Köyhyys voi olla myös lahja

Olen oppinut iloitsemaan pienistä asioista mitä olen elämän matkan varrella saanut, vaikka tulojen suhteen olen elänyt köyhyysrajan alapuolella, mitä  on mitattuna Suomessa.

Tänään tuli sähköpostiini kutsu koulutushaastatteluun kiinteistönhoitoalan koulutukseen. Saas nyt sitten nähdä………

11 vastausta artikkeliin “Köyhyys voi olla myös lahja”

 1. Se on taito elää niin ja aina vaan enemmän me vaadimme. Menestystä kiinteistöalalle, mitä se sitten sisällänsä pitääkin.

 2. Paljonhan sitä väitetään että sielunsa mammonalle myynyt ei osaa olla onnellinen, nauttia rahoistaan, mielessä vaan pakonomainen tarve saada sitä lisää.

 3. Helpompi on kamelin mennä neulansilmän läpi, kuin rikkaan päästä taivasten valtakuntaan.

  1. Ajatteleekohan Arvi että rikkaan syntisäkki keskimäärin on painavampi kuin köyhän? No suurin osa suomalaisista on kai keskituloisia.

   1. Kyse on mielen tilasta. Rikas murehtii rahoistaan ja omaisuudestaan, eikä uhraa ajatustakaan ns. tuon puoleisille.
    Raamatussa kerrotaan, että ”taivaan valtakunta” on sisäisesti teissä, ns autuus ja onnellisuus armosta ja Rakkaudesta.

    Luukas.17:20
    Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: ”Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, 21eikä voida sanoa: ’Katso, täällä se on’, tahi: ’Tuolla’; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä”.

 4. Rahalla ei ole väliä kun terveys menee. Sitä ei saa rahalla. Vasta eräs tuttavani kuoli aamupöytään, verisuoni katkesi päästä.

 5. Ihanteellisintahan tuossa köyhyys teemassa tietenkin olisi se, että tulot ja menot olisivat melko tasoissa mutta tämä onkin vain teoriaa.
  Jos tuloista jää paljon ylijäämää, monelle saattaa syntyä sellainen sijoittamisen syndrooma.
  Varsin monella jopa hyvätuloisellakin tuo menopuoli tuppaa paisumaan, jolloin ollaan samassa tilanteessa pienituloisen, jopa köyhänkin kanssa.
  Näissä asioissa on kovin vaikea olla ns ”viisas”.
  Timon avauksen viisaus lienee siinä, että kun tulot ovat pienet, ihminen oppii nauttimaan pienistäkin myönteisistä asioista. Näin tuon koin ymmärtäväni. Näistä asioista neuvomaan minusta ei ole.

 6. Raamatussa sanotaan myös, että pitäisi olla joka hetki valmiina lähtöön, koska emme voi tietää päivää, eikä hetkeä, koska on aika jättää tämä ”maallinen maja”.
  24v. sitten katselin isäni ruumista, näytti todella siltä, että ”perhonen” oli jättänyt kotelonsa ja lentänyt vapauteen.

  1. Rakas äitini kuoli pitkäaikaiseen sairauteen pitkäperjantaina vuonna 2003. Seuraava päivä oli aurinkoinen ja näin kevään ensimmäisen nokkosperhosen..

  1. Lapsuudenajan leikkikaverini melkein kaikki olivat vaatimattomista kodeista, nyt he jotka tunnen ovat vähintään keskituloisia. Sitä tarkoitan ettei köyhyys välttämättä perinnöllistä ole.

Kommentoi