Itse en ole koskaan koiraa omistanut, mutta teki eilen pahaa katsoa salaa kuvatut rääkkäysvideot

Niissä ”koulutettiin” koiria kovin ottein:; Potkittiin, lyötiin. , kuristettiin piikkipanoilla ja annettiin kivuliaita iskuja sähköpannoilla.

Samalla näytettiin rajavartiolaitoksen koirakoulutusta jossa ei tuollaisia pakkokeinoja käytetty, vaan pikemminkin koira palkittiin.

Minulla ei ole tähän enempää sanottavaa, koska omaa kokemusta minulla ei ole koirakoulutuksesta, paitsi kerran olin maalimiehenä poliisikoiran koulutuksessa 90-luvulla.

16 vastausta artikkeliin “Itse en ole koskaan koiraa omistanut, mutta teki eilen pahaa katsoa salaa kuvatut rääkkäysvideot”

 1. Ei tuolle ole puolustettavaa, mutta potaskan jauhaminenkaan ei käy.
  Sitä oli ”oikeutta eläimille” -sakin nostama meteli armeijan koirien väkivaltaisesta ”kouluttamisesta” yhden ainoan tällaisen väitteen esittäneen sähköpostin perusteella.

 2. … ja eräs kysymys; miksi kaupunkialueilla liikkuu suojelu, taistelu ym. vastaaviin tarkoituksiin olevia koirarotuja kuten dobermanneja, mastiffeä, bulleja rotweilereita, malinovskeja ja shäfereitä. jne. Ja jopa niin, että narun toinen pää ei ole kyvykäs hallitsemaan koiraa.

 3. Niitä on jotka ei saisi koiraa pitää niille jotka luovuttaa koiran jollekkin on vastuunsa
  Eikä luovuta isoa koiraa esim naiselle josta voi sanoa että harva kykenee sen hallitsemaan
  Hakkaamalla koira vaan alkaa pelkäämään se ei lisää sen koulutus tasoa mihinkään terv tepivaari

  1. Tepi, koiran koulutuksessa ei kyllä ohjaajan sukupuolella mitään merkitystä ja tunnen hyvin hentoja naisia jotka hallitsevat erittäin isoja koiria.

 4. Mulla oli kerran paripäivää hoidossa 10-vuotias tiibetinmastiffi, kun sen isäntä oli sairaalahoidossa. Ruokin, annoin vettä ja lenkkeilytin. En minä muuta osannut tehdä.

 5. Edesvastuuseen pitää koiranpotkijat ja hakkaajat saattaa. Samoin pitäisi kriminalisoida sellaisten koirarotujen myynti jotka on pilalle jalostettu. Onko vielä kettutyttöjä, tässä olisi heille haastetta.

 6. Timo siinä ne joita koira kaipaa hyvä ruoka raikasta vettä ja ulkoilua koiran koosta riippuen
  Muutama rapsutus päivässä kohta se koira makaa sun jaloissas pää tassujen päällä
  Ja kyllä se pakkanen sanoo milloin ne ei nauti ne nostelee tassujaan silloin on aika mennä sisälle ja n 20 astetta on raja jonka jälkeen ei muuta kun nopeet pissa kakka sitten sisälle terv tepivaari

 7. Eipä ollut minulle tämä uutinen mikään yllätys. Yllätys oli se, että vasta nyt vuosikymmenten jälkeen asiaan havahduttiin.
  Sähköpantaa ovat kanakoiramiehet käyttäneet ainakin neljäkymmentä vuotta, kuin myöskin piikkipantaa.
  Varsinkin suojelulajeissa rantautui tämä nykysääntöjen mukainen suojelukoe 80-luvun alussa, niin Pv:n, poliisin ja siviilien pariin; Saksasta käsin.
  Sittemmin tuota piikkipantaa ja sähköä alettiin käyttää, myös jälki-, haku- ja jopa pk-kokeiden tottelevaisuuskoulutuksessa.
  Rajavartiolaitos ei lähtenyt tähän leikkiin alkuunkaan mukaan, rajakoirat koulutettiin ja koulutetaan motivoimalla myönteisesti.

 8. Kyllä tuolla maastossa erottaa, miten narun toinen pää on koiransa kouluttanut. Toisilla on sosiaalinen yhteys koiriinsa, toiset robottimaisia ulkoiluttajia. Ja heillä juuri ei kapungissa selkä taivu tai alistu orjansa paskoja keräämään.

 9. Koiran ottajalle pitäisi olla koirakoulu ja soveltuvuustesti. Ohjelman koirakoulutus oli tuomittavaa sellaisesta pitäisi tuomita ehedottomaan.
  Minulla oli aikanaan koira ja yhteistyömme toimi hyvällä.
  Periaatteessa koira ei kuulu kaupunkiasuntoon eikä kadulle hihnan päähän.

 10. Minä en hyväksy eläinten kiusaamista, enkä pahoinpitelyä. En myökään salakuvausta, joka sekin on laitonta tyyliin ”kettutytöt”. Kyllä koiriakin voi kouluttaa varsin hyvin ilman apuvälineitäkin.

 11. Minä puolustan ns. salakuvausta ja toisenlaisia ”kettutyttöjä” – toimittajia, vähän toisenlaisin esimerkein laillisesti eli tutkivaa journalismina, jossa lähteitä ei paljasteta.
  Toimintatapa on sama, mutta toinen on ikään kuin hyväksyttävämpää kuin toinen.

 12. Se onkin hiukan eriasia, kupsia siellä keskellä yötä ja lopulta päästää kaikki karkuun.

 13. Jaahas olen ollut hiukkasen koirien kanssa tekemisissä ja koiran mielipuuhaa on haistelu. Koira kulki edellä ja talutti minua ja haisteli joka paikkaa. Jos tuli joku vastaan kiristin vähän hihnaa. Nyt näkee tuolla etupäässä, että koira kulkee ihmisen vierellä lyhyessä hihnassa asennossa kuin vanki.

Kommentoi