisivat ainoastaaan perussuomalaisissa ajatuksia herättävä asia.

Kommentoi