Vessapaperibuumi

Nyt kun tämä koronavirus aiheuttaa valtavasti ongelmia kaikenlaisiin kansalaisten toimintoihin maailmanlaajuisesti. Ja todella pahastikin. Ei hyvä. Yksi asia, joka minua ihmetyttää ja huvittaakin. Miksi ihmiset hamstraavat wc-paperia vaikka ko. virus ei ymmärtääkseni aiheuta mitään erityisempää vatsan seudulle. Ruoan hamstraamisen ymmärrän johonkin rajaan asti. Ainakin täälläpäin kaupoissa näyttää olevan ruokatarvikkeita ihan kiitettävästi vieläkin. Mutta vessapaperihyllyt on ostettu tyhjiksi 🙂

12 vastausta artikkeliin “Vessapaperibuumi”

  1. Montakohan rullaa sitä vessapaperia menee esim. parissa viikossa neljän hengen perheessä?
    Luulisi yhden säkin riittävän ainakin kuukaudeksi…

    1. Tuleehan sitä joka päivä.Milloin mistäkin..Se vaan on hieman kummallista mielestäni, että koronaviruksen vuoksi suurin kaupoista hamstrattava tarvike on paskapaperi…hysteriaa..

      1. Paska lämmittää vähän aikaa housuissa. Paperi on kiva, voi askarrella paskarrella. Jos oikeasti ihmisillä suurin murhe on vessapaperi, voimme miettiä mihin olemme menossa.

  2. Meikä nyt ei voi hirveästi hamstrata, eikä ole tarvekaan. Jos ruoasta puhutaan sitä on länsimaissa aivan riittävästi. Ja tämä ”virus” avaa taas markkinat kauppiaille nostaa hintoja tietyille tuotteille. Joku voittaa tässäkin vakavassa asiassa.

  3. Toinen mikä itseä ihmetyttää ovat nuo nestesaippuaputelit. Siis ei toki mitään pahaa siinä että on nestesaippuaa, mutta miksi ostaa kymmeniä pieniä pumppuja, eikä täyttöpaketteja?

    Tuolla Tammer Brands Outletissa oli muistaakseni kolmella eurolla kolmen litran täyttöpaketteja. Vielä hylly melkein täynnä. Jostain syystä eivät oikein myy, mutta pienet 3-5 desin pumput kyllä menevät.

  4. Tulinpahan juuri Cittarista; niin siis ihan itse olin tuoreyrttiostoksilla ja sitten Mirrille parin päivän annos muikkuja.
    Ihan siellä isossa marketissa oli normaali lauantaipäivä. En muuten tainnut nähdä kenelläkään kärryissä WC-paperisäkkiä, ainakaan isoa sellaista..
    Ehkä se hysteria tännekkin leviää, tunnettuahan on, että täällä asujamet ovat hieman ”hidassytytteisiä”, toisin kuin näköjään kaikesta panikoivat esim savolaiset. Ehkä sitten parin viikon päästä?

  5. Sitten kun epidemia on kiivaimmillaan ei ehkä halua markettiin ja kun on tottunut vessapaperiin niin ilman on vähän hankala olla. Tai jos sinut laitetaan karanteeniin vaikka sen takia, että joku työpaikallasi paljastuu koronan kantajaksi, niin karanteenissa ei ole poikkeuslupaa vessapaperin ostoretkeen. Tietenkin ostoksia voi tilata kotiinkin jos kuljetus vaan pelaa, mutta mukavampaa on, jos kotona on jo vähäksi aikaa kaikenlaista. Puhumattakaan siitä, jos korona oikeasti iskee ja makaat kuumeisena: jos siinä vielä vessapaperikin loppuu niin voi alkaa itkettää.

    Meillä on vessapaperia aika iso paketti, mikä on hyvä kahdesta syystä: 1) Em. tilanteissa ei tarvi lähteä kauppaan 2) Vessapaperi tulee rullaa kohden aika paljon halvemmaksi kun ostaa ison paketin, meillä oli sellainen jo ennen koronaa.

  6. Kyllähän Norppa ihan oikeassa olet. Se on kait vaan kysymys että ostatko vessapaperia kuukaudeksi vai vuosikymmeneksi. Itsekin tykkään ostaa ison paketin kerralla, vähempi vaiva.

    Vessapaperi ei lopu. Sääli että käsidesi loppui jo viikkoja sitten eikä lisää tiettävästi tule. Onneksi sain pari putelia hankittua jo jokunen viikko sitten, annoin ne vanhemmilleni jotka siinä iässä tarvitsevat sitä hemmetisti minua enemmän.

    Sen sijaan ostin 3 litran täyttöputelin nestesaippuaa. Jostain syystä moni rahtasi kaupoissa kymmeniä pieniä nestesaippuaputeleita. Eivät ole täyttöpulloista kuulleet? Tuo kolme litraa maksoi karvan alle kolme euroa, ja myymälässä oli lähes täysi hylly niitä tarjouksessa.

  7. Virosta ei saa hakea halpaa viinaa … näin kirjoitti eräs blogisti omalla blogillaan.
    Miksi ei saisi? Kyllä aion mennä kuukauden päästä Eestiin lopputarkastukseen (hammasremontti) ja kyllä sieltä tarpeellisen määrän viinaakin tuon. Nytkin voisi aivan vapaasti matkustaa eteläiseen naapuriimme, en vaan viinan vuoksi viitsi lähteä.

  8. Aamulla uutisoitiin, että Viro sulkee rajansa ulkomaalisilta ainakin kahdeksi viikoksi 17.3 alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *