Neuvostoliitto – sananvapauden suurvalta.

Jos ei joku satu tietämään niin nyt se on tiedossa. Neuvostoliitto oli sananvapauden ihmemaa Teuvo Hakkaraisen mukaan. Iltasanomat=

– Itsenäisyys on mennyt. Sananvapaus on jo mennyt. Se on muurattu samalla lailla kuin Neuvostoliitossa aikanaan. Ehkä siellä oli suurempi sananvapaus aikanaan.

Hetkinen. Että Neuvostoliitossa olisi ollut laajempi sananvapaus kuin tämän päivän Euroopan unionissa?

– Kyllä minä luulen niin. Neuvostoliitossa katsottiin vain, ettei Brežneviä arvostele. Kaikkea muuta sai. Täällä jos arvostelee, niin lappu tulee käteen niin, että napsahtaa

17 vastausta artikkeliin “Neuvostoliitto – sananvapauden suurvalta.”

  1. EU:n sananvapaus on vitsi. Kristittyjä kansallisvaltiomielisiä saa arvostella mutta eipä oikeastaan paljon muuta.

  2. Oon samaa mieltä Teuvon kanssa tässä asiassa.

    Riippuu asiasta, missä on sanut missäkin keskustella.

  3. Nliitto oli myös Stalinin aikana. Silloin oli todellakin sananvapaus laajaa. Ja edessä Siperia kun suunsa avasi ja esitti vääriä mielipiteitä. ”Riippuu asiasta”. Oikeita asioita olivat puolueelle sopivat asiat ja mielipiteet.

  4. Stalin kuoli liian nopeasti, hän tapatti eniten ryssiä kuin kukaan muu, harmi, olisi ollut elossa vielä sen 20 vuotta lisää niin ryssälässä ei asuisi ketään…

  5. Oli sinänsä harmi että Neuvostoliitto hajosi, Suomi ei olisi muuten ikinä liittynyt tähän paskaliittoon nimeltä EU.

  6. On yksi paikka jossa on sananvapautta: oman pään sisällä.

    Muualla, joka paikassa, on aina jotain mistä ei saa puhua. On aina ollut, lienee vastakin.

  7. Hakkarainen on tyyppiesimerkki poliitikosta (hetkinen…?) jonka sivistystaso ei vain riitä annetun tehtävän hoitamiseen.

    Normijärjellä varustettu ihminen tuskin koskaan vertaisi vapauteen ja rauhaan perustuvaa EU:ta Neuvostoliittoon, joka oli väkivaltainen kommunistinen diktatuuri.

    Sahuri Hakkaraisen ja samalla persujen ihanne näyttää olevan aina diktatuuri, ei ihme koska Venäjä rahoittaa Euroopan äärioikeistoa.

    1. Pitää todeta, että mikäli ei tunnista yhtäläisyyksiä Neuvostoliiton ja EU:n välillä, niin ei yksinkertaisesti tunne kumpaakaan mainituista.

  8. Persuja vituttaa EU:n vapaus ja vapaa työvoiman liikkuvuus. Persuja vituttaa myös kaikki EU:n rakentavat yritykset ratkaista tänne pyrkivän ihmismassan järkevä sijoitus EU:n raameissa.

    Persuja vituttaa oikeastaan kaikki. He haluaisivat Kekkosen takaisin ja Väyrysen samalla presidentiksi. Huhtasaarta vituttaa kehitysoppi ja evoluutio, pelkkää huuhaata…ei mitään jääkausia ole ollut…

    Halla-aho maiskuttelee ja yrittää joten kuten selvitä näiden kanssa..

    1. Ja vaikuttaa myös siltä, ettei tunne myöskään persuja, mutta tein jo aiemmin päätöksen, etten ruoki trolleja, joten hyvää illan jatkoa ja parempaa huomista.

      1. Mika, nämä karjalainen/tapio_KK persujutut on yhtä ja samaa, ei kannata kompata mitään…

        1. Marko, oli kuitenkin pakko sinulla tulla kommentoimaan…

          Miten Kuunsäteellä menee?

  9. Mika, ehkäpä venäläisten trolli, kertonee meille kaikille miten kommunistinen diktatuuri Neuvostoliitto olisi sama kuin Euroopan Unioni?

  10. tapio KK vai pitäisikö sanoa Tapio O.

    Oletko huomannut, että perusS. suhtautuvat pääsääntoisesti myötämielisesti Venäjään. Tämä johtuu siitä, että perusuomalaiset ovat realisteja. He tietävät, että maantieteelle emme voi mitään, ja tietävät myös, että Venäjä on kristinuskon viimeinen linnake. Ja juuri tämän vuoksi länsimaat haukkua luskuttavat Venäjää, koska länsimaat ovat turmeltuneet ja haluavat näin ollen viedä turmeluksen loppuun asti. Se murhaava uusvasemmistolaisuus, josta megakuuluisuuden saanut kanadalainen Jordan Peterson on puhunut jo muutaman vuoden.
    En ole Putinin ihailija, mutta kysyn vaan, kuka toinen kuin Putin olisi pystynyt pitämään Venäjän näinkin hyvin kondiksessa. Maan, jossa tsaarien jälkeen vallan ottivat kommunistit, jonka kommunismin romahtamisen jälkeen oltiin täysin uuden edessä.
    Putin ei ole pöljempi mies, ja tämän vuoksi hän lähestyi ortodoksista kirkkoa, koska tiesi, että venäläiset ovat pohjimmiltaan uskontoherkkää kansaa.

    Putin ja Yhdysvaltain presidentti Trump ovat kaksi maailman haukutuimpia valtiojohtajia. Luskutuksesta huolimatta kumpikin mies ymmärtää sen, että Venäjä ja Amerikka eivät ole toistensa vihollisia, vaan molemmilla mailla on yhteinen vihollinen – Islam.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *