En paljon ymmärrä tietotekniikkaa, enkä muutakaan nykytekniikkaa

Monesti olen pyytänyt naapurin tietokonegurulta apua kun minulla ollut ongelmia tietokoneen kanssa milloin missäkin asiassa.

Tänään en meinannut päästä nettiin millään vaikka kokeilin monia keinoja. Tietokone ilmoitteli vain ; Windows update tai jotain sinne päin.  Lopuksi vasta ymmärsin sammuttaa ja irrottaa modeemin ja kytkeä sen uudelleen. Se auttoi.

 

10 vastausta artikkeliin “En paljon ymmärrä tietotekniikkaa, enkä muutakaan nykytekniikkaa”

 1. Tuo wintoosa päivittelee mielens mukaan, ellei osaa asettaa sille rajoja.
  Kannattaa pyytää kaveria asettamaan sille toimintarajat niin, ettei se päivitä kuin yöaikaan.

 2. Tuo sammutus on monasti auttava kun tulee sellanen tilanne samoin salasanat kannattaa vaihtaa silloin tällöin terv tepivaari

 3. Tuo Outlook- sähköposti on melkoinen vekkuli, taas kerran se piti sammuttaa ja koko tietokone samalla tietysti. Mitään muuta ei tarvitse tehdä, mutta tämän se vaatii kerran pari vuodessa.

  1. En käytä outlookia enkä mitään sellaista ohjelmaa, mille on jonkun muun tekemä vastaava, yleensä vapaan lisenssin ohjelma saatavilla.
   Sähköpostina minulla on Thunderbird ja selaimena Firefox ja Pale Moon.
   Näillä ei ole tarvinut sammutella.

 4. VW- konsernin pääjohtaja oli kerran apulaisjohtajan kanssa ajamassa uutta automallia ruuhkaisella moottoritiellä. Kovassa vauhdissa pääjohtaja sanomaan, eikös ollutkin hyvä ratkaisu, kun ei käytetty autoissamme Windows alustaa, kuten moni muu. Se saattaisi nytkin sanoa, että sammuta auto ja yritä käynnistää uudestaan.

 5. Iranissa kehittivät ydinasetta ja pyörittivät sentrifugejaan jollain Windowsiin pohjautuvalla systeemillä. Ei ollut varmaan vaikea homma Israelilla keksiä sopivaa haittaohjelmaa joka ravisteli sentrifugit rikki. Koko järjestelmä on raknenettu savijaloille mutta koska se saavutti kaupallisen ylivallan ja kaikki tehtiin sen varaan niin pakkohan sitä on ollut käyttää.

  Nasakin vaihtoi Windowsista Linuxiin, selitys oli että tarvitsivat ”järjestelmän joka on vakaa ja luotettava”. Ainoa hyvä puoli Microsoftissa on ollut se että Bill Gates antaa paljon surkeista tuotteistaan saamia rahoja hyväntekeväisyyteen.

Kommentoi