Kepuli-Bernerin munaukset jatkuvat

https://www.aamulehti.fi/a/cfcb2441-fc36-454d-a17c-1150e3b1a6f7?c=1522737894164

”Demariratkaisu: Kevytautot joutuvat komiteaan – vaikka asiatiedot olisi pitänyt varmistaa jo etukäteen”

Tästä ei kuitenkaan voida syyttää demareita tällä kertaa.

Syypää on Sipilän hallitus ja erityisesti Berner, joka tapansa mukaan ei vaivautunut selvittämään asiaa kunnollisesti, vaan puuhasteli omiaan.

Jaa käyttäen:


42 Replies to “Kepuli-Bernerin munaukset jatkuvat”

 1. Eihän se niin mennyt, koska EU:ssa ei ollut selkeää kantaa asiaan. Nyt vasta herättiin aisaan, kun joku virkamies rupesi tutkimaan autoteollisuuden painostuksesta asiaa, ja löysi porsaan reiän vastustaa asiaa.

  Paskat, nuo kevytautot pitäisi ottaa käyttöön ilman muuta. Ei siinä pienellä nopeuden nostolla 60 km/h menetetä mitään, vaan turvallisuus paranee, kun nuo tientukot eivät ole rasitteina niin kuin nämä turvattomat muoviautot.

   1. Ja tämä kirpputorimyyjä jaksaa jauhaa paskaa, sä oot niin ulalla, niin ulalla tapio/karjalainen. 🤣🤣🤣

 2. Ehkä Berner ajoi lain harkitsematta seurauksia loppuun asti, mutta syy lain pysähtymiseen on EU:n komissio, joka kuuntelee Ranskan ja Italian mopoautoteollisuuden lobbareita. Jos Suomi saisi kevytautot niin kohta muut maat olisivat tulossa perässä. Kuka sitten ostaisi ranskalaisia mopoautoja? Viis siitä, ovatko kevytautot parempia vai ei, mopoautoja on saatava myytyä.

  On erikoista, että tämä asia laitetaan niin paljon Bernerin piikkiin kun yleensä EU:ta kritisoidaan jos se puuttuu Suomen asioihin. Tokihan Berner pilasi taksit, mutta tämä on eri asia.

  1. Kyllä tämä Berneri pisti soppansa tähänkin keittoon, kaikki tämä on sen naisen oksennusta ja keitot on pilalla, ei jatkoon. Mitähän tuo nykyään hämmentää… 🤣

   1. Kyllä tämä Bernerin piikkiin menee, koska muija tapansa mukaan huseerasi suu vaahdossa ja jätti ne taustatyöt tekemättä.
    Asiassa olisi, kun komission typeryys tiedetään, selvittää ennalta kipukohdat ja hoitaa ne kuntoon jo ennakolta.
    Komission perustelut puolestaan ovat ääliömäisiä, mutta pitäähä fransmannien etuja ajaa.
    Tuo ”hakkerointi” koskee kaikkea autoelektroniikkaa, joten sillä perusteella kaikki turvasysteemit pitäisi kieltää.
    Jalankulkijoiden turvallisuudesta katsoen nuo uudet autot ovat paljon turvallisempia juuri muotoilunsa takia muovikoppeihin verrattuna.
    Siitäkin narinasta voitaisiin päästä eroon vaatimalla kevytautokuskeilta jonkinlaista autokoulua ja ajokoetta, kun mopoautokuskit pääsevät liikenteeseen ilman mitään asiallista koulutusta..

    1. Autokoulua tosiaan olisi voitu vaatia. Vaikka jakaa se niin, että kevytautoa varten olisi tarvittu ajotunteja ja jonkinlainen koe ja sitten vastaavasti helpotettu paljon kortin saamista niille, jotka ovat jo kevytautokortin hankkineet. Nyt näytti, että kevytauton rattiin olisi voinut päästä varsin huteralla osaamisella.

     Rikkaiden etuhan tuo kevytauto on, niin kuin mopoautotkin. Ei ole köyhällä perheellä sellaisiin varaa. Mutta ei se ole peruste tietenkään kieltää kumpaakaan.

     1. Juurikin näin, rikkaiden etu. Kenellä normaalilla kansalaisella on varaa ostaa lapselle 20 000€ (120 000 mk) kevytauto… tietenkin velaksi saa mitä vaan…

 3. ”Kevytautoja on jo saatettu myydä, vaikka koko uudistus voi peruuntua – ”Joillakin voinut sormet syyhytä”
  Keskiviikko 28.08.2019 klo 18:29
  Kevytautoja koskeva lainsäädäntö saatetaan joutua kumoamaan. Hankkeen aloitti edellisellä hallituskaudella ministeri Anne Berner (kesk).”

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/48d6ac64-6065-4b8b-ad08-64ab0581e4bd

  Ei kai tästä ole kahta sanaa kuka oksenti tämänkin hankkeen päin persettä. Berner, Berner, Berner.

 4. Ei vältämättä ole ihan oikein syyllistää yhtä ihmistä, kun kyse on kuitenkin hallituksesta, jossa yhdessä asioista sovitaan, mutta on kyllä ihan perusteltua syyllistää Sipilän hallitusta useista, erittäin huonosti valmisteluista esityksistä.

  Mikäli tätä ei pysty myöntämään niin silloin ideologia estää näkemästä todellisuuden.

  1. Toki koko hallitus on vastuussa, mutta primus motor oli joka tapauksessa Berner, joka ajoi monia järjettömiä hankkeita väkisin eteenpäin.

  1. Aika törkeää Koivula.

   Ongelmat ovat rakentajissa, jotka eivät edes osaa asentaa kattolevyjä. Ja toinen ongelma on taas kerran hoitajamitoitus. Se on HUS:in hallinnassa ja julkinen.

   https://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaalat/Uusi-lastensairaala/Sivut/default.aspx

   Minä olen tämän toisen ”lasten neurologian” alulle panija ja vakuuttanut itse Arvo ja Lea Ylpön taakse projektiin heidän kotonaan. Sekin on julkinen ja toimii.

   http://www.alys.fi/

   1. Moittia ja arvostella saa, mutta henkilökohtaiset solvaukset ovat täysin sopimattomia.

    1. Pentti ! Mikä tuossa oli solvausta, kun yhdistää Koivulan kommenttiin laatusanan. Itse hän käyttää todella kovia laatusanoja ! Lisäksi, tuo väite ei pidä paikkaansa, Lastensairaalan on toiminnaltaan HUS:in alainen jo nyt- rakennus ei !

     1. Tarkoitin kanssasi ihan sitä samaa, on vaan kommenttini luiskahtanut väärään väliin.

  1. ALYS= Arvo ja Lea Ylppö säätiön perusti Yhtyneet Kuvalehdet, jossa olin neuvottelijana ja toimeenpanijana.

   Tarkemmin, Seura-Lehti oli idean isä ja perusrahoituksen hankkija ja vastasi lasten neurologian professuurin toteutumisesta.

   Aluksi emme tienneet, mihinkä ”lehtipoikaoperaation” tuotot pantaisiin, ainoastaan se, että lasten hyväntekeväisyyteen.
   Siksi marssimme Arvo ja Lea Ylpön pakeille, joka ehdotti rahojen sijoituksen paikaksi tuon professuurin synnyttämiseksi.
   Tai, ei se niin yksinkertaisesti mennyt; Ylppö pani minun luettavakseni saksankielisen väitöskirjansa aiheesta ääneen. Sitten hän naureskeli ja vakuuttui, että olimme oikealla asialla.

   Kun tarpeeksi rahaa oli saatu kasaan, professuuri siirtyi HUS:in alaisuuteen ja julkisen rahoituksen piiriin.

   Olin julkaisuyksikön johtajana.

 5. Berner vastaa lastensairaala-kritiikkiin: ”Myös diakonia on tullut Suomeen lahjoitusvaroilla

  Berner: ”Esimerkiksi diakonia on tullut Suomeen lahjoitusvaroilla. Ilman vapaaehtoisuutta emme voi yhtä hyvin paljastaa yhteiskunnan aukkoja. Kolmannen sektorin tehtävä on paikata näitä aukkoja, muttei korvata julkista palvelua, Berner toteaa.”
  *
  Voi Berner – diakoniaa varten kansalta kerätyt varat eivät päätyneet suomenruotsalaisten säätiöiden haltuun, mikä tapahtuu Meilahden sairaalaa varten kerätyille varoille.

  Alla olevasta:
  Tänään on sitten käynyt ilmi, että rakennettava sairaala tulee jäämään ikuisesti yksityisen Uusi Lastensairaala Säätiön haltuun. Säätiön takaa paljastuu kaksi suomenruotsalaisten säätiötä: kulturfonden ja Stiftelsen Brita Maria Renlunds.
  *
  http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=235706&tstart=0

  Meilahteen on kovalla tohinalla puuhattu uutta lastensairaalaa. 160 miljoonan potista 80 miljoonaa tulee suoraan HUS:lta ja valtiolta, 30 miljoonaa euroa kerätään yrityksiltä ja yksityisiltä (nyt kasassa 20 miljoonaa). Loppu 50 miljoonaa euroa otetaan velkaa, jonka HUS maksaa ajanmittaan takaisin.

  Tänään on sitten käynyt ilmi, että rakennettava sairaala tulee jäämään ikuisesti yksityisen Uusi Lastensairaala Säätiön haltuun. Säätiön takaa paljastuu kaksi suomenruotsalaisten säätiötä: kulturfonden ja Stiftelsen Brita Maria Renlunds.

  Nämä kaksi säätiötä lahjoittivat Lastensairaalasäätiön pohjakassaksi 300.000 euroa ja saavat nyt vastineeksi veronmaksajilta 160 miljoonan euron sairaalarakennuksen. Kun sairaala valmistuu vuonna 2017 voi sitä hallinnoiva verovapaa säätiö vaatia valtiolta/HUS:lta sen suuruista vuokraa kuin haluaa.
  *

 6. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/anne-berner-on-vasynyt-salaliittoteorioihin/wMjUFWeR
  3.3.2016
  .
  Paljonko HUS maksaa rakennuksen käytöstä vuokraa säätiölle?
  .
  ”Lainan lyhennyksen sekä lainan koron verran. Pääomavuokrasopimusta ei ole vielä tehty, joten tarkka summa ei ole tiedossa. Säätiö ottaa lainaa noin 50 miljoonaa euroa. Lainan määrä riippuu myös siitä, mikä on rakennuksen lopullinen kustannus. Se riippuu myös lopullisesta varainhankintatuloksesta.”
  .
  Lahjoittaako säätiö rakennuksen sairaalaa ylläpitävälle julkiselle toimijalle 30 vuoden päästä?
  .
  ”On paljon mahdollista, että säätiö lahjoittaa kiinteistön julkiselle toimijalle jo paljon aikaisemmin. Säätiö joutuu kiinteistön omistajana tekemään joka vuosi merkittävän määrän varainhankintaa, jotta kiinteistön ylläpitokustannukset ja muut siihen liittyvät kulut saadaan katettua. Jos säätiö ei saa kerättyä vuosittain tätä summaa, se joutuu lahjoittamaan kiinteistön.”
  *
  Kuinka ministeri voi esittää noin sekanvia?
  .
  Mietitäänpä hiukan. Ainakin säätiön ottaman lainan HUS hoitaa – lyhennykset ja koron.
  .
  Vuokra suuruutta ei ole vielä sovittu. Suhmuroinnissa mukana olevat määrittelevät vuokran niin sureksi ettei säätiölle koidu mitään rasitetta sairaalasta. On turha kuvitella, että säätiöt lahjoittaisivat sairaalan vuokranperimisoikeuden jollekin ’ julkiselle toimijalle’.

  1. Taas asiat menevät sekaisin. Lastensairaalan rakennuksen sisällä toimii julkinen HUS. Itse sairaalatoiminnasta hoitohenkilöstöineen vastaa HUS.

   Se, että itse rakennuksen turvallisuus ei ole ollut kunnossa, vastuun kantaa rakennuksen omistaja- säätiö.

   Miksi julkisen puolen pitäisi omistaa itse rakennus ? Säätiön tehtävä on lahjoitus ym. hankituin varoin tukea itse sairaalatoimintaa ja sen kehittämistä. PISTE !

 7. Koska lukeminen ei ’kaikille’ maistu, pitää tiivistää:

  Tänään on sitten käynyt ilmi, että rakennettava sairaala tulee jäämään ikuisesti yksityisen Uusi Lastensairaala Säätiön haltuun. Säätiön takaa paljastuu kaksi suomenruotsalaisten säätiötä: kulturfonden ja Stiftelsen Brita Maria Renlunds
  .
  Meilahteen on kovalla tohinalla puuhattu uutta lastensairaalaa. 160 miljoonan potista 80 miljoonaa tulee suoraan HUS:lta ja valtiolta, 30 miljoonaa euroa kerätään yrityksiltä ja yksityisiltä (nyt kasassa 20 miljoonaa). Loppu 50 miljoonaa euroa otetaan velkaa, jonka HUS maksaa ajanmittaan takaisin.
  .
  Nämä kaksi säätiötä lahjoittivat Lastensairaalasäätiön pohjakassaksi 300.000 euroa ja saavat nyt vastineeksi veronmaksajilta 160 miljoonan euron sairaalarakennuksen. Kun sairaala valmistuu vuonna 2017 voi sitä hallinnoiva

  *******************
  Nerokkaan yksinkertaista: Hurri-säätiöt sijoittavat 300 000 euroa ja saavat sillä vastineeksi veronmaksajilta 160 miljoonan euron sairaalarakennuksen, josta ne voivat periä vuokraa. Vuokran maksavat veronmaksajat – lahjoittajat.

  1. Tuon huijauksen ymmärtäminen vaatisi kirkkaat läpinäkyvät silmälasit eikä sinikeltaisia värillisiä laseja.

  2. Taas meni pöpelikköön siitä yksinkertaisesta syystä, että säätiön tavoite ole tehdä voittoa, vaan jakaa tulosta suoraan asiaan kuuluville lääketieteellisille piireille eri muodoissaan.
   Yhteiskunta olisi joutunut investoimaan moninkertaisen määrän rahaa ilman tätä yksityistä säätiötoimintaa.

   Kateus ja irvailu vakavilla asioilla on kaunaisten paras ruoka varsinkin tietyissä piireissä.

 8. Kun tutkii kyseisen ajan mediaa, ei voi tulla muuhun kuin yhteen tulokseen: hurri- säätiöt kusettivat suomalaisia oikein kunnolla. Miten tästä käsityksestä voi välttyä? – ei lue lehtiä laisinkaan.

  Vielä tiiviimmin:

  Nerokkaan yksinkertaista: Hurri-säätiöt sijoittavat 300 000 euroa ja saavat sillä vastineeksi veronmaksajilta 160 miljoonan euron sairaalarakennuksen, josta ne voivat periä vuokraa. Vuokran maksavat veronmaksajat – lahjoittajat.

 9. Pöpelikköön menee taas kerran. Ei kukaan säätiössä ja ulkopuolella vastuullisena ole niin tyhmiä, ettei tiedä, mitkä vakavaraiset säätiöt ovat takaamassa ja, että rahoitus projekteineen onnistuu ja takaavat koko jutun. onnistumisen loppuun saakka.

  Kulturfundetin tuet kohdistuvat yleensä tieteeseen ja taiteeseen, mutta myös tukee sellaisia projekteja, jossa suomenkielen lisäksi ruotsinkieli on tasavertaisessa asemassa tuetussa projektissa. Tässä ei ole edes siitä kysymys, vaan yleishyödyllisyydestä.

  Jos on noin yksinkertainen, että uskoo tuon pääomarakenteen olevan avain asioita erehtyy pahan kerran pienellä ahtaalla linssillä katsoessaan.

  Koko sairaalaa ei olisi syntynyt ilman näitä säätiöitä. Mitäs sitten ?

 10. Kun tutkii kyseisen ajan mediaa, ei voi tulla muuhun kuin yhteen tulokseen: hurri- säätiöt kusettivat suomalaisia oikein kunnolla. Miten tästä käsityksestä voi välttyä? – ei lue lehtiä laisinkaan.

  Vielä tiiviimmin:

  Nerokkaan yksinkertaista: Hurri-säätiöt sijoittavat 300 000 euroa ja saavat sillä vastineeksi veronmaksajilta 160 miljoonan euron sairaalarakennuksen
  *
  Tiiviimmäksi ei enää saa millään ..

 11. Lukutaitoisille:

  Berner vastaa lastensairaala-kritiikkiin: ”Myös diakonia on tullut Suomeen lahjoitusvaroilla

  Berner: ”Esimerkiksi diakonia on tullut Suomeen lahjoitusvaroilla. Ilman vapaaehtoisuutta emme voi yhtä hyvin paljastaa yhteiskunnan aukkoja. Kolmannen sektorin tehtävä on paikata näitä aukkoja, muttei korvata julkista palvelua, Berner toteaa.”
  *
  Voi Berner – diakoniaa varten kansalta kerätyt varat eivät päätyneet suomenruotsalaisten säätiöiden haltuun, mikä tapahtuu Meilahden sairaalaa varten kerätyille varoille.

  Alla olevasta:
  Tänään on sitten käynyt ilmi, että rakennettava sairaala tulee jäämään ikuisesti yksityisen Uusi Lastensairaala Säätiön haltuun. Säätiön takaa paljastuu kaksi suomenruotsalaisten säätiötä: kulturfonden ja Stiftelsen Brita Maria Renlunds.
  *
  http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=235706&tstart=0

  Meilahteen on kovalla tohinalla puuhattu uutta lastensairaalaa. 160 miljoonan potista 80 miljoonaa tulee suoraan HUS:lta ja valtiolta, 30 miljoonaa euroa kerätään yrityksiltä ja yksityisiltä (nyt kasassa 20 miljoonaa). Loppu 50 miljoonaa euroa otetaan velkaa, jonka HUS maksaa ajanmittaan takaisin.

  Tänään on sitten käynyt ilmi, että rakennettava sairaala tulee jäämään ikuisesti yksityisen Uusi Lastensairaala Säätiön haltuun. Säätiön takaa paljastuu kaksi suomenruotsalaisten säätiötä: kulturfonden ja Stiftelsen Brita Maria Renlunds.

  Nämä kaksi säätiötä lahjoittivat Lastensairaalasäätiön pohjakassaksi 300.000 euroa ja saavat nyt vastineeksi veronmaksajilta 160 miljoonan euron sairaalarakennuksen. Kun sairaala valmistuu vuonna 2017 voi sitä hallinnoiva verovapaa säätiö vaatia valtiolta/HUS:lta sen suuruista vuokraa kuin haluaa.

 12. Pöpelikössä ollessa voi lukea vaikka alla olevaa::

  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/anne-berner-on-vasynyt-salaliittoteorioihin/wMjUFWeR
  3.3.2016
  .
  Paljonko HUS maksaa rakennuksen käytöstä vuokraa säätiölle?
  .
  ”Lainan lyhennyksen sekä lainan koron verran. Pääomavuokrasopimusta ei ole vielä tehty, joten tarkka summa ei ole tiedossa. Säätiö ottaa lainaa noin 50 miljoonaa euroa. Lainan määrä riippuu myös siitä, mikä on rakennuksen lopullinen kustannus. Se riippuu myös lopullisesta varainhankintatuloksesta.”
  .
  Lahjoittaako säätiö rakennuksen sairaalaa ylläpitävälle julkiselle toimijalle 30 vuoden päästä?
  .
  ”On paljon mahdollista, että säätiö lahjoittaa kiinteistön julkiselle toimijalle jo paljon aikaisemmin. Säätiö joutuu kiinteistön omistajana tekemään joka vuosi merkittävän määrän varainhankintaa, jotta kiinteistön ylläpitokustannukset ja muut siihen liittyvät kulut saadaan katettua. Jos säätiö ei saa kerättyä vuosittain tätä summaa, se joutuu lahjoittamaan kiinteistön.”
  *
  Kuinka ministeri voi esittää noin sekanvia?
  .
  Mietitäänpä hiukan. Ainakin säätiön ottaman lainan HUS hoitaa – lyhennykset ja koron.
  .
  Vuokra suuruutta ei ole vielä sovittu. Suhmuroinnissa mukana olevat määrittelevät vuokran niin sureksi ettei säätiölle koidu mitään rasitetta sairaalasta. On turha kuvitella, että säätiöt lahjoittaisivat sairaalan vuokranperimisoikeuden jollekin ’ julkiselle toimijalle’.

 13. Asia oli runsaasti esillä mediassa aikoinaan. Pitää olla melkoiset filtterit silmien ja korvien edessä jos hurri –säätiöiden kusetus jäi huomaamatta.

  ***
  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/lastensairaala-kuumensi-tunteet-hus-ja-valtio-saavat-0-/0b5a6795-e667-31e1-b737-4b48ff320d45
  19.1.2014

  Lastensairaala kuumensi tunteet – ”HUS ja valtio saavat 0 %”
  *
  Miksi ihmeessä hankkeesta yli 80 prosenttia rahoittava HUS ja valtio eivät saa lainkaan omistusosuutta sairaalakiinteistöstä, Huhtasaari kysyy blogissaan.
  .
  Lastensairaalan kokonaiskustannukset ovat arviolta 160 miljoonaa euroa. Rahoituslähteitä on neljä: Lastensairaala-säätiön järjestämä kansalaiskeräys, HUS eli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, valtio ja laina.
  Kansalaiskeräyksellä on tarkoitus saada kokoon vähintään 30 miljoonaa euroa. HUS maksaa 40 miljoonaa ja valtio 40 miljoonaa. Jäljelle jäävä 50 miljoonaa euroa on tarkoitus rahoittaa lainarahalla. Jos keräyspotti kasvaa yli 30 miljoonan, lainaosuus pienenee vastaavasti.
  .
  Säätiön rahaa mukana on vain 300 000 euron alkupääoma. Silti sairaalan valmistuttua rakennus jää säätiön omistaman kiinteistöyhtiön omistukseen. Sairaalan käyttäjä eli HUS maksaa lainarahan osuuden verran niin sanottua pääomavuokraa sairaalasta säätiölle.
  .
  – Tämän lainan kuittaa korkoineen myös HUS kuntiensa verorahoilla toimimalla valmistuneessa kiinteistössä 30 vuotta pääomavuokrasopimuksella. Näin ollen säätiö saa 100 prosentin omistuksen uuden lastensairaalan kiinteistöstä 300 000 euron sijoituksellaan, kun taas HUS ja valtio saavat omistuksesta 0 prosenttia, vaikka osallistuvat alkupääoman ja vuokrasopimuksen kautta rahoitukseen reilut 80 proenttia, Huhtasaari ihmettelee.

  Esimerkiksi HUS:n toimitusjohtaja Aki Linden kuitenkin puolusteli rahoitusmallia Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelman haastattelussa torstaina.
  Lindenin mukaan on selvää, että säätiö ei peri HUS:lta kiskurivuokria.

  [ Kuinkahan pätevä Lindenin lupaus on vuosien päästä?]

  1. Ihan uteliaana kysyn siitä ”asiallisesta” kommentoinnista, että mikähän tuossa karjalaisen kommentissa liittyi asiallisesti asiaan?

   1. Asian ytimen ilmaisun osaamattomuus.

    Linkkejä kaikki voivat viljellä, mutta olisi syytä katsoa peiliin, mitä.
    Joku luulee, että tuo linkkiviidakko olisi jotain uutta . Ne, jotka hiukankin aikaansa seuraavat tietävät, ja ovat lukeneen nuo aikaisemmin.

    Pitää, perkele, ottaa oleellinen siitä ja, nostaa se esille.

    Itse yritän pitää asiaan liittyvän yhden, täsmällisesti asiaan liittyvän linkin, jos tarpeellista asiallisen suhteen. Eilen oli kaksi eri yhteyksiin liittyvää, joihin vain harvat ovat tutustuneet.

 14. Kiroilu ei muuta mitään.
  *
  Kun tutkii kyseisen ajan mediaa, ei voi tulla muuhun kuin yhteen tulokseen: hurri- säätiöt kusettivat suomalaisia oikein kunnolla. Miten tästä käsityksestä voi välttyä? – ei lue lehtiä laisinkaan.

  Vielä tiiviimmin:
  Nerokkaan yksinkertaista: Hurri-säätiöt sijoittavat 300 000 euroa ja saavat sillä vastineeksi veronmaksajilta 160 miljoonan euron sairaalarakennuksen
  *
  Tiiviimmäksi ei enää saa millään ..

Kommentoi