62 vastausta artikkeliin “Helsinki yössä”

  1. Ei kyllä 70-luvulla esim aseman seuduilla kovinkaan turvallista ollut liikkua.
    Tein töitäni vahtimestarina Makkaratalossa sijainneessa ravintolassa ja työvuoroni päättyi klo 24,00; kotiinlähdössä ei aina ongelmia pystynyt välttämään, joskus näihin esim somaliperäisiin jengeihin väkisinkin törmäsi; ongelman ratkaisu oli nopeat jalat.

  2. On rasismia epäillä näiden pääosin maahanmuuttajataustaisin katujengien motiiveja.

  3. Kallen kanssa olen ihan samaa mieltä, juuri aseman seutu ja määrätyt puistot minä ainakin kiersin kaukaa. Muistan hyvin, kun silloin yleisesti puhuttiin Helsingin turvattomuudesta, varsinkin naisihmisille.

    1. Eihän se nyt ole mistään kotoisin, että rehelliset kansalaiset joutuvat rajoittamaan kulkuaan sinne, missä nämä mamurosvot eivät ”harrastustaan” harjoita.

  4. Kohta joku ”multikultturisti” alkaa rähisemään rasismista, kun uutisissa on mainittu tämän rikollissakin olevan pääosin mamusakkia.

  5. 60 – luvulla Katajanokka luokiteltiin vaaralliseksi alueeksi ja varsinkin sen jälkeen kun tuota ”rosvoa”, Pankkia ammuttiin. Pankki lainanasi satamajätkille pikavippiä seuraavaan perjantaihin saakka laivasta saatua kuittia vastaan rahaa; 100 mk ja korko 10 mk.
    Pankki nosti kuittia vastaan rahat ja vähensi osuutensa; jätkälle loput.
    Sittemmin jonkun pinna petti.
    70-luvulla Katajanokka oli rauhallista rauhallisin paikka asua, huolimatta siitä, että lähistöllä oli alkoholistien yömaja.

  6. Mukavaa, kun perussuomalaiset ovat tämän maahanmuuttoon liittyvän gettoutumisen ja jengiytymisen havainnut jo aikaa sitten, niin muut ovat ottaneet sen populismina ja uhkakuvien maalaamisena seinille. Nyt kun hesari siitä ongelmasta kirjoittaa ja nostaa päivänvaloon, niin johan ovat muutkin puolueet haaskalla, vaatimassa näiden kitkemistä heti alkuunsa.
    Parempi myöhään kuin ei ollenkaan, mutta taas oli persut oikeassa mihin tämä haittamaahanmuutto johtaa / on johtanut.

  7. Eivät siihen aikaan olleet mitään ”mamuja”,eikä muita toisenvärisiä. Kyllä silloin olivat ihan kantasuomalaisia ja kieroon kasvaneita, mitä mahtavat nykyään olla aikuisiällään.

  8. Eihän tämä kehitys tule yllätyksenä kuin joillekin hyväihmisille. Sama kuvio on toistunut Keski-Euroopassa ja Ruotsissa, joten joku on kait voinut kuvittella, että näin ei kävisi meillä, mutta realismia se ei ole ollut.

    Taitaa myös olla niin, että samaa kehitystä on havaittavissa myös Turussa, Tampereella ja ehkä myös Oulussa.

      1. Realisteja, joita ei yliopisto jakojäännöshumanistien valistus ole sokaissut.

        Mikäli kuitenkin puolueisiin mennään niin kyllä, Perussuomalaiset ovat tämän vääjää’mättömän kehityksen pitäneet esillä jo vuosia, mutta se on ollut populismia, pelottelua ja rasismia.

        Syystä tai toisesta kun ongelma on vimein paisunut liian isoksi pysyäkseen piilossa niin kaikilla on jotain sanottavaa. Ovatko kaikki siis muttuneet populisteiksi vai oliko tässäkin yhteydessä populismi silkkaa realismia?

        Esitän valistuneen arvauksen, kyse on jälkiviisaudesta ?

        1. Ei ole huumeet, vaan suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumattomuus ja jos ei sopeudu niin ei se tilannetta paremmaksi muuta, vaikka kuinka seisovan pöydän antimia vaan entisestäänkin lisätään.

      1. Alkaa vähitellen hyviltä ihmisiltä suomut putoamaan silmiltä tästä normaalista.

    1. Niin nykyään, mutta ei silloin, kun vielä neekeriäkin sanottiin neekeriksi.

  9. Ei liity aiheeseen, mutta lähes puolet Helsingissä koronatartunnoista on tällä hetkellä maahanmuuttajataustaisilla ( Afrikka,. lähi-itä )

  10. Helsingin yössä ei ole mitään vakavaa, turhaa spekulointia. Turvallinen kun poikaporukat varmistaa ympärilläsi ettei kukaan muu voi varastaa ja nuijia sinua.

  11. Niin niin, ennenkin siellä oli vaarallista.
    Tämä on vain sitä kulttuurin rikastamista, joka tapahtuu kuin luonnonvoima, jolle kukaan ei voi mitään.
    Näin on viisainta sanoa, ettei leimata rasistiksi, joka taikasana on uusi neuvostovastainen.

    Vanhaan hyvään aikaan ei tarvinnut sanoa kuin että henkilö on neuvostovastainen, niin hänestä tuli epähenkilö, jota ei tarvinnut ottaa vakavasti, ja jos hän ei uskonut kertasanomisella, hänet pantiin mustalle listalle. Musta lista on länsimainen fatwa: työpaikka on vaarassa, tutkimus- ja apurahoille saa sanoa hyvästit, rahat loppuu, puoliso hylkää ja edessä on vain viinapullo ja kadulla puhaltava kylmä tuuli. – Väliin pistää miettimään, että onko länsimaisella fatwalla ja islamilaisella fatwalla muuta eroa kuin että islamisen fatwan saanut pääsee usein nopeasti hengestään, länsimaisen fatwan saanut joutuu kitumaan ja kärsimään.

    Nämä taikasanat kuuluvat George Orwellin dystopiaan liittyvään newspeakeen, johon liittynee myös tuoreessa Iltalehdessä oleva juttu, että monet papit tarkistuttavat saarnansa Päivi Räsäsellä, etteivät joutuisi leivättömän pöydän eteen.

    1. Niin, jos asian oiken haluaa yksinkertaistaa, mutta silloin jää käsittelemättä se mitkä syyt johtavat huumeisiin liittyviin ongelmiin.

      Eikä kyseessä suinkaan ole myöskään ainoastaan huumeisiin liittyvät tekijät, vaikka niillä merkittävä rooli onkin.

      1. Niin, oikein, mikä syy ? Tunnen toivottomia hyväosaisia vanhempia, joiden jälkikasvu on pahasti koukussa. Rahat, korut jne. häviävät kotoa huumeisiin.

  12. Ei yllätä, että Karjalainen vähättelee tuon mamusakin yliedustusta ja kaivaa esiin vanhan hyysäriperusteen, että kyllä ne suomalaisetkin.
    Ei suomalaisten syyllistymistä rikoksiin kukaan kiistä, mutta sitähän tuo hyysäriväite pyrkii esittämään.
    Tuo mamujen ylimäärin esiintyminen noissa katurikoksissa on tuttua muista maista, mutta Suomessa hyysärit ovat rähisseet ja suuttäneen rasismista, kun asiaa on tuotu esille.
    Sama sakki ”karjalaisineen” on väittänyt, ettei sellaista voi tulla Suomeen.
    Nyt se on tulossa, mutta edelleen hyysärit räksyttävät.
    Nyt on vielä ilmennyt, että poliittiset virkamiehet ovat ajaneet läpi lakimuutoksen, mikä käytännössä estää puuttumisen mm. koulukotikarkureiden karkumatkoihin ennenkuin nämä jäävät kiinni rikoksista.
    Lakimuutosta puuhastellut ”neuvos” vielä puolustelee puuhastelujaan

    1. Minäkö täällä rikollisia hyysään ? Kyllä käsityskykysi on äärimmäisen värittynyt. Mutta, täällä Suomessa on monista maailman syitä mamuja vuosikymnenet ja tulee lisää. Alahan luettelemasäan ja tutkimaan rikostilastoja lasjasti ja tee raportti kaikista. Keskustellaan sitten muistakin kuin mamuista, jotka vain teikäläisiä kiinnostaa.

      1. Rikostilastojen tutkiminen on nykyään helppoa, kun kaikki löytyy Poliisi Ammattikorkekoulun sivuilta, mutta tosia niisä on se, että ulkomaalaistautaisten yliedustus on suurta niin väkivalta kuin myös seksuaalirikostilastoissa.

        1. Mitä selvistä asioista edes väittelee. Niin kuin sanoin yliedustus ja aliedustus, molemmat pitää saada pois. Ei auta jälkiviisastelu, että olisi pitänyt panna rajat kiinni. Tätä on jauhettu vuosikymmen. Rajat eivät mene kiinni ja lisää tulee tahdomme tai emme.
          Mutta täällä on suuri huumeongelma, jossa on porukkaa pilvin pimein, kantasuomalaisia tai muita.
          Eihän tämän kukaan halua jatkuvan oli persu tai ei.

          1. Niin en paljon liiottele jos sanon, että vuosikymmenessä on hassattu miljardeja kulttuuriymmärrykseen ja näennäiskotoutukseen vailla mitään vaatimuksia, oikeuksissa sen sijaan ei ole mielikuvitusta pidätelty.

            1. Miksette ole tehneet sitten mitään muuta kuin soittaneet suutanne ? Eli teillä ei ole mitään vaikutusvaltaa ja yhteistyökykyä saada tuloksia aikaiseksi muiden kanssa.
              Nyt muut tekevät, kun homma äityy. Teille jää vai luu käteen ja sanonta niin kuin aina mitä ”me sanoimme”.

              1. Jaa, että jotkut tekevät. Tekevät ehkä, mutta tulos tullee olemaan samankaltainen kuin Ruotsissa.

                On turha puhua jälkiviisauksista. Hyvin monet kansalaiset ovat kehottaneet välttämään Ruotsin tekemiä virheitä.

          2. HK : ”Rajat eivät mene kiinni ja lisää tulee tahdomme tai emme.”

            Rajojen kiinni pitämistä ei tarvita, vaan toimiva rajatarkastus.

            Mielestäni on varsin masentavaa levittää ajatusta, ettei demokraattisessa maassa otettaisi mitenkään huomioon kansan mielipidettä. Haluaako Heikki, että suomalaiset heittäytyisivät ’ajopuiksi’ – menisimme minne virta vie?

      2. Nuo tilastot on jo joku tehnyt, mutta eiväthän tosiasiat hyysäriä kiinnosta.
        Noiden maahanmuuttajien selkeä yliedustus löytyy erityisesti seksuaalirikoksissa, mutta yhä enemmän myös noissa nuorten tekemissä ryöstöissä.
        Yliedustusta on, kun tiettyjen rikosten määrä tiettyä ryhmää kohtaan ylittää sen määrän, mikä ryhmällä keskimääräisen laskun mukaan pitäisi olla.
        On turha räksyttää, että tekeväthän suomalaisetkin rikoksia.
        Tekevät, mutta lukumärään suhteutettuja eräät mamuryhmät menevät suhteessa ohi ja pahasti viheltäen.
        Hyysäri on se, joka ei tunnusta tuota suhteellista tosiasiaa, vaan räksyttää, että ”tekeväthän suomalaisetkin”…
        Tässä suhteessa Karjalainen on vahvoilla.

  13. En itse tiedä paljonkaan Helsingin yöelämästä, koska käyn siellä niin harvoin. Kuitenkin yksi pitkään siellä asunut lahtelaistaustainen kaverini sanoi, että itäkeskuksessa ei kannata mennä iltaisin pankkiautomaatille, jos ei joku ole vahtimassa selustaasi.

  14. Kokemusta ennen hesassa: Se assan seutu juu joku humalikko tai rahan pyytäjä, mutta ei ne joukolla kiinni käyneet – no pimeitä puistoja en kolannut. Eira-Kallio-Kruunuhaka-Töölö tulivat tutuiksi asuinpaikkoina.

  15. Tiivistäisin asian näin: On niin tarpeeksi ongelmia kotimaisen roskaväen kanssa, niin pitääkö sitä haalia muualta lisää ?

    1. Nii’i, olisiko jo aika tehdä jotain, vai haluammeko asioiden menevän niin kuin tähänkin asti.

      **************************************************************************************
      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a6c1d60a-d0cd-43c9-81ff-5bfdd0109247

      Suomi Ruotsin tiellä

      Halla-aho ihmettelee sitä, että Suomessa on puhuttu viimeiset 20 vuotta siitä, että Suomen pitää ottaa oppia Ruotsin tekemistä virheistä ja pyrkiä välttämään ne.

      – Tämä on jäänyt aika lailla tyhjäksi puheeksi. Sen sijaan on toistettu kaikki Ruotsin tekemät virheet perässä ja nyt ihmetellään, että lopputulos on ihan sama.

    1. Kirjoitus ei ole ilman asenteita siksi, että se tukee sinun asennettasi. Tuo kirjoitushan on ihan sama joka on kirjoitettu kymmeniä kertoja aiemminkin ja itse asiassa sama on kirjoitettu esim. Ruotsissa satoja ja satoja kertoja.

      On siinä toki eräs oivalinen kohta:

      ”Sillä ei Kinnusen mukaan ole merkitystä, kuinka paljon Suomi ottaa vastaan maahanmuuttajia. Sillä taas on, pystytäänkö heitä ottamaan mukaan yhteiskuntaan.

      ”Maahanmuuttajien määrä on ongelma siinä tapauksessa, että heitä ei pystytä integroimaan. Tänne saapuvilla pitää olla mahdollisuuksia kelvolliseen yhteiskuntaelämään.””

      Juuri tämä on koko ongelman juju, integroituminen.

      Jos nyt ihan vakavissaan joku haluaa uskoa siihen, että toimimalla aivan samalla tavoin kuin muualla on toimittu, Suomessa saavutetaan erilainen lopputulos, niin se suotakoon.

      Ihan kuriositeettina, ei siitä kovin pitkä aika kun HS julkaisi uutisen Rinkebystä, jonka mukaan siellä ei ole mitään merkittäviä ongelmia ja yhteiselo kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä soljuu ihanasti.

      1. Persuilla on asennevamma, Hallalla on provosoiva asennevamma suhteessa Ruotsin tiehen. Hesarilla ei, eikä minullakaan. Faktat ovat faktoja ja tiedetään, mistä on kysymys. Kysymys on vain siitä, miten asiat otetaan hanskaan.

  16. Tuo linkkisi oli mielestäni h7yvin asiallinen, avasi minullekkin vähän uutta näkökulmaa ja laimensi eräiden synkistelyjä.
    Toisaalta jo aiemminkin olen ollut varovaisesti sitä mieltä, ettemme me Suomessa ole missään mielessä menossa ”Ruotsin malliin”.

  17. Kuinka äärettömän vaikeaa onkaan myöntää, että perussuomalaiset ovat tässä haittamaahanmuuton mukanaan tuomissa ongelmissa oikeassa.

    1. Ovatko kaikki muut tyhmiä ? Tämä on satavarmasti kaikkien tiedossa ollut ongelma alusta lähtien. Persujen ongelma on eri muu kuin muiden. Persut haluavat politisoida omiksi argumentiekseen ongelmia ongelmien jälkeen. Heillä ei itsellään ole mitään avaimia ja ratkaisua muita kuin yksinkertaistaa niiden hoitoa.

      1. Onhan perussuomalaisilla ongelmaan ratkaisu, pidetään ongelman aiheuttajat siellä, missä heidän käyttäytymisensä on normaalia.

  18. ”Ovatko kaikki muut tyhmiä ? Tämä on satavarmasti kaikkien tiedossa ollut ongelma alusta lähtien. ”

    Heikki, kerrohan onko mitään asiaa ja ongelmaa joka ei olisi ollut jo kaikkien tiedossa alusta asti, tätähän sinä joka yhteydessä toistat?

    Ja jos asia tosiaan on näin, niin miten ihmeessä kaltaisesi ihmiset eivät ole näitä ongelmia ratkaisseet tai ehkäisseet sen sijaan, että niiden on annettu kasvaa ja lisääntyä?

    1. No, kerrohan ensin, mikä jälkiviisas ratkaisu olisi ollut, mutta älä yksinkertaista niitä kaikkien ”kaltaisteni” vastustamia 30 000 tulijaa ym. ym., äläkä Eurooppalaista kokonaisuutta, Schengeniä ym.. vaan kerro ratkaisu NYT tilanteeseen. Odotan mielenkiinnolla.
      … ja minkä kaltainen minä ja kaltaiseni ovat, jos vastustan kaikkea tällaista rikollisuutta, rikollisten tuloa maahan ml. mamut ja muut. Ei tämä mitään perskeleen persujen yksinomaisuutta ole.

      1. Minulla tyhmällä persullako pitäisi ratkaisut olla?

        Sinähän se juuri sanoit, että ongelmat ovat olleet kaikien tiedossa alusta lähtien ja kun selkeästi edustat sitä viisaampaa ja muutoinkin kaikinpuolin parempaa kansanosaa niin eikös sinulla se ratkaisu pitäisi olla valmiina?

        Ymmärsinkö oikein, että nyt esitit vastustaneesi 30 000 tulijaa vuonna 2015?

        1. Voin kuitenkin esittää omia ajatuksiani osaratkaisuista, kuten esimerkiksi vastikkeelisuuden selvä lisääminen.

          Humanitäärisen maahanmuuton perusteella tuleville pakolliset kielikurssit sukupuolesta riippumatta näin perheen mies ei voi sulkea naista ovien taakse.

          Kulttuurihysäämisen lopettaminen, joka mahdollistaa järjestelmällisen sosiaaliturvan väärinkäytön. Kaikki viranomaiset tietävät esim. sen, että somalinaisissa ei todellisudessa ole sellaista joukkoa yksinhuoltajia kuin virallisesti on, vaan kyse on toisista tai kolmansista vaimoista.

          Kun tiedetään, että toisen polven maahanmuuttajat integroituvat jopa huonommin kuin ensimmäisen niin kouluissa pitää vaatimustaso olla sama kuin kantasuomalaisilla lapsilla, kuin myös opetusohjelma.

          Edellä mainitut kulkevat kronologisesti maahantulosta koulumaailman alkuun, toisena esitetty on malliesimerkki hiljaa hyväksytystä, itse asiassa Suomen lain vastaisesta käytännöstä, joka antaa pohjaa sille, että jo koulumaailmaan astuvien lapsien kuva yhteiskunnasta on menossa pahasti kohti perämetsää.

          Tämä oli hyvin lyhyt, yksinkertaistettu ja erittäin suppea esimerkki ongelmien osataustoista ja miten niihin voitaisiin yrittää puuttua.

          1. Somalien ongelmat ovat olleet tiedossa jo 30 vuotta. Eikä noissa muissakaan mitään uutta ole. Tie vaan on aika kivinen käytännössä.

            Niin kuin olen aikaisemminkin todennut, menkää Hesan Itä-Keskukseen, siellä alkaa hahmottumaan, mistä käytännössä on kysymys, Siellä somalit ym. ovat yrittäneet omaa kuplaansa moskeijoineen Puhoksen vanhaan osaan.
            Mutta harvemmin siellä väkivaltaa näkyy muussa mielessä kuin tappelevat kantajuopot tai huumehörhöt.

  19. On muutoin jokseenkin merkillistä se miten maahanmuutto ei ole koskaan missään yhteydessä mikään ongelma, mutta jostain syystä monia ongelmia yritetään ratkoa lisäämällä rahaa tavalla tai toisella maahanmuuttoon sidoksissa oleviin kohteisiin.

  20. Ongelma ei ole muu kuin se, että persujen agendan pääkohta on maahanmuutto ja se ratkaisujen yksinkertaistaminen yksinkertaisille ihmisille.
    Viranomaiset jne.. ovat nähneet haitat ja ongelmat, mutta myös mahdollisuudet paljon laaja-alaisemmin monien asioiden suhteen, jotka hyödyt persut taas ovat yksinkertaistaneet vain allipalkkauksen teemoilla.

    Aina kun tämä teema- maahanmuutto- tulee missä tahansa asiayhteydessä esiin persuilla alkaa kammiovärinät.

    Lopetan tämn kommentoinnin tällä erää tähän ja uskon meidän järkeviin viranomaisiin ja poliitikoihin paitsi persuihin.

    1. Kammiovärinässä kukaan ei kommentoi yhtään mitään.

      Tuo on juuri se määrä tietoa, jonka valikoitujen otsikoiden perusteella persujen politiikasta tietää ja ymmärtää.

      1. Muusta agendasta yksinkertainen persujen kohderyhmä ei ymmärrä mitään muuta kuin maahanmuutto ja sen ongelmat. Sellaista se persujen agenda vain on niin kuin tälläkin blogeissa juuri nyt.

        1. Jep, juuri uutisoitiin persujen olevan suurin puolue yrittäjien ja duunarien keskuudessa ja sinä katsot olevasi henkilö leimamaan esim. mainitut ryhmät yksinkertaisiksi.

          Hmm…

  21. Panen vielä tämän kokemuksena muualta.
    Ollessamme joku aika sitten matkalla tyttäremme luona Saksassa ja juna-asemalla Mannheimissa, siellä ei ei ollut känniläisiä, hörhöjä eikä muitakaan sekopäitä. Yksi sisälmyksensä ”kuplannut” joutui siivoamaan omat jätöksensä pois. Poliisit ja järjestysmiehet pitivät reipasotteista kuria.
    Olisi suomalaisille opintomatkan paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *