Vanhemman väen kunnioitus Suomessa ja muualla

On selvä asia ettei Suomessa ole koskaan ollut vanhemman väestön osan kunnioitusta .

Se mitä se on vaikkapa Filippiineillä Vietnamissa taikka Thaimaassa ei Suomessa ole edes yritetty .

Meillä on kumma asia ne jotka ovat joko lapsia taikka vanhuksia ne ovatkin halveksunnan kohteena milloin milläkin tavoilla .

Onko sitten suuri ihme ettei lapsiakaan synny no valtio sen huomaa aika  nopealla aika janalla .

Mutta väheksymällä vanhempaa väestöä saa valtio siitäkin melkoisen pian palautteen .

Joka voi sitten ilmentyä monella tapaa paluuta kotona asumiseen ei kaikille ole paras mahdollinen paikka asua .

Siihen on monia syitä eikä tuo dementtia ole lainkaan pienin jos ei nyt suurinkaan mutta iso haitta se on .

Mutta ei siihen pelastusta tuo pelkästään tuo yksityinen puoli sehän on nyt nähty .

Mutta kunnioitusta olisi hyvä osata jopa Suomalaisen, muualla tuo asia on päivän selvä asia meille Suomalaisille se on täyttä utopiaa seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

7 vastausta artikkeliin “Vanhemman väen kunnioitus Suomessa ja muualla”

  1. Kyllähän vanhempia ennen aika hyvin kunnioitettiin. Silloin kun me olimme nuoria hoidettiin kotona ja teititeltiin, tai puhuttiin kolmannessa persoonassa. Taitaa nykyään olla toisin, koko yhteiskunta muuttuu.

    1. Noin oli Pentti ennen ja nykyäänkin osissa maata ja maaseudun nuoret ovat siinä oiva esim heiltä ei panettelua tule niin paljon ku isoissa kaupunkeissa mm Tampereella terv tepivaari

  2. Kun saatiin Suomessa koulutus kuntoon freudentalistien jarruttelusta huolimatta, niin tultiin tilanteeseen, että nuorempi väki tiesi monestakin asiasta enemmän kuin vanhempansa.
    Tämä asiantila vallitsee vieläkin ja on omiaan vaikuttamaan siihen kunnioituspuoleen vähentävästi. Kiintymykseen se ei välttämättä vaikuta. Inehmo kiintyy koiraansakin. Vaikka toisaalta kunnioitin paljon koiraanikin ja sen luonteen jaloutta.

  3. Vanhusten kannalta kehitys on kahdella tavalla huono. Mitä vanhempi vanhus sitä halvemmalla yhteiskunta yrittää päästä vanhusten hoidossa.

    Toisaalta lasten asenteet ovat koventuneet vanhempiaan kohtaan, kuten lastenhoidossa jopa koulukäynnissä hoiva halutaan yhä enemmän jättää yhteiskunnan huoleksi.

  4. ja annetaan vanhusten juoda itsensä niin huonoon terveys tilaan että ei tarvitse lopullista noutajaa odotella kun hän joutuu hoivakotiin .
    Nykyään lapset melkoisen usein ei voi hoitaa vanhempiaan työpaikat kun ovat missä sattuu ja asutaan kenties muussa maassakin .
    Eikä vanhus lähde muualle ymmärrettävistä syistä kaikki ystävät kun ovat Suomessa terv tepivaari

  5. Kotihoito sille kuuluvaan asemaan,josta on vaahdottu eri poliittisinkin termein ja se vaatii todella resursseja – siis ihan oikeesti_ eikä vain näennäisesti.

    Toisekseen kaikki eivät tule toimeen ns.jatkuvassa kotihoidossakaan,jotka tarvitsevat lähes 24/7 esim.eri hoitomuotoja.

    Vastuu on yhteiskunnan kuin omaistenkin ts.yhteinen _ yksinjättäminen ei kuulu sivistysvaltioon/yht.kunt. Eikä ketään varmaan sinne jätetä tietentahtoen – heitteille tarkoituksella,siihen en itse usko.

    Muistetaan taas poliittinen ”slangi” – koppi – että kuka ottaa kopin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *