Äänestys lompakon mukaan

Tämmöisiä sanoo Kansan Uutiset persujen puljun esittävän=

Perussuomalaisen Suomen perusta -ajatuspajan Kunnat kuntoon -pamfletissa esitetään, että äänimäärä suhteutettaisiin veronmaksukykyyn tai omaisuuteen.

– Yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden oloissa enemmistö saattaa äänestää itselleen palveluita, joiden rahoittamisen taakka ei osu sille itselleen, väittää oikeustieteen maisteri Matias Forss osiossa Kunnallisen päätöksenteon ongelmia.

Tämän hän katsoo yhdeksi demokraattisen päätöksenteon ongelmista, jota ei Suomen kunnissa ollut ennen vuoden 1917 uutta kunnallisvaalilakia, joka takasi yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden myös kunnissa.

– Jos alueelliseen itsehallintoon halutaan omistuksellista elementtiä, voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi äänimäärän suhteuttaminen maksettuihin veroihin tai kiinteään omaisuuteen

10 Replies to “Äänestys lompakon mukaan”

 1. Näinhän se on ollut joskus aiemmin.
  Toisaalta verojen maksajilla voisi olla oikeus kieltää verojensa käytön johonkin heille vastenmieliseen asiaan, kuten esim. yle:n kustantamiseen.

 2. Niin, no ensinnäkin ”persujen pulju ei esitä moista” ja joku fiksumpi olisi saattanut sen jo hoksata lainauksesta, joka alkaa sanalla jos…

  Toisaalta tässä ajassa on lähes mahdotonta odottaa sen enempää toimittajilta kuin lukijoiltakaan ja varsinkin jos kyse on Kansan uutisista, että otettaisiin selvää mitä itse asiassa on kirjoitettu, missä yhteydessä ja mihin liittyen.

  Kaikki tuo aiheuttaisi valtavasti vaivaa ja voisi pahimmillaan tehdä naarmun kuplaan.

 3. Kaikki tänne tulleet vapaamatkustajat pitäisi saada nyt marja-ja sienimetsiin, näillähän on kokemusta ruumiillisesta työstä omassa maassaan. Oikein reippaita äijiä noihin hommiin

  1. Luinkohan muuten sittenkään avauksen sanoman oikein; eikös kyse ollut äänestämisestä eikä mistään luonnonvarojen poiminnasta, joten kommentti liittyy hyvin heikosti jos lainkaan avaukseen, toisaalta, onhan tähän jo totuttukin.

 4. Hmm, nyt tuli ongelma. Perussuomalaisten ajatuspajalta voisi hyvinkin tulla tuollainenkin älyvapaa lausinto mutta toisaalta Kansan Uutisiltakin voisi tulla Perussuomalaisia tahallaan vääristelevä juttu. Kummasta mahtaa olla kysymys, en ehkä jaksa alkaa perehtymään.

Kommentoi