11 Replies to “Matti Nykänen”

 1. Oli odotettavissa. Ikävää oli katsoa monin kertaisen olympiavoittajan alamäkeä elämässä, ympärillä shakaalit saalisti ja korpit nokki loputkin Nykäsen menestyksestä. Urheilijalle alaslasku siviilielmään on edelleen vaikeaa.

 2. Suuri urheilija ja värikäs persoona niin hyvässä kuin pahassa, ikävä uutinen. Oli ilo jonkun kerran tavata legenda ihan livenä.

 3. Suuremmoinen urheilija. Sukellus sumuun Oslossa 1982 on jäänyt minulle lähtemättömästi mieleen. Matti oli luonnonlapsi ja sitä myötä aito persoona. Minä muistelen Mattia hyvällä.

  1. Minäkin muistan tuon kisan Oslossa. Muut hyppääjät jäivät alastulorinteen sumuun, mutta Matti -poika se sukelsi kaiken sen sumun keskeltä voittoon.

 4. Olen ollut tekemisissä hänen kanssaan kaukaa, 1. sponsorisopimus Seura-lehden kanssa, jota vahti Keke Rosberg. Mukana oli Matin 1.vaimo Pia. Sitten Lahden mm. kisat jne.. Matin luottotoimittaja oli Seuran Isto Lysmä.
  Pokaalejaan hän säilytty ”piilossa” Jyväskylän Hotelli Pöllövaarissa. Matti oli erittäin ystävällinen ja fiksu kaveri keskusteluissa.

 5. Luonnonlapsi – tavallaan oman tiensä kulkija huippu-urheilijan roolissaan myös näyttämöllä viihteen alalla.
  Aina elämässäkin yleensä seuraava päivä on arvaamaton – jäädä vaiko lähteä.

  Kuten aikoinaan mm. Armi Aavikko – Luonnonlapsi. Molemmat ! 💓 🌹

 6. Ei ollut mulla kunniaa tuntea Mattia, mutta sellainen kuva hänestä jäi, että oli herkkä ihminen pohjimmiltaan.

  Sen sijaan kaikki Matin kisat tuli katsottua mitkä teevee näytti ja kaikki paikanpäällä , mitkä hypättiin tuossa Lahden kisamontussa.

Kommentoi