EU, Suomi, Ranska.

Iltasanomat=

Jotenkin Ranska on jäänyt yksin taistelemaan yksilön oikeuksien, sananvapauden ja muiden länsimaisen demokratian keskeisten periaatteiden puolesta. Euroopan on ollut vaikea esiintyä yhtenäisenä oikeastaan missään asiassa, ja tämäkään ei tee poikkeusta. Selvää on, että Ranskan asia on mitä suurimmassa määrin meidänkin asiamme, jos eurooppalaiset arvot ja mielipiteen vapaus halutaan pitää voimissaan.

Presidentti Sauli Niinistö sentään viestitti tukensa Ranskan presidentille.

Toivottavasti Suomen turvallisuuspolitiikan johdolla on pelimerkit selvillä, jos kriisi kärjistyy lisää ja Ranska pyytää EU-mailta jälleen sotilaallista tai muuta apua – EU:n yhteisen perussopimuksen perusteel

12 vastausta artikkeliin “EU, Suomi, Ranska.”

  1. Niin, jotenkin muut maat ovat jääneet luimistelemaan pelätessään ääri-islamilaisten terrori-iskuja. Kohta kai saamme kuula kommentteja siitä miten ”uskontoja ei saa loukata”. Sillä tarkoitetaan islamia sillä kukaan ei korvaansa lotkauttaisi jos kristittyjä loukattaisiin koska kristityt tyytyvät korkeintaan ilmaisemaan inhonsa sellaista kohtaan tai jopa suhtautuvat asiaan hyväksyvästi. Ja kannattaa muistaa, että terrori-iskut Ranskassa ja mielenosoitukset islamilaisissa maissa alkoivat pelkästeään sen takia että historian opettaja Ranskassa halusi luokassa keskustella sananvapaudesta. Muhammed-pilakuvat olivat rekvisiittaa, todennäköisesti aiheeseen ”kuuluuku tällainen mielestänne sananvapauteen?”

  2. Ranskalaiset ovat turhaan ärsyttäneet muslimeja, vaikka maa oli jo ennestään sekaisin
    Jos pyrittäisiin edes jonkin verran harmoniseen liittovaltioon, niin
    sisäisesti sekaiset Ruotsi ja Ranska pitäisi paiskata unionista ulos heti Italian, Espanjan, Kreikan ja Belgian perässä.

  3. Suomen hallitus piilotteleen ja hymistelee uskaltamatta ottaa julkisesti kantaa noihin rikoksiin.
    Ranskalaiset ovat oikeassa, että sananvapauteen kuuluu myös tuo pilakuvien esittäminen.
    Se, että äärimuslimit tappavat ihmisiä niiden takia on täysin rikollista ja näiltä tekijöiltä voisi aivan perustelluksi leikata munat pois.
    Sen jälkeen eivät olisi ”miehiä” eikä olisi ”kunniaa”.

  4. Olisiko mahdollista, että Martin Scheinin omaisi mielipiteen, että miljoonia venäläisiä ja venäjän vähemmistökansallisuuksien väkeä tapattaneet bolsheviikit alias kommunistit: Lenin, Trotski ja Stalin, olisi terroristia eläissään nähneetkään, ellei oteta huomioon Venäjän laillista valtaa puolustaneita ”valkobandiitteja”?

      1. Scheinin on vasuri-idealisti, joka ei piittaa Suomen kansalaisten oikeuksista kaikenlaisiin terroristeihin verrattuna.

  5. Suomenkin vihreistö on luontoa lähellä. Ovat aaseja, jotka tekevät tenän, kieltäytyvät ottamasta oppia historiasta, vaikka oppia olisi ilmaisesti saatavissa.

    Tuo itsepäisten aasien lauma veisi Suomen Ruotsin ja Ranskan tielle, jos vain annettaisiin se tehdä. Se tie on sisällissotien tie, johon vihreistö on joko häikäilemättömyydessään tai typeryydessään meitä johtamassa.

    Vihreitten äly ei riitä honaamaan, että monikulttuurisuusoppi on suunniteltu Telluksen monikulttuurisuuden hävittämiseksi. Jokainen kulttuuri tarvitsee ympärilleen rajat.

    Suomenruotsalaisetkin suojelevat omaa impivaaraansa intohimoisesti.

  6. Kuten Kyuu ja esimerkki Suomesta: Raumalainen Savon sydämessä palopäällikkönä joutui palaamaan takaisin Raumalle kielvaikeuksien tähen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *