7 vastausta artikkeliin “Mäkihyppymenestys”

 1. Olen niin kaukana ekspertistä kun olla ja voi mutta radiota kuuntelen. Joskus ihan alkuvuodesta oli keskustelu jossa oli alan eksperttejä, ja totesivat jotain suunnilleen tällaista: rahaa on lapattu tiettyihin huippulajeihin koko ajan hurjempia summia, määrien kasvut ovat valtavia. Ammattiurheilu on muuttunut ammattilaiseksi rahan keräämisessä ja koska rahaa vain tulee ja tulee, itse pääasia, koulutus ja valmennus, ovat unohtuneet. Parikin ilmeisen pitkän uran aiheen parissa tehneitä sanoivat että paras mitä valtio voi tehdä on ottaa vähintään kaksi kolmasosaa rahoista pois ja jättää lopuillekin reunaehtoja.

 2. On selvä asia ettei missään lajissa pärjää ilan toisintoa ja tuhansia kertoja tehtynä
  Nin se vaan on tarpeeksi kovaa reeniä alkaa tuloksiakin näkyä rahalla ei saa aikaan kun taloudellisen turvan urheilijalle ei kuitenkaan hänen kuntonsa nouse pelkästän rahalla
  Sen takuuna on ainoastaan kova treeni kunnon saaminen ei ole rahasta kiinni
  Suurimpia erehdyksiä ovat kaiken maailman timanttikisat terv tepivaari

 3. Se raha ilmeisesti on edes jonkinlainen takuu siitä, että selviää hengissä ja pystyy suorittamaan yhteiskunnan pakolliset menot. Jos minä olen oikein ymmärtänyt, ei sitä koskaan liikaa ole, ei edes tarpeeksi.

 4. Rahalla on roolinsa, mutta on hyvä huomata se, että Suomessa käytetään pieniä kolikoita , kun mäkihypyssä pärjaavissä maissa käytetään lajiin suuria seteleitä.

  Hyppypuvut nousivat jälleen esille viikonlopun aikana ja kyllä sen huomaa sokeakin, että niissä on aivan valtavia eroja. Saksalaisilla, norjalaisilla, puolalaisilla hyppääjillä esim. haarus on polvien korkeudella, kun suomalaisilla se alkaa vastaa reisien yläpuolikkaalta.

  Paljonko puvulla sitten on merkitystä, no Jari Mantila sanoi eilen hyvän rinnastuksen jos hypättäisiinkin hiihtopuvulla niin se vs. hyppypuku niin ero olisi 50-60 metriä.

 5. Huippu-urheiluun pyrkiminen on useiden alkumenestystä nauttineiden nuorien tavoite varsinkin jääkiekossa. Harvan tie yltää ”ullakolle” saakka. Ennen sinne päästyä, kova harjoittelu on vienyt monet paikattaviksi kirurgin korjaamolle paikat täyteen rautaa. Sitten muutama lahjakas pääsee lööppeihin ja loppuelämä on sitten selännettä tai nykästä.
  Näillä kaikilla on joku piirre kuten hävittäjälentäjillä, jotka eivät pelkää mitään esimerkkeinä nykäset, kimit, keket ja häkkiset. Menestys tulee tai ei oman terveyden ja hengen riskeeraamisella.
  Niin on mäkihypyssäkin. Tarvitaanko lisää näitä ”gladiaattoreita” kansan areenoille leijonien syötäviksi vain rahan vuoksi.
  No, onhan Nurmet, Ritolat ja Virenit ja moni noista vienyt suomalaisuutta maailman kartoille, hyvä niin, että näitä poikkeaviakin riittää.

 6. Jääkiekko kallis kaikella muotoa ja lisäksi tuoloukkaantumisineen yhä lisää kuluja ja monet nuoret ovat rampoja lopun ikäänsä.
  Isäni muinoin sanoi että eikö ole parempaa tekemistä.?

 7. Miksi ei Janne sitten tee niistä puvuista pienempiä, vai mistä homma kiikastaa

Kommentoi