Kipu

Mulla on pari päivää ollut viiltävää kipua oikean jalan polvilumpion vierestä. Esim noustessa istuma-asennosta seisomaan tuntuu ikävältä. Oisko rasitusvamma, en tiedä kun siitäkin on aikaa kun viimeksi tein jalkakyykkyä romut niskassa. Ainoastaan pienehköjä kävelylenkkejä olen tehnyt, mutta minulla on ylipainoa melko reippaasti.

10 Replies to “Kipu”

  1. Kipuja on kyllä kokeiltu. Vakuutuslääkäreitä on kokeiltu sen kanssa myös. Mutta jukolauta, sisulla on voitettu mahdottomatkin esteet.

    Vaan niin se on että pitää liikkua että pysyy kunnossa ja aktiiviliikkuja ei taas tervettä päivää näe…

  2. Polven kivut ovat omituisia. Itselläni on joskus kävellessä mennyt polvi yhtäkkiä jumiin. Kävely onnistuu, mutta kivun kanssa. Kerran meni Tampereen keskustorilla niin jumiin, että torin ylitys bussipysäkille tuntui ylivoimaiselta. Sitten keksin kokeilla eri asentoja. Takapuoli hieman alhaalla, vähän kuin istuisi, kävely onnistui. Onneksi ei kovin usein tuo kipu yllätä ja juostessa ei koskaan. Jotenkin se liittynee sellaiseen rentoon askellukseen, jossa lihakset eivät ehkä tuo polvea niin hyvin.

    Kannattaa kokeilla hieman erilaisia tekniikoita, ehkä jollakin tyylillä kipua ei tunnu tai se on pienempi.

  3. Joskus polvikipu yllätteli, lopulta osasin yhdistää asian siihen, että olin aina työskennellyt pai päivää aikaisemmin polvillani ollen ilman kunnollisia polvipehmusteita. Kipu tuli sitten kävellessä pari päivää myöhemmin.

  4. Villi veikkaukseni on, että kyseessä voi olla kuluma. Joillakin ihmisillä glugosamiini auttaa; esimerkiksi minulla nuorena miehenä judoharjoituksissa vääntyi polveni ja siitä alkoi vasemman polveni kipuilu. Vihersimpukka-/hainrustokapseleita otan pari aamuisin. Perskindol-niminen voide auttaa kun kylminä ja kosteina päivinä joskus joudun pihahommia tekemään koko päivän.

  5. Kiitos kommenteista. Maanantaina aion mennä keskussairaalan akuuttiin, jos ei vaiva hellitä.

Kommentoi