Hakaristilippu

Ei ole kielletty Suomessa ainakaan käräjäoikeuden mukaan, kun 2018 vuoden uusnatsien kulkueen syytteet hylättiin. Rikosnimikkeellä; kiihotus kansanryhmää vastaan haettiin tuomioita natsilippujen heiluttelijoille. Syyttäjä ilmeisesti valittaa hylätyistä syytteistä hoviin.

YLE uutiset

Nuorena tunsin yhden uusnatsin jolla oli natsi-Saksan hakaristilippu asuntonsa seinällä ja myös kehystettyjä kuvia natsijohtajista.  En hirveästi tykännyt ihmisestä mutta tulihan hänen kanssa juteltua jonninverran sotahistoriasta kun sitä tietoa kyllä löytyi häneltä.

10 vastausta artikkeliin “Hakaristilippu”

 1. Noihan ne meni syytteet nurin eikä ollut ainakaan minulle ylläri Suomessa terv tepivaari

 2. Ja vaikka syyttäjä valittaa asiasta tuskinpa tulee muutoksia asiassa terv tepivaari

 3. Eiköhän korkean tason kulttuurimädättäjä, valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen saa käräjäoikeuden päätöstä kumottua. Jos saa, orwellilainen dystopia sen kun likenee.

  Ei aatteet symbolien kieltämisellä mihinkään katoa.
  Kommunismi ja kansallissosialismi ovat sisaraatteita. Toinen on marxilais-darwnistinen, toinen hegeliläis-darwinistinen.
  Molempien oppien alkuisä on nähdäkseni filosofi Platon teoksellaan Valtio.

 4. https://www.partisaani.com/news/homeland/2021/08/31/yle-watch-valtakunnanvainooja-raija-toiviainen-raivoistui-kun-laillisten-hakaristien-kayttoa-ei-tuomittu/

  Valtamedia on alusta lähtien asettunut valtakunnansyttäjä Raija Toviaisen mielipidevainojen puolelle tavallista kansaa ja maalaisjärkeä vastaan. Yleisradio ja Helsingin Sanomat eivät tietenkään kutsu Toiviaisen äkkiväärää kampanjointia mielipidevainoksi, vaan ne käyttävät siitä valheellista eli poliittisesti korrektia sanaparia ”vihapuheen suitsiminen”.

 5. Vain toisensuuntainen vihapuhe kielletään. Muutama vuosi sitten Suomen muslimit kampanjoivat Jeesus oli muslimi-kampanjalla ilman että sitä edes paheksuttiin. Eikös se ollut vihapuhetta kristittyjä ja juutalaisia kohtaan??

 6. En nyt sitten tiedä onko Venäjän median suomennettu painos ehkä sittenkään se paras paikka asian luotettaville lähteille…

 7. ”Natsilipun kategorisesta kriminalisoinnista herää kysymyksiä:

  – Mitä tehdään heille, joille se on tatuoitu?

  – Saako lippu olla osa teatterinäytelmää? Elokuvaa? Katuteatteria?

  – Saako lippua pitää omassa ikkunassaan?

  – Entä heil-tervehdys, olisiko se kuitenkin sallittu?” – Ivan Puopolo, Twitter 1.9.
  ———————————————–
  Ihminen on utelias. Se kielletyn hedelmän houkutus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *