Veitset terävksi .. ja melko helposti.

En ole koskaan ollut näiden sähköisten teroittimien ystävä mutta … tänä aamuna tuli tilaamani Chef`sChoise sähköteroitin. Kaikkeen sitä sitten sortuukin. No, kun sitten laite tuli ja hyvin ohjein varustettuna, pakkohan sitä oli sitten kokeilla.

Ei siinä muuta kun laite pöydälle, töpseli seinään ja ohjeiden lukemisen jälkeen töihin.

Teroitusprosessi siinä on kaksivaiheinen sähköisesti ja kolmosvaihe manuaalisti. Jotenka aloitin kiinalaisesta kokkiveitsestä. 1. ja 2. vaiheen suoritin ohjeiden mukaisesti, sitten 3. vaihe manuaalisti. Kokeilu sanomalehdensiivuun ja hyvä näytti tulleen.

Sipaisinpa sitten tuolla huippuveitselläni Miyabilla sinne manuaalipuolelle muutaman kerran. Sanomalehti siivuttui moitteettomasti molemmilla.

Sitten käsittelin pari peltiveistä, halpoja pieniä marketveitsiä ja kas, tomaattikin leikkautui kauniisiin siivuihin. Hmm. Pitäisikös nyt sitten päätellä ostokseni olleen kohtuullisen hyvä?

Niin tai näin mutta uskoisin, että tällä laitteella on käyttöä kaikille veitsenkäyttäjille, ei tarvitse viedä teroitettavaksi liikkeeseen; niissä muuten teroitellaan juuri tämäntyyppisillä laitteilla. 10 min työ ja hinta n 10€/ veitsi. Ihan hyvä kate.

6 vastausta artikkeliin “Veitset terävksi .. ja melko helposti.”

  1. Sitä veitsien teroitusta voi jokainen kohdallaan kokeilla; taitojensa mukaan. Tuolla laitteella vaan näkyy saavan vähäiselläkin ammattitaidolla melko terävät veitset. Loppusilaus sitten niin halutessaan esim japanilaisella vesikivellä.

    1. Meikä laittaa veistä lihaan ja milloin minnekin, en juuri perustu mikä se ”jälki on”, kunhan toimii

      1. Kyllähän se leikkuujälki on merkityksellinen, huonoteräisellä veitsellä et esim tomaatista koossapysyviä siivuja saa.
        Eilen siivuttelin vähän erikoisempaa lihaa. Paistia, joka oli kylmäsavustuksessa pari päivää ja perään 5 tuntia lämminsavustuksessa. Lopputulos oli hvyn kuivahkoa mutta mureaa paistia. Siivuttamiseen tarvittiin kyllä ensiluokkaista veistä.
        Fileestä tehdyn pihvin käsittelyssä leikkauspinnan pitää olla ehdottoman sileä. Lihassyyt pitää n 3-4cm paksusta pihvistä nopeasti sulkea, että mehukkuus säilyy. Rosoinen pinta ei sulkeudu helposti.

  2. Puikosta vielä sen verran, että metallinen puikko on japanilaisille veitsille liian pehmeä (HRC-56), pitää olla keraaminen puikko ja timanttiviilakin olisi hyvä.
    Minun arsenaalistani löytyvät timanttiviila, timanttipuikko, keraaminen puikko ja luonnollisesti japanilainen vesihiomakivi 1000/3000 grit.

    Suurin syy tuon sähköisen teroittimen ostoon oli se, että vaimolle useat tutut sanoivat; veisitkö Kallelle muutaman veitsen teroitettavaksi, maksan kyllä. Nyt ei yhden veitsen kunnostus tuolla koneella kestä 10 minuuttia kauempaa, viimeistelyineen. Puhtaasti käsipelin aikaa kului helposti tuommoiset 30 – 40 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *