Orpo lähtötelineissä

Sipilä sekoitti hallituskumppaniensa pasmat
johon kokoomus ei ollut varautunut?
Takkien kääntely vauhdissa.
Nyt joka puolue esittää oman sotensa.
– Tänään Sipilä tentissä.
Saamme kuulla uuden soten eri asia onko uskottava?
Orpolla on vielä aikaa tulevaan tenttiin.
Jo nyt tiedämme että hoitoseteleitä luvassa.
– Mitä uutta onhan se ollut jo käytäntö.

10 Replies to “Orpo lähtötelineissä”

 1. Puolueen johdolta on tullut tänne rivijäsenille paljon viestejä viime päivinä. Viestintä on ihan asiallista sisällöltä, joskin ehkä vähän hätäistä. Eiköhän siellä peliä pelata ihan täysin siemauksin.

  Itse haluan nämä vaalit olla osallistumatta vaalityöhön. Olen niin usein sitä tehnyt, haluan kerran vain seurata.

 2. Orpo on tuuliajolla, Sipilä on ei osannut peloitella kansaa loppuun asti vaan pelasi korttinsa ennen vaaleja. Erikoisia ukkeleita…

 3. Kokoomus ei ole milloinkaan halunnut maakuntamallia. Se vaan oli hyväksyttävä ajettavaksi kun Sipilä uhkasi muussa tapauksessa kaataa hallituksen. Kokoomus halusi jatkaa Kokoomukselle tärkeiden asioiden ajamista.

  Kokoomus haluaa nyt palvelusetelin pakolliseksi ellei hoitoa tarvitseva muuten saa hoitoa asetetun määräajan kuluessa. Siis ellei julkinen sektori mahdollista asiakkaalle vaikkapa erikoislääkäriin pääsyä kohtuullisessa ajassa, niin hänelle pitää antaa palveluseteli, jonka avulla asiakas saa tarvitsemansa palvelun haluamastaan paikasta – eli lopulta toteutuu valinnanvapaus palvelua tarvitsijalle, ellei sitä muuten saa.

  Kokoomuksen linja, ettei pidä rakentaa uutta kallista hallintohimmeliä, vaan pitää taata hoitoa tarvitseville hoito – on täysin oikea. Kepuleita ei ole kiinnostanut hoidon saanti, vaan saada kepuleille lisää valtaa.

 4. Todellisuudessa kokoomusta ei johda tämä Petturi Urpo vaan Helsingin pormestari Vapaavuori. Hirvittävä tuntuu hätä olevan puolueella. Ja mitä on tuo jatkuva itkeminen, että kyllähän me oltais, mutta kun nuo muut …

 5. Punaiset, ml. vihreät, haluavat rakentaa yhä lisää byrokratiaa – ja tekevät lehmänkauppoja kepuleiden kanssa, jotka haluavat lisää valtaa. Koko se lössi haluaa lisää veroja ja velkaa.

  Kokoomus haluaa vähentää verotusta, sillä se parantaa Suomen kilpailukykyä ja tuo lisää työtä. Vain kovalla työllä Suomi nousee tästä suosta – ei nostamalla veroja ja ottamalla lisää velkaa.

  Nimenomaan Kokoomus halusi kaupoille vapaat aukioloajat. Oli sietämätöntä, että lailla kiellettiin pitämästä kauppoja auki esimerkiksi sunnuntaisin. Suomeen tuli runsaasti turisteja, he olisivat halunneet ostaa esimerkiksi matkamuistoja sunnuntaisin – vaan kaupat olivat kiinni. Nyt kauppiaat voivat itse päättää milloin liikkeet ovat auki. On syntynyt uusia työpaikkoja ja lisää verotuloja. Useat ihmiset haluavat näköjään käydä ostoksilla sunnuntaisin – nyt kun sitä ei lailla kielletä.

 6. Kylläpä se kokoomuskin yritti niitä lehmänkauppoja, vai kuinka. Ja mitä verotukseen tulee kokoomus EI halua vähentää kokonaisveroastetta vaan ajaa tasaveromallia Suomeen. Eli tarkoittaa sitä, että pienituloisempien kokonaisveroate nousee ja eniten tienaavat hyötyy eniten.

 7. Sinänsä tuo on se suuri linja: oikeisto haluaa keveämpää hallintoa, vasemmisto raskaampaa, ihan itseisarvona.

  Raskas hallinto luo pohjaa korruptiolle, nouseville kuluille, tehottomalle hallinnolle.

  Liian kevyt hallinto luo pohjaa väärinkäytöksille, kansainvälisille huijauksille, ym.

  Molemmissa on hyvät puolet mutta pitää olla vahtikoiran hereillä.

Kommentoi