Suomi on taas maailman onnellisin maa!

Ja syykin on selvä. Pääsimme vihdoin eroon Sipilän Orpon hallituksesta. Se oli onnen päivä Suomen kansalle.  Pääsimme myös samalla eroon sinisistä pienistä miehistä ja yhdesta isosta naisesta, jotka on pitänyt Sipilän hallitusta pystyssä pari vuotta saaden siitä palkkioksi istua pari vuotta ministeriauton takapenkillä. Soini joukon pomo sai lisäksi ikioman hillotolpan, josta nyt hillo loppui.

12 vastausta artikkeliin “Suomi on taas maailman onnellisin maa!”

 1. Tuskin tässä sen parempaa hallitusta on tulossa. Yleinen ilmapiiri on vielä itsetuhoisa monessakin kansallisvaltiovihamielisessä puolueessa.

  1. Valitettavasti saattaa käydä niin päin että hallitus ei parane verrattuna edeltäjään.
   Kun täysin vastuuta vailla olevat ryhtyy puuhiin, niin hupsis. 🙁

 2. Ulkoministeri Erkki Tuomioja koki liittovaltiokehityksen uhkaksi suomalaisten onnelle jo seitsemän vuotta sitten:

  https://www.talouselama.fi/uutiset/erkki-tuomioja-suomen-pitaa-sanoa-ei-liittovaltiolle/191acf9c-9072-39f1-bc2d-ddfb7347e21c

  ”Euroeliitin suunnittelema liittovaltio veisi suomalaisilta vallan päättää omista asioistaan. ”Ratkaisuja ei tehtäisi suomalaisten tarpeita tai toiveita ajatellen”, kirjoittaa ulkoministeri Erkki Tuomioja Talouselämässä.”

  ——————————————————

  Liittovaltio merkitsisi auttamattomasti sitä, ettei Suomi voisi enää olla Telluksen valtakuntien valio, kuten tähän saakka.

  Pakkonaittaminen EU:n lipun alle toisi kansalaisille ahdistusta, kun sanan vapautta rajoitettaisiin ja poliittinen poliisi kyttäisi joka nurkan takana.

 3. Saattaa olla, että seuraavan hallituksen nimityspäivänä onnellisuus putoaa syvään kuoppaan.

 4. Näin toinen kokenut ulkoministerimme, Paavo Väyrynen:

  https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1073967031/Vayrynen+toivoo+EUn+yha+laajenevan+jotta+liittovaltio+vesittyisi

  ”Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk) toivoo EU:n jatkavan laajentumistaan vielä kauan uusimman jäsenkierroksen jälkeenkin. Se on hänestä tehokkain keino varmistaa, ettei unionista tule liittovaltiota.

  Väyrynen toivottaa tervetulleeksi niin Balkanin maat, Turkin kuin periaatteessa jopa Venäjän.

  – Mielestäni ei ole olemassa logiikkaa, jolla voitaisiin torjua mikään maa. Toinen asia on, haluaako Venäjä ja miten asia käytännössä järjestettäisiin, hän huomauttaa.

  Suomen hallituksen nykyinen EU-linja on Väyrysen mukaan hyvin lähellä Paavo Lipposen hallitusten linjaa.”

  – Eroa on lähinnä retoriikassa, Väyrynen toteaa.

  Puhumalla ehyestä ja yhtenäisestä unionista Suomi kieltäytyy hänen mielestään tunnustamasta tosiasioita.

  ———————————————–

  Minäkin olen toivonut unionin ottavan takapakkia sellaiseksi, että Venäjäkin voisi siihen liittyä, sillä liittovaltiofanaatikkojen unioni jakaisi Euroopan kahteen toisiaan kyräilevään sotilasleiriin.

  USA tietenkin pyrkii sähläämisellään estämään Euroopan yhdistymisen.

 5. Väyrysen ”laajassa unionissa” jouduttaisiin voimakkaasti rajoittamaan liikkumisvapautta. Muutoin unioniin saattaisi välittömästi pölähtää pari kymmentä miljoonaa turkkilaista. Joten Väyrysen esiintulo vaikuttaa retoriikalta.

 6. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/miksi-juuri-suomi-on-maailman-onnellisin-maa-onnellisuusprofessori-nostaa-esille-yhden-erikoisuuden-luotamme-toisiimme-kenties-enemman-kuin-mikaan-muu-kansa-maailmassa/7331816#gs.1sdw2r

  ”Suomalaiset luottavat toisiinsa

  Vaikka luottamus ei synny itsestään ja hetkessä, Ojanen mainitsee myös suomalaisten luottamuksen olevan korkeammalla tasolla kuin muissa maissa.

  – On erikoista, että me luotamme toisiimme kenties enemmän kuin mikään muu kansa maailmassa. On hämmästyttävääkin, mistä tämä keskinäinen luottamus tulee. Luotamme jopa vieraisiin ihmisiin.”

  ——————————–

  Mikäli haluamme turvata onnen edellytykset, niin ei kannata päästä rajan yli henkilöitä, joiden lojaliteetti näyttää epävarmalta syystä tai toisesta.

 7. Juu, onnellisia ollaan. Paljonkohan onellisuutemme hintalapuksi on kaavailtu EU:n kovassa ytimessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *