Media (sattuma) kuljettaa, kuin tuuli laivaa!

Lähes laulun sanoilla aloitin.
Pysyn edelleen aiheessa, josta olen kirjoitellut aiemminkin, siis kommentoinnin/mielipiteen vapaudesta.
Totta, mielipiteeni on sallittu, kunhan pidän sen omana tietonani.
Yritin taas kommentoida lehtikirjoitusta,jossa kiinteistönvälittäjä kehuu Nokialaisten välittäjien ammattitaitoa.
Omat kokemukseni ovat lähinnä sitä, että he eivät välitä mistään muusta, kuin, että saavat ”välitys”palkkionsa mahdollisimman nopeasti, välittämättä, mitä asiakas pirtistään saa.
Vuonna 1998 pyysin erään, NOU:n jutussakin mainitun välittäjän arvioimaan taloni hintaa. Kierreltyään talossa ja tontilla hän tuumasi, että kyllä se hinta varmaankin seiskalla alkaa. Taloni oli 5v. vanha ja siinä oli 181M2+autotalli ja -katos.
Aloin kauppaamaan taloani itse ja pyyntihinta oli 970000mk. Parin kuukauden kuluttua sain 950000mk, enkä maksanut välittämisestä mitään.
Tällaisen kommentin olisin lehteen laittanut, mutta totuutta ei media julkaise! varmaankin näiden ”välittäjien” maksamat lehtimainokset syynä?

4 vastausta artikkeliin “Media (sattuma) kuljettaa, kuin tuuli laivaa!”

  1. Mitäpäs minäkään välitän, kun ei Villekään, eikä kukaan muukaan välitä!

  2. Onhan tuo Veikko Vallaton, tuo avauksesi aivan reaaalitotuutta. Rakensin aikanaan tuonne liki Pyhäjärveä omakotitalon; löysin kuitenkin olosuhteisiimme nähden paremman vanhan kauppakiinteistön; hyvät kaupat teinkin.

    Talostani kiinteistövälittäja suositteli 350 000 mk, myin kuitenkin itse 390 000 mk.

    Kauppakiinteistöstä väittäjä pyysi 37 000 mk. Kaupat teimme kuitenkin 300 000 mk myyjän kanssa välittäjän sopimuksen päätyttyä.

  3. Yhtään en ihmettele, että kiint.välittäjiä on niin paljon, koska ihmiset eivät ymmärrä, että pirtin voi myydä itsekin ja pankissa tehdään kauppapaperit lakien mukaisesti.
    On ihan turhaa maksaa välittäjille tuhansia tyhjästä, ne rahat voi pistää omaankin taskuun. Välittäjät arvioivat yleensä asunnon alakanttiin, että saavat tilin nopeasti. Aina he kehuvat, että kannattaa käyttää paikallista välittäjää, koska he ”tietävät” paikkakunnan hintatason parhaiten.

  4. Välittäjien suosittelemat kuntotarkastajatkin ovat kimpassa välittäjien kanssa ja voivat kirjoittaa ihan puuta-heinää todistuksiinsa.
    Meillä aikanaan kuntotarkastaja istui keittiön pöydän ääressä ja katseli talon piirustuksia ja kyseli, että moniko lasiset ikkunat ovat. Kirjoitteli aikansa tutkimatta taloa sen enempää, lähti, lähetti todistuksen ja laskun, 600€.
    Välittäjillä ja tarkastajilla ei ole mitään vastuuta tekemisistään, kaikki vastuu on talon myyjällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *