Oliko 2 maailmansodan alkaminen myös hiukkasen ympärysvaltojen syytä ?

Ensimmäisen maailmansodan päätyttyä rauhansopimus oli armoton, jossa hävinneelle Saksalle ei annettu yhtään armoa, vaan nöyryytettiin täysin.

Saksassa koitti tosi kurjat ajat ja natsien nouseminen vallankahvaan sai tukevan jalansijan.

En nyt väitä muuta kuin tietysti pääsyyllinen oli Hitlerin saksa, mutta oltaisiinko vuonna 1918 voitu toimia toisin ?

10 vastausta artikkeliin “Oliko 2 maailmansodan alkaminen myös hiukkasen ympärysvaltojen syytä ?”

  1. Nimenomaan Ranska nöyryytti Saksaa ja vaati kohtuuttomia sotakorvauksia. Lisäksi Ranska miehitti selvästi Saksalle kuuluvaa aluetta laittomasti.

    Jo noin 2000 vuotta sitten Sun Tzu opetti, että voitettuja kannattaa kohdella armeliaasti – saksalaisia ja Saksaa ei kohdeltu armeliaasti.

    Sitäpaitsi Saksa ei aloittanut Ensimmäistä Maailmansotaa. Syyllinen Ensimmäiseen Maailmansotaankin oli Venäjä.

    https://jput.fi/Sarajevon_laukaukset.htm

    https://jput.fi/Sarajevon_laukauksista_ens.htm

    USA harjoitti eristäytymispolitiikkaa – hoitakoon Eurooppa omat ongelmansa.

    1. Lisää.

      Adolf Hitlerille nimenomaan Ranska oli Saksan verivihollinen. Hitlerin mielestä Saksan olisi pitänyt liittoutua Englannin kanssa, tai ellei se olisi mitenkään mahdollista, niin sitten Venäjän kanssa. Saksa ei saanut jäädä kahden tulen väliin ja joutua kahden rintaman sotaan – se olisi Hitlerin mielestä tuhoisaa Saksalle. Se Venäjän kanssa liittoutuminen realisoitui toteutuneessa historiassa.

      https://jput.fi/Englanti_Ranska_Saksa.htm

      Suosittelen lukemaan artikkeleitani, jos historialliset tosiasiat kiinnostavat, eivät ne artikkelini pure. Artikkeleissani on pitkät suorat lainaukset ja tarkat lähdeviitteet luotettaviin lähteisiin.

  2. Ranska on nyt suuren sotilaallisen selkkauksen partaalla rajojensa sisäpuolella. Macron levitteli leukojaan, kun ei ymmärtänyt, ettei Ranskassa ole sananvapautta ainakaan sataan vuoteen.

    Yleensähän Ranska on harjoittanut hillumista ulkomailla. Oli mm. pommittamassa Pommi-Obaman kanssa Libyaa tasaiseksi (ja Isiksen alustaksi), ellen väärin muista.

  3. Saksa marssi ilomarssilla Euroopassa valtaamassa maita ilman aseellista konfliktia. Puola oli vika liike, siinä Saksa solmi ryssän kanssa diilin….ja siitä alkoi lopulta alamäki. Kaiken huipuksi Aatu julisti Japanin hyökättyä tyynermerenalueella sodan Yhdysvalloille…. Hitler ei ollut mikään sotanero, kuuluu sarjaan Mussoliini, IdiAmin ja muut järjenjättiläiset.

    1. Hitlerin Saksan päämääränä oli yhdistää Ensimmäisessä Maailmansodassa silvotut saksankieliset alueet yhtenäiseksi Saksan Valtakunnaksi. Ei varsinaisesti valloittaa muiden kansojen alueita.

      Sen sijaan Venäjän tavoitteena oli, ja voi olla vieläkin, valloittaa koko Maapallon kaikki valtiot Kremlistä johdetuksi valtioksi, jolla ei olisi rajoja.

      Kommunistinen valtio ei voi nimittäin loputtomasti kestää tilannetta, että rajan toisella puolella on hyvinvoiva läntinen demokratia.

  4. Tämä löytyi roskakorista, syytä en tiedä, todennäköisesti edelleenkin vahinko syynä. Jos joku kommenteista kiusaa, niin nehän ovat ysitellen poistetavissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *