Näyttääkö Itä-Saksa mallia? — SARASTUS

GIL BARKEI (suomentanut Olli Virtanen) – Saksin ja Brandenburgin osavaltiovaalit, joissa molemmissa Vaihtoehto Saksalle -puolue nousi toiseksi suurimmaksi, aiheuttivat establishmentille odotetusti järkytyksen. Pelonlietsonta ja populisminvastaiset kampanjat eivät vaikuta tehoavan. Monet itseään demokratian puolustajiksi nimittävät ovat ymmällään, kun suuri joukko noiden kahden osavaltion kansalaisia käytti demokraattista äänioikeuttaan ”väärin”. Sotaretki itäsaksalaisia vastaan on jo käynnissä, koska juuri […]

via Näyttääkö Itä-Saksa mallia? (osa 1) — SARASTUS
Itä-Saksasta maalataan kuvaa synkkänä ja kylmänä paikkana. Juuri ne tiedotusvälineet ja poliitikot, jotka jauhavat väsymättä yhteiskunnan jakautumisesta ja syyttävät siitä poikkipuolisia ääniä, työntävät 30 vuotta muurin murtumisen jälkeen kiilaa vanhojen ja uusien osavaltioiden väliin. Saksojen yhdistymisen aikaisen uusnatsiliikehdinnän yritetään pakonomaisesti uskotella heränneen henkiin. Näin voitaisiin ottaa uusi erä ”taistelussa äärioikeistoa vastaan”, josta on jo kauan sitten tullut osa yhdistyneen Saksan poliittista filosofiaa, ja saada se iskostettua nuoren, kasvamassa olevan sukupolven mieliin.

11 vastausta artikkeliin “Näyttääkö Itä-Saksa mallia? — SARASTUS”

  1. Demokratian turvaaman äänioikeuden käyttäminen muuttuu uhaksi demokratialla, kun äänioikeutta käytetään ”väärin”.

    Kuulostaa hassulta, mutta näin se vaan tässä ajassa menee, kun äänekkäimmät demokratian puolustajat eivät siedä demokratiaa.

    1. Perustele ja kunnolla.
      Tuo möläys kertoo mm. itsesi harrastamasta demokratian haveksimisesta.

  2. Teemme viisaasti jos ymmärrämme toisaalta alueen, toisaalta ihmiset, demografian ja toisaalta pelurit politiikan kentällä.

    Kaikelle on syynsä, myös itäisemmän Saksan äänestystuloksilla. Jos ymmärrämme taustalla olevat ongelmat, voimme puuttua niihin. Jos viittaamme kintaalla ”tyhmiin rasisti-idiootteihin”, pahennamme ongelmaa.

    Poliittista vastustajaa ei koskaan pidä aliarvioida.

    1. Tätä jälkimmäistä nuo entiset suurpuolueet ja tietyt poliiytikot erityisesti tekevät suu vaahdossa.

  3. Kokoomuspoliitikko Atte Kaleva Facebookissa:

    ”Olin tänään Helsingin kirjamessuilla keskustelemassa laajamittaisen humanitaarisen maahanmuuton mukanaan tuomista ongelmista. Monikulttuurisuus ei suinkaan ole rikkaus, kuten saksalais-kreikkalainen poliisi Tania Kambouri toteaa kirjassaan Naispoliisin rankka arki monikulttuurisessa Saksassa.

    Tilanne meillä Suomessa ei vielä ole yhtä paha kuin _Saksassa_ tai esim. Ruotsissa, mutta olemme menossa huonompaan suuntaan. Ongelmat voidaan vielä meillä ratkaista, kunhan poliittista tahtoa löytyy, mutta aikaa ei ole hukattavaksi.”

  4. Arvostelijat [m.m. HS ] näkevät tempauksessa kaikuja fasistisesta menneisyydestä

    On se vaan kumma kuinka vähän joka paikassa ihmiset alkavat olla ’väärää’ mielipidettä.

    ***

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006278764.html
    19.10.2019

    Salvinin järjestämään tapahtumaan lauantaina Roomassa, arvostelijat näkevät tempauksessa kaikuja fasistisesta menneisyydestä

    Mielipidemittauksia johtavan Lega-puolueen puheenjohtaja Matteo Salvini ilmoitti lauantaina järjestetystä oikeistolaisesta, hallituksenvastaisesta tempauksesta jo elokuussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *