Viimeiset valokit pakkasesta murojen kyytipojaksi

Noin meni vappupäivän kunniaksi ja maistu upeelta olis varmaan maistunut sullekkin mutta minä ehdn ensin

On se valokki melkoinen marja suoraan Suomen luonnosta

Mutta montakos nimeä tuolle hieno aromiselle marjalle oikeasti tiedätte pankaas nimiä tuleen

Tiedän aika monta itse mutten varmaan ihan kaikkia

Hyvää Vappua kaikille seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

10 Replies to “Viimeiset valokit pakkasesta murojen kyytipojaksi”

 1. No, pohjoisessa hilla, itäinen lakka, lännessä suomuurain, raakileena; suppu, rähkä …. onhan noita ja noita on meillä pakkasessakin.

  1. Joo nimiä o marjalla ja monia eri vaiheissakkin no mulla loppu mutta normaaliin aikaan terv tepivaari

 2. Ikinä kuullutkaan valokista. Hilla on tuttu, mutta täysin yli mainostettu, ei ole hintansa arvoinen. Kivet tulee aina samaan kauppaan, eikä meillä ole säilöttyjä. Voisi melkein verrata karhunvatukkaan, joka on paljon parempi. Tietysti makuasia.

  1. No suomuurain ja maamuurainhan tuossa karhunvatukassa ja valokissa on niitä ne ovat tietääkseni .
   No valokki nimeä en ole kuullut muualla kun pohjanmaalla terv tepivaari

 3. Kyllähän minä sitä lakkaa kerään joka kesä. Ostaa en kärsi, siksi ylihinnoiteltua. Minulla on vieläkin oikein hyvät korpilakkapaikat ja kun siellä karhun jätöksiin silloin tällöin törmää; saavat lakat olla rauhassa moneltakin.

  Suosikkimarjani muuten on variksenmarja/juolukkasekoitus.

 4. Kalle, onko Tammelassa sellaisia soita, josta voit niitä marjastaa, vai käytkö etäämpänä. Meidänkin metsällä on pienehkö suo, mutta sieltä lähtevät marjat aina raakileina. Kerran löysin Lapista hyvän paikan, mutta en viitsinyt poimia kun olivat vasta alullansa.

 5. Onhan täällä, lukuisiakin soita, eikä kauas tarvitse mennä mutta riesana juuri tämä sama asia; raakana poimivat. Tämä Purinsuon pohjoispään alue on tunnettua karhuseutua ja marjat saavat olla melko rauhassa.

 6. Leipäjuuston kylkeen lakka sopii kuin nenä päähän, joka myös jossain päin härmää toisinpäin käännettämän, ei nenä vaan juusto.

 7. Kyllä sitä on leipäjuuston kanssa tullut syödyksi. Minä vain tuon leipäjuuston, kuten monen muunkin juuston, ensiksi kylmäsavustan.

Kommentoi