Tuunattu kinkkupitsa

Kun en ole syönyt pitsaa pitkiin aikoihin, niin ostin vaihteluksi Saarioisten kinkkupitsan pohjaksi ja tein siitä oman version.

Ensin savustettua sikaa kerros sen ”pohjan” päälle. Sitten siivuja valkosipulin kynsistä runsaasti. Vielä saksin siivuja hot pepperonista ja päälle kansi rasvaisesta kermajuustosta. Suuria siivuja tosiaan kanneksi.

Sitten mikroon jotain 500 W teholla neljä minuuttia. Kyllä se pitsa kävi vaihtelusta, voisi melkein sanoa, että ei hassumpi.

5 vastausta artikkeliin “Tuunattu kinkkupitsa”

  1. Tulee välillä itsekin ostettua noita Saarioisten ”roiskeläppiä” Laitan aina emmentaljuustoraastetta ja sipulirenkaita niitten päälle.

    Pakastepizzat ovat aika mauttomia, poislukien LIDLin tonnikalapakastepizza. Siinä on makua ilman tuunaustakin.

  2. Mökillä on kunnon isosavusteinen savustuslaatikko jolle pitsapohja päydellä ja muttia ja muut sossit, jalapenot, paprikaa ohuina siivuina, cderrar juustoo, lihaa mielenkumkaan ja herkkusieoniä öljyssä, höttö koneeseen ja pitsamause päälle, se on 25 min urkkaja on hyvää!!!

    1. ohje on mitä sekavin, muttei me mikään cordon ramsay olla, lähinnä kannibalisteja

  3. Olen tuunannut halpapitsoja muutenkin.

    Esimerkiksi metvurstipitsaan lisää metvurstia, jne. sekä lisää juustoa. Tulee ihan maukasta. Halpapitsojen ongelma on, että kalliita aineksia on liian vähän, eli kannattaa tuunata. Alusta loppuun pitsan tekeminen kotona on turhan työlästä ja aikaavievää.

    Jopa jauhelihapitsasta ja lenkkimakkarasta saa tehtyä melko pienellä vaivalla aterian. Lenkkisiivuja, valkosipulia, jne. plus tietysti se juustokansi. Menee hyvin vaihtelusta.

    Tänään tein kuitenkin päivällisen:
    – paistoin lenkkimakkarasiivuja (200g) molemmilta puolin;
    – rikoin kolme isoa kananmunaa sekaan;
    – etukäteen siivutettuja valkosipulinkynsiä (3) päälle;
    – suolaa ja jauhettua cayennepippuria mausteiksi.
    Ihan herkullinen ja nopeasti valmistettavissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *