Mutta mikä on Suomessa perinne jouluaterian juomaksi ja pukin asuna

En ole nauttinut alkoholi pitoisia juomia muutamaan vuosikymmeneen jotenka teen  joulujuomani itse

Teen sen maltaista jotenka silloin siitä tulee aitoa kotikaljaa ei mitään kiljua kuitenkaan

Näitä uute kaljoja en tee

Ja se on minulle perinne mutta oikeasti perinteeseen kuuluu kotikalja ja sahti ne ovat Suomessa perinne juotavat jouluaterian palanpainikkeeksi

Sinne ei kuulu punkut taikka samppanjat jotka kumpikin ovat silkkaa kuravettä

Ruoka ryyppyt ei liioin ole Suomalaista joulupöytä perinnettä

Mutta on meillä vielä sitten se karvanaama joka tulee jouluna mutta nykyään sen vaateparsi on hondan punainen

Ihan upee väri mutteipa ole Suomalaista perinettä vaan on tuotu ulkomailta

Ihan perinne on aina ollut Suomessa että se joulupukki on tullut harmaassa lammasturkissaan joka on käännetty väärinpäin

Useimmiten pukilla on jalassaan joko lapikkaat taikka nutukkaat makunsa ja sijaintinsa huomioiden

Hyvää joulua kaikille toivottaa tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

5 vastausta artikkeliin “Mutta mikä on Suomessa perinne jouluaterian juomaksi ja pukin asuna”

 1. Mä teen joulupöydän juomaksi sellaisen sekoituksen , että perhekaljaa ja sitruunasoodaa sekaisin kannuun. Siinä on sopivaa makeutta juomaksi. Itsekään en paljon alkoholia osta paitsi saunaoluet. Mukavaa joulunodotusta Tepi sinne Tampereelle.

 2. Teuvo puhuu asiaa, perinteet kunniaan. Länsimainen ja kaupallinen hapatus on ollut niin voimallista että perinteet joihin Teuvo viittaa ovat nuoremmalle polvelle ilmeisen tuntemattomia.

  Viineillä IPA ynnä muilla olusilla ei ole mitään osaa vuosisataisessa joulupöydässä eikä minulla tänäkään päivänä. Sen verran lipeän että raskaan mutta herkullisen jouluaterian päälle nautin vahvan kahvin ja tilkan konjakkia.

  Tekisi mieleni muuten nyt jaksa saarnata myös aineellisuudesta mihin on alennuttu, postilaatikkokin jo viikkoja ollut täynnä kauppojen mainoksia että saa paikkakunnan lehteä joukosta etsiä.

 3. Minä hankin Lidlen Saskiavettä, pari litraa punaista maitoa ja tölkin kaljaa. Tietenkin pöydässä on puna-ja valkoviinipullot katseiden vangitsijoina.

 4. Eestissä muuten tuommoinen tumma, vain lievästi alkoholia sisältävä; pereölu, kotona valmistettu, on edelleenkin suosittua.
  Viiniä ei edelleenkään suosita, vaikkakin nuoremmissa perheissä nykyisellään viinikin valtaa tilaa.
  Meillä on lukuisia punaviinipulloja tuolla kaapin perillä, taitaa osa olla jo etikoituneenakin. Minä nyt yksinkertaisesti en ole viinien ystävä. Arvostan hyvää olutta yli kaiken.

Kommentoi