Taidan menettää ajokorttini

Ei, en puhaltanut, vaan siksi nimenomaan kun en öisin paljon puhalla.

Hoitaja soitti eilen keuhkotautien polilta, ja lääkäri kuulemma tulee tekemään päätöksen autolla ajo-oikeuteni eväämisestä.

Hoitaja sanoi, että näin pahanlaatuista uniapneaa hän ei ole tavannut kellään muulla potilaallaan koko uransa aikana.

Eilen nukahdin linja-autoon. Piti jäädä kauppatorilla pois, mutta heräsin vasta Ahtialassa.

7 Replies to “Taidan menettää ajokorttini”

 1. Oma ja toisten turvallisuus liikenteessä on paras tapa luopua autosta jos vähänkin tuntuu epävarmalta oma ajosuoritus.
  Ilman omaa autoa pärjää pienellä suunnittelulla liikkumisen sunteen.

 2. Oma ja toisten turvallisuus on aina se numero 1 siitä ei voi millään keinolla olla eri mieltä
  Tuosta omasta autosta on se että kaikkiin paikkoihin ei pääse millään muulla laitteella terv tepivaari

 3. Autoa kuljettava henkilöhän voi olla ystävä jolla on voimassa oleva ajokortti ei sitä omistajan tarvii ajaa terv tepivaari

 4. En oikein tiedä miten vanha tauti se apnea on, tai vanhahan se tautina on, mutta milloin se on opittu tuntemaan. Nykyäänhän se on melkein joka toisella ja aika paha se myös on.

  Edellisessä elämässä minä tunsin kaverin, eli olimme samassa työpaikassa, hänellä oli oikeinkin paha apnea, ei sitä silloin tunnistettu, vaikka tutkittiin moneenkin kertaan. Häntä ei voinut jättää yksin, ei töisä eikä kotona, nukahti melkein heti yksin jäädessä. Ei ollut mitään määrää sille mitä nukkui, vaikka vuorokausitolkulla, jos ei kukaan herättänyt. Autolla silloin liikkui, ei sitä silloin tunnistettu, että olisi haitaksi. Itse kertoi pelkäävänsä ja yleensä laittoikin radion aika kovalle.

  Silloin työpaikallaan oli jäänyt hetkeksi yksin pöytänsä viereen ja nukahti tottakai. Sattui tietysti yhtiön suurin johtaja paikalle, eikä tiennyt kaverin sairaudesta mitään. Oli jättänyt lapun pöydälle, että jos joskus heräätte, niin hänellä olisi heti asiaa. No, kaverilla oli onneksi lääkärintodistus ja sai pitää työpaikkansa. En ole kuullut siitä ihmisestä jälkeen mitään, mutta slloin suunnittelivat jotain sähköistä hoitoa hänelle.

 5. Ennen muinoin oli koulumatkaa 30 km. Ylisen busseisa oli Scanian moottorit, ei nukuttanut. Luopioisten linjalla oli Leylandin moottorit, nukutti aina kotimatkalla.

  Arvelen, että oiskohan Ylisellä ollut V- moottorit ja Luopparilla rivimoottorit?

  Olen vähän ääniherkkä. V-moottori häiritsee.

  ——

  Televisiosta tulee unettavia ohjelmia, otan aina arviolta 2 sekuntia kestäviä unennäkö-unia. Joku on väittänyt, että lyhyetkin unennäkö-unet täyttävät tehtävänsä

 6. Eiköhän lääkärillä huolensa ole syystä – jos ei muuta niin omasta selustasta.

  Eräs tuttava sairauden vuoksi menetti kortin. Autoilusta säästyneillä rahoilla sai kyllä ajoittaiset matkat tehtyä taksilla.

 7. Tuohan kyllä haittaa jo muutakin kuin autolla ajoa. Oletko kokeillut nostaa sängyn päätyä, hengitystiet pysyvät paremmin auki? Se CPAP naamari on tietysti varmaan toimiva pahaan uniapneaan.

Kommentoi