17 vastausta artikkeliin “Oikeustaju voittaa kerrankin PöllöPostin”

    1. Jotain rajaa – tuonne Valtion yläpäähän jos alakerta vuotaa !

      Ei tuollainen peli vetele,vaikka kuinka tekevät ”vastuullista tulosta,verukkeineen”. Kilpailusta huolimatta.
      Valtion leipä ei ole enään pitkää ja kapeeta _ turvattua_vain johtoportaalle kun se heille auliisti annetaan.
      Mitä meinaa 2 kk palkan luovutus tai mikä se sitten lieneekään miljonäärin povarissa. Ei mitään !

      Tulee vaan mieleeni eräs Irwin joka kokeili laulu sanojen todellisuutta silloisessa ajanjaksossa.

  1. Katsotaan miten käy.

    Mutta lopulta se mitä tarvitaan on postille selvä linja, osaava johto. Heidän pitää ryhtyä taas toimimaan fiksusti ja modernisti. Siihen tarvitaan myös hallitusta, ensi työksi pitää tuo viisi päivää viikossa postin jako lopettaa samantien.

  2. Eihän sitä nykyäänkään jaeta kirjepostia muuta, kuin neljänä päivänä viikossa. Ja Posti jakaa lehtiä viitenä päivänä.

  3. Peruskysymyshän on jakajien palkka. Ja, se koskee myös varhaisjakelua, jossa kukaan ei halua tulla enää hommiin, yötöihin.

    Pentti taas saa lehtensä etäalueilla päiväkannossa, jos sittenkään.

    Ymmärrän hyvien johtajien palkat, mutta tämä on käsittämättömässä ristiriidassa kansalaisten oikeudentajun kanssa ( valtionyhtiö ) !

  4. Onko tosiaan niin että heitä jotka postin johtajile ovat ylisuuret huippupalkat suoneet ei aseteta mihinkään vastuuseen tai edes häpeäpaaluun.

  5. Asiahan on juuri näin kuin avauksessa esitetään ja sitten tuleekin se kuuluisa, mutta…

    Nyt ei pidä ymmärtää väärin, itse asiasta olen avaajan kanssa oikeastaan täysin samaa mieltä, mutta se, että poliitikot lähtevät klubitakit auki julistamaan ”nyt pannaan stoppi tällaiselle” ja kävellään yksittäisen (vaikkakin valtio-omisteisen yhtiön toimivan johdon yli), ei ole omiaan kasvattamaan luottamusta muidenkaan merkittävältä osin valtio-omisteisten yhtiöiden kohdalla sijoittajien silmissä.

    Elämme aikaa, jossa suursijoittajat etsimällä etsivät kohteita, joissa olisi edes jonkinlainen tuotto, tai vähintäänkin mahdollisimman pieni tappio ja näin ollen toivoisin poliitikoilta hieman hillitympiä kannaottoja, vaikka itse asia, jota ajavat olisi juurikin sama.

  6. Kirjeiden ja sanomalehtien jakelusta päättää valtiovalta – viime kädessä eduskunta yhteiskunnan tarpeiden mukaan. Maaseudun tulevaisuuden haastattelun mukaan Malinen ne siis haluaisi lakkauttaa mutta hänellä ei ole asiassa mitään sanomista varsinkaan kun hän on menettänyt legitimiteettinsä pääjohtajana röyhkeän oman edun taloudellisen kahmimisen seurauksena.Malisen lausumassa voi olla sen verran perää että LIIKETOIMINTANA jakelut lakkaisivatkin koska ovat alun perinkin olleet bisnestoiminnaksi soveltumatonta yhteiskunnallista struktuuria, peruspalvelua siinä missä koulutoimi ja terveydenhoitokin. Sellaisena ne jatkuvat tulevaisuudessakin senkin jälkeen kun postitoimen bisnesajattelusta – ja Malisesta – on päästy terveemmille vesille.

    P.S. Lännen Media uutisoi, että Postin johdolle on tulossa joulukuussa maksuun niin sanottu 2X-kannustinohjelma, mikäli sen tavoitteet täyttyvät. Postin johdon osalta palkka voisi olla maksimissaan 60 prosenttia vuosipalkasta.

  7. Tuli mieleeni, että eikö osakeyhtiölain mukaan omistaja käytä valtaa yhtiökokouksessa ja yhtiökokoukselle kuuluvat asiat on määritelty, muut asiat kuuluvat yhtiön hallituksen+toimarin hoidettaviksi?

    Toisin sanoen kun poliitikot kävelevät yli yhtiön hallituksen ja toimarin, niin rikotaanko siinä samalla osakeyhtiölakia?

    1. On toki politiikalla sijansa, mutta tuli nyt vaan mieleeni se mitä osakeyhtiölaki noin ulkomuistista sanoo, mutta pitää tarkistaa meneekö se noin.

  8. Jos valtio omistaa koko osakekannan ja sen edustaja on valtio, ei liene epäselvää, mitkä toimintamahdollisuuden omistajilla yhtiökokouksessa on.

    Vahvistettuja palkka-palkkiosopimuksia ei pystytä muuttamaan heti, ellei anneta välittömät potkun sen perusteella, että toiminta on ajautunut johtamisen kannalta erinomaisen huonoon kuntoon, mutta siihenkin on mittarit.

    Tässä johtamisen kannalta ollaan juuri tuossa tilanteessa, jossa talouskin saattaa vaarantua laajojen lakkojen vuoksi.

    Jotain kohtuullistamista tässä tulee seuraamaan.

  9. Varmasti tulee kohtuullistamista seuraamaan, mutta mikäli nyt oikein olen tämän päivän puheenvuoroista ymmärtänyt, niin jossain muuallakin on herätty osakeyhtiölakiin, nimittäin yhtiökokous on nostettu esille ihan viimeksi illan A-studiossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *