SKP, Feministitipuoluen ja Eläinoikeuspuolue vaaliliittoon Pirkanmaalla…

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005954983.html?share=153e454b23a8c0660a668ef8a01722db&fbclid=IwAR2VWblAF46Oa-lE1V1SQSNeFjyqTVlMsHCf0OlqrfAPXjoHPPt1y6yx3MU

Jos Pirkanmaalla äänestää feminististä puoluetta, voi käydä niin, että Arkadianmäelle lähtee parkkiintunut rasvanahkakommunisti

HS:n sunnuntaitoimitus tekee hajahuomioita viikon varrelta.

Pirkanmaalaiset äänestäjät saivat tällä viikolla uutisia.

Kolme pienpuoluetta, eläin­oikeuspuolue, feministinen puolue ja Suomen kommunistinen puolue, ilmoitti muodostavansa ”teknisen vaaliliiton” kevään eduskuntavaaleihin.

Tekninen vaaliliitto on kiertoilmaus, jolla annetaan ymmärtää, ettei äänestäjän tarvitse huolestua kuluttajansuojastaan. Että tämä nyt on vain tällainen tekninen asia.

Valtio-opin emeritusprofessori Jan Sundberg muistutti jo vuosia sitten, ettei ole teknisiä vaaliliittoja. Antamasi ääni voi aina hyödyttää ketä tahansa liiton listoilla olevaa ehdokasta. Lopputulos on arpapeliä.

Pirkanmaan vaaliliiton kolmikosta feministisen puolueen ja eläinoikeuspuolueen maailmankuvassa ei välttämättä ole valtavaa eroa, vaikka niiden pääagendat ovat hyvin erilaiset.

Mutta Skp – Suomen kommunistinen puolue. Se on asia erikseen. Sen mukanaolo tekee liitosta äänestäjälle parlamentarismin lottokoneen, joka arpoo yllätyspalkintoja liukuhihnalta.

Ainakin teoriassa on mahdollista, että jos Pirkanmaalla antaa äänensä 2010-lukulaiselle poliittiselle feminismille tai vegaanivetoiselle eläinoikeusliikkeelle, Arka­dianmäelle voikin lähteä parkkiintunut pirkanmaalainen rasvanahkakommunisti.

Jos taas äänestää vanhan liiton kommunismin puolesta – eli Marxin ja Leninin nimeen –, saattaa oma ääni pukata eduskuntaan jonkun nuoren polven vegaaniaktiivin tai feministisen puolueen tamperelaisen ääniharavan.

Vaaliliitosta huolimatta yhdenkin ehdokkaan läpimeno on kovan työn takana kaikilla kolmella puolueella. Vuonna 1996 perustetulla nyky-Skp:llä ei ole toistaiseksi ollut kansanedustajia. Vuoden 2015 vaaleissa se sai 0,25 prosenttia äänistä. Feministinen puolue ja eläinoikeuspuolue osallistuvat ensimmäisiin eduskuntavaaleihinsa.

Kun äänestäjän kuluttajansuoja on näin heikosti taattua, lähestytään sitä kriittistä pistettä, jonka Lenin aikoinaan tiivisti twiitin mittaiseen mietelmään:

Mitä täydellisempi demokratia on, sitä lähempänä on se hetki, jolloin se käy tarpeettomaksi. ”

Mitenkähän Hesari tuon Lenin-sitaatin ymmärtää? Eli tarkoittaa tyhistettyjen lukijoidensa käsitettäväksi?

Tällä kertaa, harvinaista kyllä, sitaatti on aito eikä väärennös.

Lenin tarkoittaa sillä, että valtiovaltana demokratiakin on aina jossakin määrin myös pakkovaltaa (diktatuuria, se ei ole demokratian, kansanavallan muodollislooginen, eikä myöskään dialektinen, vastakohta, vaan eri asia,joiden kesken kombinaatiot ovatmahdollisia), ja vasta valtio(valla)n lakkamisen myötä lakkaa demokraattinenkin valtiomuoto:


Democracy

a form of political organization of society based on a recognition of the people as the source of power, their right to participate in the resolution of state affairs, and the provision of a rather broad range of rights and liberties for citizens. Democracy in this connection is primarily a form of state. The term “democracy” is also used with respect to the organization and activity of other political and social institutions (such as party democracy and democracy in the organizations of production) and the appropriate social movements, policies, and currents of sociopolitical thought.

… In the historical context, socialist democracy as a political phenomenon will wither away together with the state and the entire political superstructure, in the conditions of the highest phase of communism. Socialist democracy will be replaced by a nonpolitical democracy as a form of organization of communist social self-government.

 

 

7 vastausta artikkeliin “SKP, Feministitipuoluen ja Eläinoikeuspuolue vaaliliittoon Pirkanmaalla…”

  1. Tuskinpa näillä puolueilla on suurtakaan mahdollisuuttaa eduskuntaan Helsinkissä ollaan tekemässä samaa ja siellä pidetään yhden ehdokkaan läpi menoa jopa mahdollisena Pirkanmaalla sekään tuskin on mahdollista terv tepivaari

  2. Niin on mutteipa niillä ole paljon suurempia mahdollisuuksia jos saavat sen yhden se onvoitto niille . terv tepivaari

  3. Mitähän yhteistä on Feministeillä ja Eläinsuojelijoilla, sekä SKP;lla, tuskin muuta kuin tämä vaaliliitto. Feministit tietysti ratsastaa Me too ilmiöllä ja Eläinsuojelijat Kettutytöillä. Miten SKP sopii siihen kuvaan, ei mitenkään. Se on ollut jo monta kautta ilman edustajaa, joten sen kannatus on olematonta. Suurin osa kannatuksesta yhteisliitolle tulee Helsingistä, tosin sielläkin jyrää Vihreä puolue, jonka kannattajat eivät koskaan ole käynyt maaseudulla.

  4. Aika monta vuotta ehdotin pienpuolueille että jos edes vähän keskuteltaisiin, koska ilman teknisiä liittoja ei tule yhtään mitään saumoja. Sain siitä ehdotuksesta aikanaan uhkauksia, tappouhkauksia ja aika paljon muuta Internetin iloa. Toki moni myös totesi että niinhän se on, mutta varmaan menee vielä pari puheenjohtajasukupolvea että se ymmärretään.

    Nyt se pari sukupolvea on näemmä mennyt. Hyvä niin.

    1. Samoin minä ehdotin, ja arvioni mukaan Piraatit jäivät tunnelivaltuustossa ilman (vaaankieli)paikkaa, kun kieltäytyivät täkäläisen paikallisjohtajansa päätöksellä vastoin niin ikään täkäläisen silloisen valtakunnallisen puheenjohtajansa kantaa (joka olisi ollut se läpimenijäkin). Ehdottettujen ryhmien toteutunut äänimäärä ei aivan olisi riittänyt nappamaan Kokoomuksen viimeistä paikkaa, mutta esimerkiksi ryhmä, jossa minä olin, olisi saanut lisää (ja entistäkin parempia) ehdokkaita, jos sellainen vaaliliitto olisi ollut (ennen viimeistä listojen jättöpäivää). Näin uskon olleen piraateillakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *