Ruoan hintakehitys Suomessa

Löysin yläkaapista 5 vuotta vanhan kauppakuitin. Tein mielenkiinnosta samat ruokaostokset samassa kaupassa mitä kuitissa oli. Sen mukaan ruoan hinta on noussut lähes 20% viidessä vuodessa. Eipä ole nousseet samassa tahdissa palkat, eläkkeet saatikka toimeentulotuen perusturva.

Muutenkin pieneläkeläisenä seuraan tarkoin hintoja. Ei ole enää LIDLkään kovin halpa., vaikka kovasti sitä tv-mainoksessaan hehkuttaa. LIdl on kyllä mainokseensa nojaten laskenut joidenkin tuotteidensa hintoja, mutta vastapainoksi sille nostanut toisten tuotteiden hintoja. Eli täyttä + /- kikkailua LIDLiltä.

4 vastausta artikkeliin “Ruoan hintakehitys Suomessa”

 1. Peruselintarvikkeissa useat S- Prisman tuotteet on lähellä Lidlin hintoja.
  Mutta talouspaperit ( imukykyiset), nenäliinat ( Florays), vedet, kahvit, juustot, hedelmät, juurekset maitotuotteet (siis kotimaiset) ovat selvästi edullisimpia. Hallista saa nauta-possua jauhelihaa ( ihka rasvatonta) 6,80 / kg. Nygreniltä paikallista villikalaa.
  Mutta niin kuin aikaisemmin kommentoin Kallen blogissa, itse ruoanvalmistus on tänään minitasolla.
  Vauraassa Saksassa vielä n. 30 % edullisempaa kuin Suomen halvimmassa Lidl:ssä.

 2. Me ostamme kaiken tarvitsemamme prismasta, ruuan, vaatteet, elktroniikan, taloustarvikkeet, kodinkoneet, hygieniatuotteet, jne jne
  Joskus pitää hakea muualta mitä ei sieltä saada, kuten uuden auton hain metroautosta jonne vanha jäi vaihdossa.

 3. Vähän karsastan S-ryhmää kun se aina kauppavaaliensa alla rummuttaa kuinka asiakkaat omistavat sen. En ymmärrä mitä tämä ihan käytännön tasolla tarkoittaa, eikä ymmärrä eukkonikaan vaikka on yksi omistaja ja S-kortin haltija.
  S-kortissa pidän huonona sitä että se nousevan bonusprosentin kautta kiihottaa ihmistä harkitsemattomaan kuluttamiseen.

  Täällä Vaasan seudulla asioin Lidlissä ja Minimanissa koska oma tuntumani on että niissä on kaupan meille sopivaa elintarvikevalikoimaa sopuhintaan. Aivan tykästynyt olen Lidlin paikanpäällä paistettuihin leipomotuotteisiin mikä tietysti on puhtaasti makuasia, terveellisiä vehnäpitoisinahan ne eivät tietysti ole.

Kommentoi