Näkökulma: ”Husu” Husseinin taksitarina on sivujuonne valtakamppailussa

Lauri Nurmi
Lauri Nurmi

Tämä on IL:n toimittajan, Lauri Nurmen näkökulma

Väittelyssä on kyse siitä, pääseekö voitolle narratiivi hyvästä maahanmuuttajasta vai narratiivi epäluotettavasta maahanmuuttajasta. Eri väestöryhmiin liitettävät mielikuvat ovat osittain kollektiivisia, vaikka se on yksilöiden kannalta epäreilua.

Taksi Helsinki Oy on alkanut selvittää, pitääkö Husseinin kertomus rasismin kohtaamisesta taksiajossaan  paikkansa.

Lue myös: Taksifirma ei edelleenkään ole saanut selville, koska ja missä ”Husu” Husseinin väittämä rasismitapaus on käynyt

Husu - taxi driver
Husu – taxi driver

18 vastausta artikkeliin “Näkökulma: ”Husu” Husseinin taksitarina on sivujuonne valtakamppailussa”

  1. Vaikka Husu pitää vielä kiinni kertomuksestaan, niin on itsekin alkanut epäilemään sitä. Mielenkiintoista:

    ”Kun olen väärässä myönnän ensimmäisenä ja pyydän anteeksi siitä. Odotan Taksi Helsingin porukalta minun viikonlopun ajama reitit. Selvitystyö jatkuu. Palaan asiaan kun on oikea hetki.

    Olen kokenut matkustajalta herjausta ja rasistista puhetta lauantai yövuorossa.”

  2. Husu tekee parhaansa mustatakseen maahanmuuttajien maineen. jSomalien maine ei kovin hääppöinen ole ollut tähänkään asti ja nyt sukellus jatkunee.

    Toki tässä on myönteistä myös se, että SDP:n maahanmuuttosiipi kuten koko SDP tulee myös olemaan vaikeuksissa, jos Husu jatkaa ”rehellisiä” nettiavautumisiaan.

  3. Mielestäni syyllinen #1 on media. Sen ei pitäisi joka kerta pistää etusivua uusiksi kun Husu twiittaa jotain tarinoitaan. Husu on jo osoittautunut patologiseksi valehtelijaksi moneen kertaan. Eläköön hän omaa elämäänsä, mediaelämä ei ole hänelle sopiva.

    Paitsi brittilässä, jossa heidän omasta Hususta, eli Boris Johnsonista, tuli tähti – eikä siihen tarvittu kuin pari vuosikymmentä jatkuvaa valehtelua mediassa.

    1. Juuri näin. Eiköhän tämän ”Husun” paskanpuhuminen estetä paremmin jos saa mölytä mökissään yksin, ei tarvitse median käsitellä valheita uutisena. Aikansa kun yksin huutelee niin kyllä se siitä..

    1. Jos todellinen asiakas olisi jätetty aamuyöllä moottoritielle, hän olisi kyllä valittanut taksiyhtiölle. Mitään sellaista ei TaksiHelsinki ole vastaanottanut.

      Toiseksi, oivaltava näkemys somessa: Jos kyyti todella olisi ollut rasisti, niin Husu olisi kävellyt, ei hän.

  4. Juhani, näin voi olla. Husun tarinoihin on vain niin vaikea uskoa, kun on niin monta täysin silmitöntä valhetta päästänyt ja tässäkin jutussa tarina muuttuu hetki hetkeltä.

    En enää oikein usko kun tämä poika huutaa sudesta.

  5. Olen myös sitä mieltä, että ns. ”vastuullinen” valtamedia voisi lopettaa Husun rasismisyytösten toistamisen. Asian kyllä tekee ongelmallisemmaksi se, että Husu on poliitikko. Hän edustaa maan suurimman kaupungin valtuustossa, vieläpä päähallituspuoluetta.

    Milloinka SDP näyttää Husulle ovea, kuten Kepu teki?

  6. Toivottavasti demut eivät näytä Husulle ovea.
    Husu ajaa äänestäjiä ulos demareista tehokkaasti.

  7. https://www.uusisuomi.fi/uutiset/husu-hussein-myontaa-levittaneensa-vaaraa-tietoa-muslimipuukotuksesta-ei-ollut-mitaan-syyta-epailla-kertomusta/9b02b1d5-eedb-3d9a-9f70-0719641cc1aa

    22.8.2017

    ”Husu” Hussein myöntää levittäneensä väärää tietoa ”muslimipuukotuksesta”: ”Ei ollut mitään syytä epäillä kertomusta”

    Ote1
    Myös Uusi Suomi kertoi tilanteesta aluksi virheellisesti tässä jutussaan, jossa viitattiin Helsingin Sanomiin. Uutista ja sen otsikkoa korjattiin poliisin lausuntojen perusteella kun selvisi, että näyttöä väitetystä rikoksesta ei ole. Pahoittelemme virhettä.
    .
    Ote1
    Hussein kirjoittaa uskoneensa toimivansa kaikkien parhaaksi. Hän vakuuttaa, ettei olisi koskaan päivittänyt Facebook-sivulleen tietoja, joihin ei olisi uskonut sataprosenttisesti.

    ***

    https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ryopytetty-jani-toivola-en-enaa-asetu-ehdolle-2019/de06b458-b9f7-34a1-bac6-3b0062c6a5f9
    Jaa niin tässä olikin toinen henkilö ..

  8. ”Olin vihainen”

    Vihainen Husu syyttää ihmisiä rasismista. Jopa erään puolueen jäseniä ja äänestäjiä kollektiivisesti.

    Minun tulkintani mukaan Husu syyllistyy tällöin viharikokseen.

  9. Pikku lipsumista totuudesta ..

    Kuinkahan totta olivat Husun jutut tulessaan Suomeen pakoon – jotakin.

    *
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/63214085-5758-4d55-aaac-945f0292e5cd

    Taksi Helsingin johtaja Jari Kantonen täsmentää HS:lle, että selvitysten jälkeen on ilmennyt, ettei Husseinin tarina taksissa tapahtuneista asioista pidä paikkaansa. Tuusulanväylällä ei yrityksen tietojen mukaan tapahtunut kerrotunlaisia tapahtumia. Husseinin taksi ei ole ollut sunnuntaina aamulla noin neljän aikaan ollut Tuusulanväylän kohdalla.

    Hussein myöntää HS:lle, ettei hän puhunut täysin totta. Hän kertoo, että rasistisesti käyttäytynyt mies oli hänen kyydissään torstain ja perjantain välisenä yönä. Hän ei kuitenkaan jättänyt asiakasta kyydistä.
    – Uhkasin rasistista asiakasta pois jättämisellä, mutta en jättänyt. Olisi pitänyt jättää, Hussein sanoo HS:lle.

  10. Rasismista jatkuvasti ja päöäosin aiheettomasti huutava rasisti saa jatkaa sitä, koska ei ole kantasuomalainen.

    1. Jos tuolta somalirasistilta otetaan luottamustehtävä pois toistuvan valehtelun perusteella, siitä syntyy massiivinen rasismimölinä.

  11. Ei Husulta ainakaan pokkaa puutu:

    ”– Jos olen valehdellut jostain, se selviää aina. En ole mielestäni valehdellut tässä. Mitä tulee näihin muihin ulostuloihin, ihmiset päättävät itse, pitävätkö ne paikkansa vai eivät. En voi mitään sille, miten ihmiset suhtautuvat sanomisiini.”

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006304024.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *